Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

H κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ ήρθε «για να τελειώσει τη δουλειά»

H κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ ήρθε «για να τελειώσει τη δουλειά»
Αντίσταση  της εργατικής  τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των φτωχών
λαϊκών  στρωμάτων, της νεολαίας, στον αγώνα για  επιβίωση
Καμιά ανοχή σε όσους  πτώχευσαν τη χώρα και τώρα φορτώνουν  στις πλάτες
της φτωχολογιάς τα εγκλήματά  τους
Να  πληρώσουν αυτοί  που χρεοκόπησαν  τη χώρα : Οι μεγαλοκαπιταλιστές,
οι  τραπεζίτες, τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών, η εκκλησία 
 
Η «Κίνηση  για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» από  την προκήρυξη ακόμη των πρόσφατων  εκλογών, («Ανασύνταξη» αρ. Φ. 306, 15-30 Σεπτέμβρη 2009) είχε υπογραμμίσει ότι το μοναρχαφασιστικό κόμμα της ΝΔ, κατέρρευσε μέσα απ’ τη διάλυση της οικονομίας και την ουσιαστική χρεοκοπία που έφεραν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του, οι ρεμούλες και τα σκάνδαλα των «επιβητόρων της εξουσίας». Η χρεοκοπία ήταν ουσιαστικά γεγονός, πολύ πριν την εκδήλωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής. Τα πράγματα ασφαλώς έφτασαν σε αδιέξοδο μετά την εκδήλωση  της κρίσης υπερπαραγωγής, που αποτέλειωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας και οδήγησε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ στο  οριστικό της γκρέμισμα.
Η σημερινή χρεοκοπία της οικονομίας δεν  είναι ούτε  εικονική, ούτε φημολογία, ούτε κάποιο «κόλπο» και «μπαμπούλας» που «φιλοτεχνούν τα κοράκια» του  ξένου κεφαλαίου (27/1/2010, σελ. 31). Δεν είναι μια απλή  «κινδυνολογία για να τρομοκρατήσουν το λαό» («Ρ» 29/1/2010, σελ.25,), αλλά αντίθετα αποτελεί ένα υπαρκτό αντικειμενικό γεγονός και μια σκληρή πραγματικότητα  για τη χώρα και το λαό μας. Απόδειξη γι’ αυτό: Τα δυσθεώρητα μεγέθη του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, ο τοκογλυφικός δανεισμός που γίνεται με όρους  που εφαρμόζονται σε ουσιαστκά πτωχευμένες οικονομίες, οι επιθέσεις των κερδοσκόπων και η «κατοχική επιτήρηση» που επιβάλλει τι διεθνές χρηματιστικό Κεφάλαιο, οι συνεχείς «βουτιές-γκρεμίσματα» του χρηματιστηρίου, γεγονότα υπαρκτά και με βαριές επιπτώσεις στη καθημερινότητα των εργαζόμενων και της φτωχολογιάς. Η χώρα βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό: α) των διεθνών κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, β) των Επιτρόπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, και γ) μιας μεγαλύτερης νέο-αποικιακού χαρακτήρα εξάρτησης.
Το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ ήρθε για να «ολοκληρώσει τη δουλειά» διαχείρισης της χρεοκοπίας, προσπαθώντας να περάσει όσο πιο  ανώδυνα μπορεί το φόρτωμα των  συνεπειών της στην εργατική τάξη, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ξαφνικά με τη μέθοδο του σοκ, όλα – τα επί χρόνια κρυμμένα στοιχεία –  που αποτύπωναν την οικονομική κατάσταση, έρχονται κατά κύματα στο φως και  συχνά δραματοποιημένα. Οι ιμπεριαλιστές  που με τα ντόπια τσιράκια τους ξεζούμισαν τα λαϊκά στρώματα και χρεοκόπησαν τη χώρα, πιέζουν διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα είναι ο επικυρίαρχος ( ΕΕ, το ΔΝΤ των ΗΠΑ, και οι δυο από κοινού).
Το κύριο  όμως στο οποίο συμφωνούν και  στο οποίο οδηγούν τηω κυβέρνηση σαν πειθήνιο όργανό τους να κάνει, είναι να απομυζήσει ότι έχει απομείνει από την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά πόλης και χωριού, σε πλήρη συναίνεση με τη διαλυμένη από τις αμαρτίες της ΝΔ και το ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ.
Ζητούν  από τα θύματα αυτής της πολιτικής που οδήγησε στη χρεοκοπία, να πληρώσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ για το ξεπέρασμά της, ώστε να είναι  στο μέλλον και πάλι θύματα, τάζοντας αυταπάτες  για περισσότερα μελλοντικά ψίχουλα επιβίωσης.
  • Ονομαστική ανοιχτή μείωση μισθών, η έμμεση με τη μορφή του «παγώματος» που όμως είναι μείωση της αγοραστικής δύναμης,  μείωση στο μισό του ισχνού αφορολόγητου, που θα φέρει καθαρή και σίγουρη παραπέρα συρρίκνωση εισοδημάτων.
  • Καλπασμός της ανεργίας, χωρίς καμία πολιτική προστασίας της εργασίας, αντίθετα με περισσότερη «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, όπως ζητούν οι καπιταλιστές, χωρίς καν τα ψίχουλα μιας «προνοιακής πολιτικής», εκτός της σκέψης του αίσχους για κατοχικό κουπόνι για κάποιους από τους άνεργους, «προσφορά» των καπιταλιστών από τα σκουπίδια τους.
  • Συνέχιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης, με αυξήσεις στα προϊόντα άμεσης ανάγκης, με αύξηση στο φόρο καυσίμων, με αύξηση των έμμεσων φόρων που πλήττουν τις λαϊκές μάζες,  με σχεδόν βέβαιη μελλοντική αύξηση  ακόμη και του «χαμηλού» συντελεστή του ΦΠΑ. για τα είδη στοιχειώδους επιβίωσης.
  • Χτύπημα της ασφάλισης, με μαχαίρι στο φάρμακο ( επαναφορά της λίστας της ντροπής) και τις παροχές υγείας που έχουν χρυσοπληρωθεί από τους εργαζόμενους, και ανοιχτή και για πρώτη φορά καθαρή παραδοχή της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια. Τελειωτικό χτύπημα στα βαριά και ανθυγιεινά που τάχατες είναι άδικα ( Ας θυμηθούμε μόνο, πως το νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη δεν αναγνωρίζεται σαν επάγγελμα αυτής της κατηγορίας!). Πλήρης ανοχή στην εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών που μαζί με τις κρατικές ρεμούλες  έχει βουλιάξει το ασφαλιστικό σύστημα.
Παρά  το υπαρκτό γεγονός της  χρεοκοπίας της οικονομίας, και ακριβώς γι’  αυτό, η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να αντιταχθούν μαχητικά στα  νέα  εξοντωτικά μέτρα και με ενωτικές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις να ματαιώσουν την εφαρμογή τους και να απαιτήσουν:
Να  πληρώσουν οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη  τους και οι κεφαλαιοκράτες φοροφυγάδες που  συγχρόνως παρακρατούν  παράνομα και προκλητικά τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων που μειώθηκε απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή από 35% σε 25% και να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι που πλήττουν αποκλειστικά τις πλατιές λαϊκές μάζες.
  Να φορολογηθεί  – σαν πρώτο  μόνο βήμα –  η αμύθητη περιουσία  της εκκλησίας  που δεν της ανήκει.
Κάτω  τα χέρια από ότι  έχει απομείνει από  τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Αυτά  τα μέτρα δεν θα περάσουν!
Όχι απλά δεν θα υπάρξει συναίνεση και  ανοχή, όπως τραυλίζουν αμήχανοι οι σοσιαλδημοκράτες ρεβιζιονιστές του «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, που σπεύδουν στο Μέγαρο Μαξίμου για «ενημέρωση», αλλά που διαβλέπουν έντρομοι τις κοινωνικές θύελλες να έρχονται. Αντίθετα, με αγωνιστική ενότητα όλων των χτυπημένων λαϊκών στρωμάτων θα κάνουν αυτές τις θύελλες, όχι μόνο «ηρωικές» αλλά και αποτελεσματικές: με ενότητα της εργατικής τάξης , της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας.
Καμιά ανοχή σε όσους πτώχευσαν τη χώρα και τώρα φορτώνουν στις πλάτες της  φτωχολογιάς τα εγκλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: