Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Δημαγωγίας συνέχεια για ΔΣΕ ή πως το «ηρωικό παιδί» των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ Δ. Γόντικας «πιάνεται στα πράσα»

Ένα παλιότερο κείμενο από την εφημερίδα Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 136 15-30 Ιούνη 2002

«Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη ΒΙΑΙΗ (υπογρ. δική μας) ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος» ΜΑΡΞ/ΕΝΓΚΕΛΣ: «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Σ' ένα πανό του «Κ»ΚΕ που το κρατούσαν ΚΝίτες («Ρ» 16.6.2002) στο χωριό Αράχωβα-Λακωνίας διαβάζουμε: «Τιμάμε το ΔΣΕ». Και πως αλήθεια «τιμούν» το ΔΣΕ οι χουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ; Να πως: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Συγκρότηση του Λαϊκού μετώπου - τη Λαϊκή Εξουσία - το Σοσιαλισμό». Δηλαδή τον «τιμούν»(!) βάζοντας τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ στην υπηρεσία της αντεπαναστατικής σοσιαλδημοκρατικής γραμμής του διαβόητου «ειρηνικού κοινοβουλευτικού περάσματος» στη «Λαϊκή Εξουσία-σοσιαλισμό» τους(!) (πολιτική απάτη πρώτου μεγέθους) δηλ. απορρίπτοντάς τον.

Η απόρριψη του ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ απ' την ηγεσία του «Κ»ΚΕ επιβεβαιώνεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση, και απ' την ανεπιτυχή προσπάθεια της ομιλίας του σοσιαλδημοκράτη Δημήτρη Γόντικα να θέσει τον αγώνα του ΔΣΕ στην υπηρεσία της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατικής γραμμής του «κοινοβουλευτικού δρόμου». Σ' αυτή ο Δ. Γόντικας δεν τα καλοκαταφέρνει και βγάζει την πομπή του στο δρόμο και έτσι «πιάνεται στα πράσα»: παραλείπει σκόπιμα απ' την παράφραση του αποσπάσματος των Μαρξ-Ένγκελς το πιο σπουδαίο: τη «λεξούλα»(!) «ΒΙΑΙΗ» δηλ. απορρίπτει την επαναστατική βία.

Ας παραθέσουμε το απόσπασμα της ομιλίας του προς σύγκριση με το παραπάνω των Μαρξ-Ένγκελς ώστε να φανεί η σκόπιμη παράλειψη. Ο Γόντικας αντιγράφοντας-παραφράζοντας το γνωστό αυτό απόσπασμα του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» -και πρώτα απ' όλα διαστρεβλώνοντας τους Μαρξ-Ένγκελς σ' ένα απ' τα πιο βασικά της προλεταριακής επανάστασης: εκείνο της επαναστατικής ΒΙΑΣ -στην ομιλία του λέει: «Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους, που ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις επιθυμίες της εργατικής τάξης, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν παρά μόνο με την ανατροπή του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος». («Ρ» 16.6.2002 σελ. 13)!!!

Ο μαθητάκος των Μπερνστάιν-Καούτσκι-Χρουστσόφ τρέμει τη λέξη «ΒΙΑΙΗ» όπως οι δάσκαλοί του, γι' αυτό και την εξαφανίζει απ' το απόσπασμα των Μαρξ-Ένγκελς. Σαν πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου ο σοσιαλδημοκράτης Γόντικας παραλείποντας την πολύ ενοχλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη για την εξουσία της αντιδραστικής αστικής τάξης «ΒΙΑΙΗ»: πρώτο, εμφανίζει τους Μαρξ-Ένγκελς ως ρεβιζιονιστές δηλ. οπαδούς του αντεπαναστατικού σοσιαλδημοκρατικού «ειρηνικού κοινοβουλευτικού δρόμου», δεύτερο, απορρίπτει την επαναστατική βία ως το μόνο δρόμο ανατροπής του καπιταλισμού και επομένως και τον ένοπλο αγώνα του ένδοξου ΔΣΕ, τον οποίο υποτίθεται ότι «τιμά»(!), και τρίτο, θέτει τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ στην υπηρεσία του σοσιαλδημοκρατικού «κοινοβουλευτικού δρόμου» των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών, δηλ. «μεταμορφώνει», στην προκειμένη περίπτωση, τα όπλα του ένδοξου ΔΣΕ σε ψηφοδέλτια για να χωρέσουν στις κάλπες της αντιδραστικής αστικής τάξης -«μεταμόρφωση» πολύ δύσκολη βέβαια ή σωστότερα εντελώς ακατόρθωτη έστω κι' αν προστρέξει στη βοήθεια της «θαυματουργής»(!) αγαιαστούρας του συμμάχου-φίλου του «Κ»ΚΕ, εθνικιστή-ρατσιστή χουντο-Χριστόδουλου, αφού είναι γνωστό ότι απ' τις στήλες του «Ριζοσπάστη» έχουν καλέσει ανοιχτά «την επίσημη Ιεραρχία της Εκκλησίας με επικεφαλής τον προκαθήμενό της» («Ρ» 22.10.2000 σελ. 31) να προσχωρήσει στο ψευδεπίγραφο «Μέτωπό τους» τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: