Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ-ΛΑΟΣ: «συγκοινωνούντα δοχεία» της φασιστικής αντίδρασης


Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι τα κόμματα ΝΔ-ΛΑΟΣ αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία» της ντόπιας φασιστικής αντίδρασης, παρά τις αποπροσανατολιστικές, ολωσδιόλου λαθεμένες, και παραπλανητικού χαρακτήρα τοποθετήσεις (= αντιμαρξιστικές εκτιμήσεις) των σοσιαλδημοκρατών χρουστσοφικών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, προπαντός εκείνων του «Κ»ΚΕ, αλλά και των διαφόρων άλλων δεξιών οπορτουνιστών του εξωκοινοβουλευτικού χώρου, περί «δημοκρατικής» ΝΔ και «ακροδεξιού» ή ακόμα χειρότερα «κεντροδεξιού» ΛΑΟΣ.

Πέρα απ’ το ότι τα όρια μεταξύ του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ («κεντροδεξιό» κατά το «Κ»ΚΕ, «ακροδεξιό» κατά το ΝΑΡ, «Πριν» 13/9/2009, σελ.4, και άλλων αριστερών εντύπων) είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα και το ότι σε σειρά ζητήματα έχουν κοινές θέσεις, κάθε φορά στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές εκδηλώνεται σωρεία προσχωρήσεων πολιτευτών και πολιτικών, στελεχών μέχρι και πρώην βουλευτών, του ενός κόμματος στο άλλο. Έτσι και αυτή τη φορά διάφορα στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ αλλά και δυο πρώην βουλευτές: οι Δ.Κωνσταντάρας και Γ.Γαρουφαλιάς βρίσκονται στη λίστα υποψηφίων του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε επαφές με περισσότερους βουλευτές της ΝΔ όμως δεν κατάφερε να προσεταιριστεί περισσότερους όχι γιατί δεν είναι ομοϊδεάτες του αλλά λόγω των πιέσεων-απειλών της ηγεσίας της ΝΔ. Στις λίστες του ΛΑΟΣ, εκτός των δυο βουλευτών, φιγουράρει και ένα άλλο φασιστοειδές, υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004, ο Μ.Καραθάνος, απ’ τα «φυντάνια» της ΝΔ (πρώην στέλεχος της «ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Κονίτσης κυρίου Σεβαστιανού και της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (ΕΝΒΗ)», κλπ., κλπ., στοιχεία απ’ το εκλογικό του φυλλάδιο 2004, βλ. «ΑΝ» Νο 176, 15-29 Φλεβάρης 2004) και απ’ τα πολλά ορφανά ψυχοπαίδια του Χουντο-Χριστόδουλου.

Τη λίστα του ΛΑΟΣ κοσμεί και ο Κ.Παπανικόλας των «Οικολόγων Ελλαδας» του «ΤΗΛΕΦΩΣ».

Ο Γ.Καρατζαφέρης αναγκάστηκε, εξ αιτίας του θορύβου που έγινε, να αποσύρει την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», διαβόητου ναζι-φασίστα Δ.Ζαφειρόπουλου.


Εκτός των πολλών, προερχόμενων απ’ τη ΝΔ, υποψηφίων στη λίστα του ΛΑΟΣ φιγουράρει και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ της κυβέρνησης Καραμανλή, Ιωάννης Κοραντής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με συνοδεία του οποίου ο Καρατζαφέρης επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ, δηλώνοντας ότι η «αστυνομία πρέπει να προστατευθεί» επειδή τον «τελευταίο καιρό έτυχε διαφόρων βολών και διαβολών» για να ισχυριστεί ότι «η ΕΛΑΣ είναι βασικός πυλώνας για την κοινωνική ειρήνη», ενώ ο οικοδεσπότης αττικάρχης Γ. Αραχωβίτσας περιχαρής τον υποδέχθηκε δηλώνοντας ότι είναι «ο πρώτος από τους αρχηγούς που έρχεται».

Η προσχώρηση του πρόσφατα (13 Ιούλη 2009) εκπαραθυρωμένου διοικητή της ΕΥΠ της κυβέρνησης της ΝΔ, Ιωάννη Κοραντή, στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ έχει και τρεις άλλες σημαντικές πλευρές που επιβάλλεται να σημειωθούν: δείχνει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο, πρώτο, ότι η διαβόητη «επανίδρυση του κράτους» απ’ την κυβέρνηση δεν ήταν παρά η στελέχωσή του με μοναρχοφασιστικά, χουντικά και ναζι-φασιστικά στοιχεία, δεύτερο, το μέγεθος του εκφασισμού του αστικού κράτους αυτή την περίοδο, και τρίτο, ότι οι τύχες της πατρίδας μας βρίσκονται ακριβώς στα χέρια αυτών των υπεραντιδραστικών στοιχείων και δυνάμεων.

Και οι λίστες της ΝΔ, εκτός από τη μεταπήδηση της Τάνιας Ιακωβίδου από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, κοσμούνται επίσης από πληθώρα μοναρχοφασιστικών, χουντικών αλλά και ναζι-φασιστικών αντισημιτικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και ο απόστρατος σμήναρχος Θωμάς Βρακάς, γνωστός για τις προκλήσεις του στον εναέριο χώρο της γειτονικής Αλβανίας, που στο κανάλι «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» (30/5/2002) του Γ.Καρατζαφέρη υμνούσε τις ναζιστοφυλλάδες «Χρυσή Αυγή», «Στόχο», κλπ. και το ναζιφασίστα ιδιοκτήτη του καναλιού, εξυμνούσε τον έκπτωτο Γκλύξμπουργκ («αναμένομεν τον Κωνσταντίνον τον 13ον να τον στέψωμεν στην Αγιά Σοφιά ως Έλληνα αυτοκράτορα, της ελληνικής αυτοκρατορίας όχι της βυζαντινής», κλπ.), εξυμνούσε τη Χούντα και τον εγκληματία στρατηγό Ντερτιλή, χωρίς να παραλείψει να εκδηλώσει τον άκρατο αντισημιτισμό του, ισχυριζόμενος ότι ο Πούτιν είναι «Εβραίος» καθώς και «οι σύμβουλοί του»: «όλοι είναι Εβραίοι. Και ο ίδιος είναι Εβραίος. Όπως και αυτοί που κυβερνούν σήμερα την Κίνα είναι Εβραίοι» («Ελευθεροτυπία 19/9/2009 σελ1και «Ιός»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: