Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές

Αναδημοσίευση από megatv.com

Απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές οι κάτοικοι της Γαύδου, που διαμαρτύρονται για τους όρους του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη.

Σε πλήρη αποχή από την εκλογική διαδικασία έχουν προχωρήσει στο Βερβενδό Κοζάνης, μετά από απόφαση που ελήφθη με άτυπο, τοπικό δημοψήφισμα από τους κατοίκους, που ζητούν την "αυτονομία" τους από τον διευρυμένο δήμο Σερβίων-Βελβεντού που προέκυψε με το σχέδιο "Καλλικράτης".

Την αποχή τους από τις εκλογές αποφάσισαν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για τη μη καταβολή των αποζημιώσεών τους για την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

Στη Γαύδο, πάντως, ψηφίζουν για δήμαρχο, αν και ο νικητής είναι ήδη γνωστός αφού μοναδικός υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο είναι ο Σταύρος Λαμπάκης, μετά την απόσυρση του ανθυποψηφίου του.

Άλλοι τρεις δήμοι γνωρίζουν τους δημάρχους τους πριν κλείσουν οι κάλπες, καθώς ο υποψήφιος για τον θώκο είναι ένας.

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Μακρή στον Άη Στράτη στη Λήμνο, τον Λευτέρη Παπακαλοδούκα στο δήμο Σύμης στα Δωδεκάνησα και Ευάγγελο Κότορο στο Αγαθονήσι, που από κοινοτάρχης αναβαθμίζεται σε δήμαρχο, χωρίς εκλογικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: