Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

Σωματείο  Μισθωτών Εκπαιδευτικών  Θεσσαλονίκης

    εργαζόμενων εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-τριων σε:

    • φροντιστήρια κάθε είδους (Μ.Ε., Ξ.Γ., ΑΣΕΠ, κ.λπ.)
    • ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ
    • ιδιωτικές και δημοτικών επιχειρήσεων σχολές χορού, μουσικής, γυμναστήρια, ωδεία
    • ιδιωτικούς και δημοτικών επιχειρήσεων παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ

Εγγραφές-ενημερώσεις: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,10-12 πμ.

(:     2310-265 730      ,    e-mailsomiekth@gmail.com     ,   ιστοσελίδα:   www.smeth.gr

καταγγελία

    Καταγγέλλουμε την  άγρια και δολοφονική  επίθεση, που δέχτηκε  η συναδέλφισσα  Κάρμεν Μ., αργά  το απόγευμα στις  24 Μάρτη, από αγνώστους  την ώρα που κατευθυνόταν στο σπίτι της. Τη χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη και λιπόθυμη στην είσοδο του σπιτιού της. Το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία, καθώς όταν η Κάρμεν συνήλθε, είχε πάνω της  τα χρήματα και το τηλέφωνό της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου τουΕπισιτισμού, η συναδέλφισσα και μέλος του σωματείου, επέστρεψε από νόμιμη ιατρική άδεια. Ο  εργοδότης-ιδιοκτήτης της αλυσίδας  καφετεριών VΙΑ VAI, απέλυσε τη συναδέλφισσα. Στις συναντήσεις που έγιναν με τους λογιστές της επιχείρησης, ώστε να τις αποδοθούν δεδουλευμένα, ένσημα και αποζημίωση, ο εργοδότης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στην εργαζόμενη αλλά και στους εκπροσώπους του σωματείου, με αποκορύφωμα τη συνάντηση της 23ης Μάρτη, ημέρας που θα γινόταν ο τελικός διακανονισμός. Ο εργοδότης, αφού αντιλήφθηκε -δυσφορώντας- τη μαζική παρουσία μελών του σωματείου, άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα. Μετά από απαίτηση να σβήσει τις φωτογραφίες, σήκωσε την μπλούζα του κι επέδειξε το ΟΠΛΟ που έφερε στη ζώνη του. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνόμοι αφού κατέγραψαν το γεγονός «συνέστησαν» στην εργαζόμενη και τα μέλη του σωματείου να μην προβούν σε μηνύσεις, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση από τον εργοδότη (ο οποίος περίμενε απ’ έξω) κι οδηγηθούν όλοι στο αυτόφωρο.

   Το συγκεκριμένο περιστατικό, (παρόμοιο με αυτό της Κωνσταντίνος Κούνεβα) αναδεικνύει την λυσσαλέα προσπάθεια, που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση και εργοδοσία απέναντι στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα (κοινωνικά και πολιτικά) όλων των εργαζομένων και της νεολαίας συνολικά.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην απολυμένη συναδέλφισσα και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού, στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων για την αποτροπή των απολύσεων και της τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε: α) την άμεση ανάκληση της απόλυσης, β) την ικανοποίηση των αιτημάτων του Σωματείου για την τήρηση της συλλογικής σύμβασης και γ) την άμεση τιμωρία των ενόχων της δολοφονικής επίθεσης.

ΝΑ  ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ  ΤΕΙΧΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να  τιμωρηθούν άμεσα  οι ένοχοι της δολοφονικής  επίθεσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30/3/2010

Eκ μέρους του δ.σ. του σμεθ

      O πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

λαχανησ τηλεμαχοσ                                               σισκασ χρηστοσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: