Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Αποχαιρετισμός μετά «πολλών δακρύων» και θρήνων, κλαυθμών και οδυρμών των λοιμωξιολόγου ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ «Μεταξικού» χωροφύλακος

Αποχαιρετισμός μετά «πολλών δακρύων» και θρήνων, κλαυθμών και οδυρμών των λοιμωξιολόγου ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ «Μεταξικού» χωροφύλακος

Τα «ιερά» ΨΕΥΔΗ ενός Ιεροψάλτη και η πραγματικότητα

Ο Ιεροψάλτης λοιμωξιολόγος καθηγητής ΤΣΙΟΔΡΑΣ «γενίτσαρος» της αντιδραστικής αστικής τάξης, «υπερπατριώτης»-εθνικιστής και συνεπής σημαιοφόρος του υπεραντιδραστικού τρίπτυχου: «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» της φασιστικής Δεξιάς



Κ. Μητσοτάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση

Α.Παπαδημητρίου, Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

(31/3/2020) στην υποδοχή των 13,5 εκατ. μασκών

απ’ την Κίνα («Ιδρύματος Ωνάση»)


Ο γελοίος θίασος της «στρατιάς» και ανίκανων του

«επιτελικού κράτους» φωτογραφίζονται στο

αεροδρόμιο καμαρωτοί-καμαρωτοί για την

εξευτελιστική «επιτυχία» τους με τις «μάσκες»


Στις 26 Μάη 2020 (ΕΡΤ1 ώρα 18.00) ο λιμωξιολόγος ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ένα πάλαι ποτέ φτωχόπαιδο εργαζομένων γονιών και μάλιστα μεταναστών στην Αυστραλία που εγκατέλειψε-πρόδοσε την ταξική του καταγωγή, μεταμορφωμένος πλέον σε «γενίτσαρο» της αντιδραστικής αστικής τάξης – και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό αυτά τα φτωχά παιδιά «γίνονται οι πιο φανατικοί αντιδραστικοί» (Δ.ΓΛΗΝΟΣ) – υπερασπίζει τώρα με παραδειγματική συνέπεια τα ταξικά της συμφέροντα και ο «Μεταξικός» χωροφύλαξ «στρατηγός» ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ έκαναν την τελευταία ημερήσια «ενημέρωση»-παραπληροφόρηση – άκρως παραπλανητική – για την πορεία της Πανδημίας COVID-19 στη χώρα μας, προφανώς «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μόνο μερικές σύντομες αλλά απαραίτητες παρατηρήσεις αυτής της χαρακτηριστικής ομιλίας του ΤΣΙΟΔΡΑ:

1.«Από την 1η Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μου έκανε την τιμή και με όρισε εκπρόσωπο του υπουργείου για τον κορονοϊό». Δηλαδή ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ δεν εκλέχθηκε από τη λεγόμενη «Επιτροπή»-φάντασμα αλλά διορίστηκε από τον Κικίλια ΟΧΙ με επιστημονικά κριτήρια, αλλά αποκλειστικά με πολιτικά-κομματικά δηλ. με τη σαφή δέσμευση να υπηρετήσει γενικά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του δημόσιου συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της Πανδημίας COVID-19, ειδικότερα: στη συγκεκριμένη περίπτωση να αυξήσει τα κέρδη των ιδιωτικών μεγαλο-Κλινικών εν μέσω Πανδημίας, όπως και έγινε στη συνέχεια.

2. «Η πατρίδα μας ανταποκρίθηκε με ταχύτητα και χωρίς προηγούμενο στις έκτακτες συνθήκες που αφορούσαν τον ιό» και προσπαθήσαμε να εξασφαλίσομε «προστατευτικό εξοπλισμό, μάσκες, ενίσχυση των μονάδων ΜΕΘ, προμήθεια φαρμάκων», κλπ.

Ο «θεοσεβούμενος» χριστιανός Ορθόδοξος και πονηρός Ιεροψάλτης ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασυστόλως και στις ΔΥΟ περιπτώσεις, αφού ούτε «μάσκες» υπήρχαν στα δημόσια Νοσοκομεία μα ούτε προστατευτικός εξοπλισμός, κλπ. κλπ. υπήρχε. Απέφυγε βέβαια να πάρει μέρος στον εξευτελιστικό «μεγάλο περίπατο» για τις «μάσκες» (31/3/2020, κλπ.), «παρελαύνοντας» στο αεροδρόμιο (βλέπε φωτογραφίες) μαζί με τα γελοία και ανίκανα αφεντικά του, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΙΚΙΛΙΑ, για να υποδεχθεί τις «μάσκες» του ιδιωτικού τομέα («Ίδρυμα Ωνάση»), αφού, όπως είναι γνωστό, το ανίκανο «επιτελικό κράτος»(!) τους δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μάσκες.

Μας έγινε «σκληρή κριτική» αναφέρει, αλλά ΔΕΝ λέει από ποιούς: προφανώς από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς-νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία, κι’ αυτό επειδή το δημόσιο σύστημα Υγείας ήταν ανεπαρκέστατο και σε πλήρη κατάρρευση με απίστευτα τεράστιες ελλείψεις, με τον ΤΣΙΟΔΡΑ και την Κυβέρνηση του, παρά τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γιατρών-νοσηλευτών, να ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να προχωρήσουν σε προσλήψεις ΝΕΩΝ και ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση στις 7 Απρίλη, εν μέσω Πανδημίας, ΑΝΤΙ διορισμών τους έστειλε τα ΜΑΤ στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ», «ΑΤΤΙΚΟΝ», κλπ. Τα δημόσια Νοσοκομεία Καστοριάς-Κοζάνης-Ξάνθης παρόλο που βρίσκονταν σε πλήρη κατάρρευση η κυβέρνηση ψεύδονταν ασυστόλως, ισχυριζόμενη ότι έκανε σ’ αυτά «μόνιμες» προσλήψεις ενώ είχε απλά μεταφέρει εκεί γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας των Νομών, απογυμνώνοντάς τα εντελώς, αλλά και στρατιωτικούς γιατρούς – στάση εγκληματική εν μέσω Πανδημίας που ξεπερνά τα όρια και της πιο ακραίας πολιτικής αλητείας.

ΜΟΝΟ οι γιατροί-νοσηλευτές έδωσαν την πραγματική αντικειμενική εικόνα της άθλιας κατάστασης στα δημόσια Νοσοκομεία ΚΟΝΤΡΑ στα μόνιμα ασύστολα προκλητικότατα ΨΕΥΔΗ Υπουργείου Υγείας ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ-ΤΣΙΟΔΡΑ.

Οι κραυγές απόγνωσης, αγωνίας και οργής των Νοσοκομειακών γιατρών πανελλαδικά είναι πασίγνωστες και δεν χρειάζονται περισσότερα.

3. «Η πατρίδα μας κατάφερε με την υπομονή όλων μας να περάσει αυτή την πρώτη φάση του ιού, να επιπεδώσει και να μειώσει την καμπύλη της επιδημίας με συγκριτικά πολύ λιγότερες απώλειες από άλλες περισσότερο «έτοιμες» υγειονομικά χώρες». Τσόδρειες σαπουνόφουσκες και χονδροειδέστατα ΨΕΥΔΗ «ευσεβούς» χριστιανο-Ορθόδοξου Ιεροψάλτη, αφού είναι γνωστό, ότι οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες ανάλογου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης με τη χώρα μας (ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, κλπ.) αλλά και άλλες τα «πήγαν» πολύ καλύτερα: δηλ. είχαν πολύ λιγότερα κρούσματα-θανάτους απ’ τη χώρα μας: πχ. 17 Απρίλη ΕΛΛΑΔΑ: 2.224/108, ΑΛΒΑΝΙΑ: 475/24, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 735/36 («ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 σελ. 28).

Και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό απέφυγε συστηματικά ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ως το τέλος τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ με τις ίδιου οικονομικού επιπέδου ανάπτυξης γειτονικές Βαλκανικές χώρες («ευφυέστατη» Τσόδρεια κουτοπονηριά). Αν το έπραττε – πέρα απ’ το ότι θα ήταν επιστημονικά σωστό – θα κατέρρεε αυτόματα ο ΜΥΘΟΣ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) όχι μόνο «για την Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια»(!), στον οποίο στηρίζονταν-στηρίζεται η επιθετική αχαλίνωτη εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική ΝΔ προπαγάνδα πλύσης εγκεφάλου του λαού.

4. «Οι αριθμοί οι οποίοι λένε την αλήθεια πως τα μέτρα οδήγησαν σε μείωση 80% της διασποράς του ιού και ήταν η κυρία αιτία που δεν θρηνήσαμε περισσότερες απώλειες στην πατρίδα μας» … «αυτή είναι η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας και των Ελλήνων»(!). Και αυτός ο ισχυρισμός είναι χονδροειδέστατο ΨΕΥΔΟΣ, γιατί το ΒΕΛΓΙΟ (17/3) που πήρε ανάλογα μέτρα – ΚΑΙ μάλιστα μια εβδομάδα ΠΡΙΝ απ’ τη χώρα μας (23/3) – είχε πολύ περισσότερα θύματα απ’ την ΕΛΛΑΔΑ, όπως αναφέρει αλλού παρακάτω και ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ: «στις 26 Μαΐου καταγράφονται στην Ελλάδα 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 815 στο Βέλγιο». ΑΝΤΙΘΕΤΑ: η «κυρία αιτία που δεν θρηνήσαμε περισσότερες απώλειες στην πατρίδα μας» ΔΕΝ ήταν τα μέτρα, αλλά, όπως σημειώναμε απ’ το Μάρτη, αυτό συνέβη « ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εξαιτίας του γεγονότος ότι η Πανδημία ΔΕΝ έπληξε ισχυρά και σε μεγάλη έκταση την Ελλάδα (για σειρά λόγους που πρέπει να διερευνηθούν) όπως και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, η οποία με ανάλογο πληθυσμό με τη χώρα μας, έχει πολύ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών απ’ την Ελλάδα, αλλά και η νότια Ιταλία σε σχέση με την καταστροφική κατάσταση στη βόρεια αναπτυγμένη βιομηχανικά Ιταλία» («Α» Νο 464).

5. Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ «πρόβλεψε»(!) στη βάση μαθηματικών μοντέλων, επικαλούμενος και την καθηγήτρια ΒΑΝΑ ΣΥΨΑ, ερμηνεύοντάς τα ιδεαλιστικά, ότι «ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους και με άλλο σενάριο 7.015», κλπ. – χωρίς προφανώς να «γνωρίζει» ότι κανένα μαθηματικό μοντέλο ΔΕΝ μπορεί ΠΟΤΕ να εκφράσει και πολύ περισσότερο να υποκαταστήσει την αντικειμενική πραγματικότητα – καταλήγοντας: «τα χειρότερα σενάρια δεν τα αναφέρω»(!). Αερολογίες, παραπληροφόρηση, τρομοκρατία και «θεϊκές ικανότητες» του Ιεροψάλτη πάνε μαζί.

6. Τα «υπερπατριωτικά»-εθνικιστικά του ΤΣΙΟΔΡΑ περί «πατρίδας», «η πατρίδα μας κατάφερε…», κλπ. αποτελούν αναπαραγωγή της εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστικής προπαγάνδας της κυβερνητικής ΝΔ-τηλεόρασης πλύσης εγκεφάλου της εργατικής τάξης και γενικά του λαού που στηρίζονταν-στηρίζεται στο ΜΥΘΟ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) όχι μόνο «για την Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια»(!!!), ή σ’ άλλη εκδοχή «για ολόκληρο τον κόσμο», κλπ.. Τον ίδιο ΜΥΘΟ υπηρέτησαν και οι ακραία παραπλανητικές καθημερινές «ενημερώσεις»-παραπληροφόρησης του Ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ.

7. Για να διαδοθούν χωρίς αντίλογο τα αντιδραστικά αυτά μυθεύματα, ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ επέβαλλε, μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, φασιστική φίμωση των δημοσιογράφων, απαγορεύοντας τη φυσική τους παρουσία και τις 72 μέρες καθημερινής «ενημέρωσης»-παραπληροφόρησης, επιπλέον απαγορεύτηκε να γίνονται ρεπορτάζ στα Νοσοκομεία από δημοσιογράφους, αλλά και στις Διοικήσεις των δημόσιων Νοσοκομείων να προβαίνουν σε «ανακοινώσεις» (στο φασιστικής φίμωσης έγγραφο, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ, προς τιμήν του, απάντησε απορριπτικά γνωστοποιώντάς το δημόσια). Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ υποστήριξε, πέραν της εξόφθαλμης παραβίασης του Αστικού Συντάγματος, ΟΛΑ τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης κατάργησης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – φασιστικές απαγορεύσεις που ΔΕΝ είχαν καμιά σχέση με την καταπολέμηση της Πανδημίας COVID-19.

8. Αφού απέκλεισε φασιστικά, μαζί με την κυβέρνησή του, απ’ τη ΝΔ-τηλεόραση και τα ιδιωτικά κανάλια (χρηματοδοτήθηκαν για στήριξη με πάνω από 20 εκατομμύρια + 10 εκατ. διαφήμιση), τους συναδέλφους του Πανεπιστημιακούς και γιατρούς, τους ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ με τον πιο άθλιο προσβλητικό τρόπο, δηλώνοντας πως «κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα» και πως μόνο αυτός «εκπροσωπεί»(!) ΤΑΧΑ τον «επιστημονικό λόγο»(!!!).

Τέτοιες υπερμεγέθεις σαπουνόφουσκες και ανόητους ισχυρισμούς μπορεί να ξεστομίζει μόνο κάποιος που διακατέχεται μόνιμα από αλαζονεία και ανασφάλεια και υποφέρει από ακραία έπαρση και άφθαστη μεγαλομανία που θυμίζουν τις «περίφημες» Νιτσεϊκές ΠΑΛΑΒΡΕΣ του τελευταίου τρίτου του 19ου αιώνα.

Στις ίδιες σειρές ψέλλισε κάτι για Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και αμέσως μετά μίλησε για «το ψέμα» που παρουσιάστηκε «ως αλήθεια», το «παρανοϊκό να παρουσιαστεί ως λογικό», κλπ. που συνειρμικά φέρνει στη μνήμη των μεγαλύτερων σε ηλικία αντιφασιστών και κομμουνιστών ότι εκείνος που πρωτοστατούσε σ’ αυτά ΗΤΑΝ ο διαβόητος Joseph Goebbels, τον οποίο, ας θυμίσουμε στον ΤΣΙΟΔΡΑ, η τότε φασιστική δοσίλογη Δεξιά θαύμαζε και υπηρέτησε, προδίνοντας τη χώρα (ταγματασφαλίτες κλπ.) αλλά και η σημερινή δική του ΝΔ με προεξάρχουσα τη Ναζι-φασιστική πτέρυγά της (ΒΟΡΙΔΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΠΛΕΥΡΗ-ΚΥΡΤΣΟ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ κλπ.).

Τα γραφόμενα του προδίδουν ότι ο λιμωξιολόγος, σε ζητήματα «Ιστορίας», «λογικής», κλπ. και γενικότερα σε ζητήματα του συνόλου των Κοινωνικών Επιστημών, είναι κραυγαλέα αγράμματος (είναι ίσως καλός Ιεροψάλτης) και δεν χρειάζεται να αυτο-γελοιοποιείται περισσότερο, όπως έπραξε με το ψευδώς αποδιδόμενο στον ΕΛΥΤΗ στιχούργημα.

9. «Στις 26 Μαΐου καταγράφονται στην Ελλάδα 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 815 στο Βέλγιο, 574 στην Ισπανία, 555 στη Βρετανία και 544 στην Ιταλία. Αν ξέχναγα τις μαθηματικές εκτιμήσεις και στη χώρα μας θα είχαμε 500 θανάτους ανά εκατομμύριο, θα αναμέναμε περίπου 5.400 θανάτους»(!). Αυτό συνιστά την πιο ακραία μορφή παραπληροφόρησης-«ενημέρωση» (η τελευταία) και ταυτόχρονα αποτελεί αισχρή παραπλάνηση του λαού εκ μέρους ενός «καλού» χριστιανού και «ειλικρινούς»(!) Ιεροψάλτη, όπως ο ίδιος αυτοδιαφημίζεται σ’ άλλο σημείο παρακάτω.

Όμως το σημαντικότερο είναι, όπως επισημαίνονταν ευθύς εξαρχής απ’ το Μάρτη, ότι «οι συγκρίσεις αριθμών κρουσμάτων-νεκρών της Ελλάδας με αναπτυγμένες βιομηχανικά καπιταλιστικές χώρες όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, κλπ. του καθηγητή Τσιόδρα, πρόκειται για συγκρίσεις εντελώς λαθεμένες που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης (δεν είναι του παρόντος η αντίκρουση)» («Α» Νο 464) για να σημειωθεί τον Απρίλη: «οι καθημερινές «ενημερώσεις» του λοιμωξιολόγου ΤΣΙΟΔΡΑ δεν έχουν καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ΑΝΤΙΘΕΤΑ: είναι παπαδίστικου χαρακτήρα, επειδή αρχίζουν με τις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ, κλπ. και τελειώνουν με την ελάχιστα ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα μας, ΑΝΤΙ να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης απ’ το οποίο απορρέουν όλα τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χωρών, δηλ. η βασική διάκριση μεταξύ των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και των ελάχιστα ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Στις «ενημερώσεις» παραμερίζεται αυτή η βασική διάκριση απ’ τον ΤΣΙΟΔΡΑ-Κυβέρνηση…οι «συγκρίσεις» του ΤΣΙΟΔΡΑ της Ελλάδας με τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες είναι παραπλανητικές και έχουν αντιεπιστημονικό παπαδίστικο χαρακτήρα, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αγνοούν-παραβλέπουν τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ των δυο κατηγοριών χωρών, και επομένως λαθεμένες. Δεν ισχύουν ούτε καν για μια χώρα, όπως η ΙΤΑΛΙΑ, της οποίας ο μεν ανεπτυγμένος βιομηχανικά Βορράς υπέστη καταστροφικές συνέπειες απ’ τον COVID-19, ενώ η χαμηλότερης ανάπτυξης νότια ΙΤΑΛΙΑ δέχθηκε εμφανέστατα πολύ μικρότερο πλήγμα… ΑΝΤΙΘΕΤΑ: η μόνη επιστημονικά σωστή σύγκριση είναι εκείνη της Ελλάδας με τις ανάλογου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης χώρες, οι οποίες έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά» («Α» Νο 465).

Πιο συγκεκριμένα: σε σχέση με τις χώρες αδύναμης βιομηχανικής ανάπτυξης, οι αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες – ανεξάρτητα απ’ το μέγεθός τους – έχουν, εξαιτίας ΑΚΡΙΒΩΣ της υψηλής βιομηχανικής ανάπτυξης, κατά πολύ πυκνότερες σχέσεις σ’ ΟΛΑ τα επίπεδα: παραγωγής προϊόντων, εμπορικές συναλλαγές, επενδύσεις, κοινωνικές σχέσεις, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, αθλητικές (ποδοσφαιρικές, κλπ.), εκθέσεων, συγκοινωνιών (τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία, κλπ.), τουριστικές, κλπ., κλπ. τόσο στο Εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη μα και διεθνώς. Το ΒΕΛΓΙΟ είναι μια από αυτές τις χώρες, και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό πλήγηκε πολύ ισχυρότερα απ’ την Πανδημία COVID-19 σε σχέση με την ΕΛΛΑΔΑ, παρόλο που πήρε μια βδομάδα ΠΡΙΝ τη χώρα μας μέτρα, ενώ ο ανεκδιήγητος ΤΣΙΟΔΡΑΣ παρουσιάζει παραπλανητικά ως «κύρια αιτία»(!) ΜΟΝΟ τη λήψη μέτρων που «δεν θρηνήσαμε περισσότερες απώλειες στη πατρίδα μας». (Νο 4 παρατήρηση), «τεκμηριώνοντας» έτσι(!) το βλακώδη ΜΥΘΟ περί «ελληνικού παραδείγματος για όλες τις χώρες του κόσμου»(!!!).

Ας δοθεί ένα σύντομο απόσπασμα από άρθρο του καθηγητή Μ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ που αναφέρεται στους θανάτους ανά εκατομμύριο, επειδή δίνει την πραγματική αντικειμενική εικόνα, διαψεύδοντας τα μυθεύματα του ΤΣΙΟΔΡΑ: «την 25η Απριλίου, ανάμεσα στις 210 χώρες του κόσμου, η χώρα μας κατείχε την 49η θέση σε θανάτους ανά 1.000.000, 161 χώρες είχαν λιγότερους από τη χώρα μας και ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι χώρε-μέλη της ΕΕ Κύπρος, Μάλτα, Λετονία, Σλοβακία και Βουλγαρία καθώς και η Αλβανία, η Μολδαβία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία και η Ρωσία. Σαράντα (40) χώρες δεν είχαν θανάτους από Κορονοϊό» (Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, σελ. 13).

Αν ο σοβαροφανής λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΤΣΙΟΔΡΑΣ δεν τα πήγε τόσο καλά με την «επιστημονική γνώση» («μάσκες», «παιδιά», τρόπος μετάδοσης του Κορονοιού, κλπ.) – αυτό το αυτο-στραπατσαρισμένο προφίλ του δεν μπορεί να βελτιωθεί ούτε με τις δηλώσεις στήριξης του ρεφορμιστή Α. ΞΑΝΘΟΥ – στον τομέα της επικοινωνιακής διαχείρισης της Πανδημίας COVID-19 τα κατάφερε θαυμάσια, σημειώνοντας «μεγάλες επιτυχίες» με τον υποκριτικό «ποταμό δακρύων» για τους «αγαπημένους μας» (δηλ. για το μεγάλο κεφάλαιο των ιδιωτικών μεγαλο-Κλινικών στο τομέα της Υγείας) - «ποταμό δακρύων» που θυμίζουν τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα, που όμως ούτε κι αυτοί μπορούν να αποκρύψουν την εχθρική προς το λαό αλλά αρμονική συνένωση της πιο ακραίας υποκρισίας του χριστιανο-Ορθόδοξου Ιεροψάλτη «γενίτσαρου» με τον ακρότατο κυνισμό των αφεντικών του, αρπακτικών της μεγαλοαστικής αντίδρασης, που προκλητικά διασκέδασαν εν μέσω Πανδημίας και διασκεδάζουν, λεηλατώντας άγρια τους ΦΟΡΟΥΣ του λαού που ζει πνιγμένος στη μαζική ανεργία, την πείνα, τη μεγάλη φτώχια και την απόλυτη εξαθλίωση που καθημερινά εντείνονται διαρκώς, μεταξύ άλλων, και απ’ τη συνεχιζόμενη εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερη οικονομικής πολιτικής της αντιδραστικής ΝΔ-κυβέρνησης.

Ο πολύς ΤΣΙΟΔΡΑΣ ασυγκράτητος όμως και μεθυσμένος απ’ τις επιτυχίες των θεατρικών του παραστάσεων (επέδειξε πράγματι σπάνιες ικανότητες θεατρίνου), κατά τη διάρκεια των 72 ημερών, παρασύρθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο δημόσια αυτο-γελοιοποίηση, κλείνοντας την τελευταία του θεατρική παράσταση μ’ ένα ψευδώς αποδιδόμενο στον ΕΛΥΤΗ, χαμηλού επιπέδου, στιχούργημα, αποδεικνύοντας έτσι ότι όχι μόνο δεν έχει διαβάσει ποιήματά του μα ούτε καν τα εξώφυλλα των συλλογών του φαίνεται να γνωρίζει, γεγονός που εκφράζει το μέγεθος της αγραμματοσύνης-αμορφωσιάς του. Δηλαδή ανήκει στη σχετικά πολυπληθή κατηγορία εκείνων των «επιστημόνων», που ευστοχότατα έχουν αποκληθεί «Fachidioten» δηλ. εξειδικευμένους που χαρακτηρίζονται από τρομακτική έλλειψη ευρύτερης μόρφωσης και κραυγαλέας αγραμματοσύνης, η οποία προβλημάτισε έντονα το φοιτητικό κίνημα των Ευρωπαϊκών χωρών (και όχι μόνο) της τελευταίας και πλέον 50ετίας κατά τη διάρκεια του ΜΑΗ 1968 και τα μετέπειτα χρόνια, κρατώντας, δικαιολογημένα, επικριτική-απορριπτική στάση απέναντί της.


Παρακάτω αναδημοσιεύεται επιστολή σχετική με το θέμα, με ακριβή στοιχεία σύγκρισης χωρών

«Ανοιχτή επιστολή στο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή

Αγαπητέ κ. Σμαραγδή, έμαθα ότι σκεφτήκατε την ιδέα να γυριστεί σε ταινία η ζωή του κ. Τσιόδρα και συν αυτό και η ζωή του ηγέτη κ. Μητσοτάκη οι οποίοι επέτυχαν το θαύμα να κρατήσουν τους θανάτους λόγω κορονοϊού στον χαμηλό αριθμό των 14 θανάτων/εκατομμύριο. Πραγματικά συγκινήθηκα. Κανένα άλλος ανά τον κόσμο δεν είχε μια τόσο θαυμάσια ιδέα! Πιστεύω ότι θα βρείτε χρηματοδότηση παρά τους χαλεπούς καιρούς και ότι θα κάψουν γοερά όσοι πάρουν την απόφαση να δουν την ταινία σας. Ήθελα μόνο να σας επισημάνω ότι θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη ταινία σας κι’ άλλους ήρωες οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο θαύμα, έτσι ώστε να αποδοθεί η παγκόσμια διάσταση του φαινομένου με πληρότητα, Συγκεκριμένα: τον πρωθυπουργό των Παπούα Νέας Γουινέας και τον αντίστοιχο λοιμωξιολόγο, οι οποίοι πρέπει να είναι καταπληκτικοί, γιατί πέτυχαν το απόλυτο θαύμα των μόλις ο,9 κρουσμάτων/εκατομμύριο πληθυσμού, με μηδέν θανάτους. Τους πρωθυπουργούς της Αγκόλα, της Αιθιοπίας και του Μπουρούντι, με τους αντίστοιχους λοιμωξιολόγους, που χάρη στην εκπληκτική διοίκηση και τα έγκαιρα μέτρα, κατάφεραν το εκπληκτικό θαύμα των0,03 και 0,08 νεκρών ανά εκατομμύριο αντίστοιχα. Και φυσικά τους πρωθυπουργούς και τους λοιμωξιολόγους των γειτονικών χωρών Βουλγαρίας και Κύπρου, που τα κατάφεραν ακόμα καλύτερα από εμάς, με 12 Θανάτους ανά εκατομμύριο. Τον πρωθυπουργό αντίστοιχο λοιμωξιολόγο της Αλβανίας που θριάμβευσε με 11 θανάτους ανά εκατομμύριο. Και της Μάλτας με το ίδιο νούμερο. Και της Λευκορωσίας με μόλις 9 θανάτους ανά εκατομμύριο. Και τι να πούμε για τους μεγάλους ήρωες της Ουκρανίας, με 7 θανάτους ανά εκατομμύριο. Αλλά βέβαια ο μεγαλύτερος ηγέτης όλων είναι ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου και ο αντίστοιχος ήρωας γιατρός, που πέτυχαν το θαύμα των 4 θανάτων ανά εκατομμύρια πληθυσμού, δηλαδή τα πήγαν 3,5 φορές καλύτερα από τους δικούς μας. Επομένως πρέπει να τους επαινέσουμε τριπλά και τρίδιπλα! Και η Τυνησία βέβαια και ο Λίβανος… Βασικά, κ. Σμαραγδή, από τις 215 χώρες που αναφέρονται στα στατιστικά, οι 149 χώρες τα πήγαν καλύτερα από εμάς, 3 τα πήγαν ακριβώς όπως εμείς, ενώ 173 χώρες τα πήγαν περίπου τα ίδια όπως κι εμείς. Οπότε ας πούμε ότι θα περιλάβετε στη ταινία σας μόνο τις 149 χώρες που τα πήγαν καλύτερα από εμάς, συν εμάς φυσικά. Γιατί βέβαια κ. Σμαραγδή, θα είναι άδικο να παρουσιάστε τους δικούς μας ήρωες και να μην παρουσιάσετε τους υπεύθυνους άλλων 149 χορών που είναι σούπερ ήρωες, αφού τα πήγαν καλύτερα από την Ελλάδα. Και προς θεού μην παρουσιάσετε το Βέλγιο. Ούτε να αναφέρετε αυτή τη λέξη. Γιατί εκεί, κ. Σμαραγδή, ο αντίστοιχος ηγέτης και ο αντίστοιχος ήρωας γιατρός πήραν τα ίδια μέτρα μια βδομάδα νωρίτερα κι’ όχι θαύμα δεν έγινε, αλλά έχουν 720 νεκρούς ανά εκατομμύριο κι όχι ταινία δεν αξιωθούν, αλλά ούτε ψήφο θα πάρουν. Επανερχόμαστε. Έχουμε λοιπόν 150 χώρες που θα συμπεριληφθούν στην ταινία σας. Από κάθε χώρα θα παρουσιαστούν ο πρωθυπουργός και ο υπεύθυνος λοιμωξιολόγος τουλάχιστον. Επομένως έχουμε το ελάχιστο 300 πρόσωπα που θα πρέπει να παρουσιαστούν για να είστε δίκαιος. Εάν η ταινία σας διαρκέσει 90 λεπτά, τότε αντιστοιχούν ακριβώς 18 δευτερόλεπτα σε κάθε έναν από τους ήρωες που μας έσωσε από την πανδημία. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία σας.

(Πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/)

Γιάννης Παπαγιάννης, συγγραφέας («Εφημερίδα Συντακτών», Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, σελ.41)


1 σχόλιο:

Colectivo Avrora είπε...

Comrades, we are a marxist study group from Colombia- We have translated to Spanish your article about comrade Nikandros Kepesis and with your permission we publish it in our website. It is a good translation, if you want you can also publish it in your web-site.

Revolutionary greetings

https://colectivoavrora.blogspot.com/2020/08/la-lucha-de-nikandros-kepesis-contra-el.html