Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Νοσταλγός, υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Από τον ΙΟ του Σαββάτου. Η αναδημοσίευση δε σημαίνει και ταύτιση με τις απόψεις και τις διατυπώσεις του συγκεκριμένου άρθρου. Δίνεται με σκοπό την ενημέρωση. Έχουμε διατυπώσει την άποψή μας για τη χρήση του όρου "ακροδεξιός" αντί του σψστού όρου "φασίστας" και στο παρελθόν. Τοποθέτηση από τη δικιά μας σκοπιά για την περίπτωση Βρακά, αλλά και για πολλές άλλες, θα υπάρξει σύντομα.

Ο Καραμανλής αποτάσσεται την ακροδεξιά, αλλά ο Θωμάς Βρακάς, υποψήφιος της Ν.Δ. στη Β' Αθήνας, υμνεί τον Γλίξμπουργκ και νοσταλγεί τη χούντα.

Ομως την ώρα που ο κ. Καραμανλής αποτάσσεται με κάθε ευκαιρία την ακροδεξιά και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα, αυτά τα «άκρα» βρίσκονται εντός των τειχών και μάλιστα με τη δική του σφραγίδα.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο απόστρατος σμήναρχος Θωμάς Βρακάς, ο οποίος κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β±' Αθηνών. Γνωστός από τον οπερετικό «ηρωισμό» του να πετάξει τον Αύγουστο του 1994 με ψεκαστικό αεροπλάνο πάνω από εδάφη της Αλβανίας και να ρίξει τρικάκια που έγραφαν «Μπερίσα και Μέξι, θα φύγετε μέχρι να φέξει», ο κ. Βρακάς είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο καλτ φιγούρες του ακροδεξιού χώρου. Τοποθετώντας τον στα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο κ. Καραμανλής δεν επιβραβεύει μόνο έναν αξιωματικό που αποτάχθηκε για τη «δράση» του, ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στους νοσταλγούς της χούντας και του Γκλίξμπουργκ που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Βρακά τον άνθρωπό τους. Αλλά τι περισσότερο κάνει ο κ. Καρατζαφέρης;

Για την προσωπικότητα και τις πολιτικές αντιλήψεις του υποψηφίου της Ν.Δ. είναι πολύ χαρακτηριστική μια εκπομπή του καναλιού «Τηλεάστυ» («Λαός και Εξουσία», 30.5.02).

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο από εδώ:

Νοσταλγός, υποψήφιος με τη Ν.Δ.

1 σχόλιο:

Αγαμιδης είπε...

Τι σου εφταιξε ο Ντε Γκρετσια ρε μεγαλε;Αν ηθελε τοσα χρονια να δημιουργησει προβλημα στους κοινοβουλευτικους αχρηστους θα το ειχε κανει,γιατι ανηκει στην παγκοσμια ελιτ,και στα κεντρα εξουσιας.Περα απο αυτο μια οικογενεια ηταν κληρονομικη,και οχι λυγδιαρηδες που δεν ειχαν παντελονι να φορεσουν και εγιναν και παμπλουτοι και κληρονομικωτεροι του βασιλεως.Αλλωστε οι προηγμενες χωρες της Ευρωπης που εχουν κυρος κι ας ειναι πολλες απο αυτες μια χουφτα,εχουν βασιλεια.Αυτοι μαλακες ειναι;Η εμεις ειμαστε δημοκρατες;Μαγκια,κλανια και κωλο φινιστρινι μεγαλε δημοκρατη.