Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κομμουνιστική πλατφόρμα: Έξω από το Αφγανιστάν! Κάτω ο Μπερλουσκόνι!

Ιταλία

Έξω από το Αφγανιστάν! Κάτω ο Μπερλουσκόνι!

Χθες, στην καρδιά της Καμπούλ, έξι ιταλοί στρατιώτες […] σκοτώθηκαν από επίθεση της αφγανικής αντίστασης.
Ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων από τις οποίες έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια, οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν, […].

[…] Αυτά τα γεγονότα πρέπει να ανοίξουν οριστικά τα μάτια σας σε εκείνους που παραμυθιάζονται ακόμα από την εθνικιστική προπαγάνδα Μπερλουσκόνι, La Russa, Frattini και το σύνολο της χορωδίας των διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δημοσιογράφων που έχουν στη διάθεσή τους: στο Αφγανιστάν, η Ιταλία βρίσκεται σε πόλεμο, έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τον έλεγχο των στρατηγικών τομέων και των μεγάλων ενεργειακών πηγών, απαραίτητων για την επιβίωση του αμερικανικού και ευρωπαϊκού καπιταλισμού.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, έχουν στείλει στρατεύματα όλων των ειδών σε αυτή τη χώρα […].
Οι ιμπεριαλιστικούς πολέμοι του σήμερα είναι διαφορετικοί από εκείνους του παρελθόντος. […] Έχουν αλλάξει τα οπλικά συστήματα (χρήση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από το πεζικό, λέιζερ κατευθυνόμενων βομβών και των δορυφόρων, κλπ.), και άλλαξε επίσης η μορφή της αντίστασης του λαού […].
[…] Ο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δεν πραγματοποιούνται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών, αλλά από τη συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους.
Είναι καιρός το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ιταλία να δράσει, όχι κάτω από την κυριαρχία των πασιφιστών αλλά των γνήσιων επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων.
Η πλειοψηφία του λαού θέλει την απόσυρση των ιταλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, [...].

- Έξω η Ιταλία από το Αφγανιστάν!
- Άμεση απόσυρση των ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στο εξωτερικό!
- Έξω οι Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις και το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας!
- Έξω η Ιταλία από το ΝΑΤΟ!

Σεπτέμβριος 18, 2009

Κομμουνιστική Πλατφόρμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: