Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δέκα μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στη γενική γραμματέα μας Κωνσταντίνα Κούνεβα και οι δολοφόνοι αισθάνονται όχι μόνο αδίωκτοι αλλά βάζουν στόχους για τα επόμενα θύματά τους.
Η απόφαση του 13ου Τακτικού Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών να περατώσει την ανάκριση ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να συνεχιστεί οδήγησε το φάκελο της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η ανακριτική έρευνα ή θα παύση κάθε ανακριτική έρευνα και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.
Η ΠΕΚΟΠ, οι δικηγόροι της Κωνσταντίνας και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών επισκεφτήκαμε σήμερα 14-10-2009 τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου ζητώντας να συνεχιστούν οι ανακριτικές έρευνες.
Η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της γενικής γραμματέα μας, κινητοποίησε συνδικάτα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.
Δυστυχώς όμως οι αστυνομικές και οι ανακριτικές αρχές, παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας δεν προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξακρίβωση των ενόχων και παρέλειψαν στοιχειώδη. Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΠΕΚΟΠ θα εξαντλήσει μαζί με τους δικηγόρους της Κωνσταντίνας κάθε νόμιμο μέσο για να μη μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Καλούμε κάθε δικαστικό εισαγγελικό λειτουργό και προϊστάμενο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να προχωρήσουν σε βάθος τις έρευνες μέχρι να βρεθεί ο ένοχος για την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
14-10-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: