Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΌΧΙ στην έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές αρχές

CUBblbYU8AADBqTΆλλη μία προσπάθεια κατατρομοκράτησης αγωνιστών και κατ' επέκταση του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος είναι αυτή της έκδοσης των 5 φοιτητών που συμμετείχαν στην διαδήλωση ενάντια στη διεθνή έκθεση «Expo 2015» στο Μιλάνο της Ιταλίας την πρωτομαγιά. Μόνο στοιχείο κατηγορίας για τη σύλληψη και έκδοσή τους στην Ιταλία είναι η συμμετοχή τους στη διαδήλωση εκείνη.

Η Ελληνική Αστυνομία (με συνοδεία εισαγγελέα) μπήκε στα σπίτια τους στην Αγ. Παρασκευή και συνέλαβε τους 5 φοιτητές. Την επόμενη το Εφετείο (κάτω από την πίεση των αλληλέγγυων που βρίσκονταν εκεί) αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τώρα κινδυνεύουν άμεσα με έκδοση στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι τη δίκη.

Χρέος κάθε κομμουνιστή και δημοκράτη είναι να αναδείξει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κινημάτων και εκδίκησης των αγωνιστών που συμμετέχουν σε αυτά. Να οργανωθεί και να αναπτύξει τη διεθνιστική αλληλεγγύη που είναι απαραίτητη ως αντίβαρο στην στενή συνεργασία των αστικών κρατών.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ακολουθεί το κείμενο των 5 διωκόμενων φοιτητών:

Κείμενο των 5 εκζητούμενων φοιτητών από τις ιταλικές αρχές.

Στις 1/5/2015 έλληνες φοιτητές κατά την διάρκεια ταξιδιού, συμμετείχαμε και σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου.

Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό μας από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσαχθήκαμε από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, μας άφησαν ελεύθερους χωρίς να μας απαγγείλουν καμία κατηγορία.

Την Πέμπτη 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια μας, και μας συνέλαβαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση μας στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής μας στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα, ''θεαθήκαμε'' να συμμετέχουμε σε επεισόδια.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος κατάφερε να αποτρέψει την προφυλάκισή μας, ενώ ακόμα εκκρεμεί δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει αν θα μας εκδώσει στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Είναι η πρώτη φορά απ’ όταν θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της ΕΕ σε ένα άλλο, για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση.

Ως φοιτητές που συμμετέχουμε στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του , στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές/ταξικές διεκδικήσεις, κάνουμε κάλεσμα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα να εναντιωθεί και να μπλοκάρει την έκδοση μας στην Ιταλία αφού αυτός ο κίνδυνος είναι πια ορατός. Όταν τα κινήματα των “από τα κάτω” επιλέγουν να συναντηθούν ενάντια στις διεθνείς πολιτικές λιτότητας και υποτίμησης τότε τα κράτη επιλέγουν να συνεργαστούν εναντίον τους με σκοπό την καταστολή των αγώνων, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση, με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ξεπερνάει το εσωτερικό μιας χώρας και θα αφήσει παρακαταθήκη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι πέντε εκζητούμενοι από τις ιταλικές αρχές φοιτητές

Αθήνα 14/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: