Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αγώνες εκπαιδευτικών κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης

 Ο τομέας της Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιδραστικής κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με πρόσχημα αυτή τη φορά τον κορονοϊό και τη μετάδοση των μαθημάτων στα παιδιά που δεν μπορούσαν να βρίσκονται στα σχολεία.

Όμως με τη γνωστοποίηση του νέου νομοσχεδίου διαπίστωσαν ότι σ’ αυτό υπάρχει διάταξη για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία που θα μεταδίδουν δημόσια τα μαθήματα και την εξάταση και συμπεριφορά μαθητών και καθηγητών, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε καθηγητές και δασκάλους αλλά και στους γονείς, γιατί αυτό όχι μόνο σχετίζεται με τα προσωπικά δεδομένα καθηγητών και μαθητών που τους εκθέτουν σε «κοινή θέα» αλλά και επειδή δημιουργούν πολλά και τεράστια προβληματα με αρνητικές κοινωνικές συνέπειες.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για χαφιεδο-κάμερες, που ως κύρια αποστολή έχουν την πλήρη αστυνόμευση καθηγητών και μαθητών στα σχολεία. Παρουσιάστηκαν διάφορες εκδοχές με τελευταία την αναμετάδοση μόνο της παράδοσης από το δάσκαλο-καθηγητή και να μην αναμεταδίδονται οι εξετάσεις των μαθητών.

Η τυχόν τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, μ’ οποιοδήποτε πρόσχημα, αποτελεί ακραία και επικίνδυνη πρακτική, που υποκρύπτει την πλήρη, ανοιχτή πλέον, απροσχημάτιστη αστυνόμευση των σχολείων με χαφιεδο-κάμερες, ασφαλίτικους κοριούς, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις άλλες χαφιεδο-κάμερες των πλατειών, δρόμων, μετρό-ηλεκτρικού, πολυκατοικιών, κλπ..

Καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς οργάνωσαν επανειλημμένα μαχητικές μαζικές διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την άμεση απόσυρση του αντιδραστικού αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Τελικά το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο ψήφισαν στις 10 Ιούνη, 158 βουλευτές της ΝΔ και κατά 124 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: