Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Επιθέσεις των ΜΑΤ και αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη νεολαία

Επιθέσεις των ΜΑΤ και αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη νεολαία: το ολοκληρωτικά αστυνομικό «επιτελικό κράτος» της αντιδραστικής κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του φασιστικού κόμματος της ΝΔ σε πλήρη δράση με πρόσχημα την Πανδημία

Αν κάποτε παλιότερα ο πατήρ Κων/νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ διακήρυσσε προς τους αστυνομικούς: «το κράτος είστε εσείς»(!), ο κανακάρης του Κυριάκος το έχει κάνει πράξη αμέσως μετά τις εκλογές με τις επιθέσεις ενάντια στους φοιτητές, τα ξεγυμνώματα πολιτών στους δρόμους, τις εισβολές των ΜΑΤ σε διαμερίσματα, κλπ. και τη φασιστική κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, τώρα εν μέσω Πανδημίας συνεχίζει τις επιθέσεις στη νεολαία.


Τώρα η έναρξη (Δευτέρα 4 Μάη) των βάρβαρων φασιστικών επιθέσεων των ΜΑΤ, μετά την άρση των μέτρων, έγινε στην Αγ. Παρασκευή (πλατεία Αγ. Ιωάννου), με το φασιστοειδές Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να κάνει λόγο για ναρκωτικά κλπ., ζητώντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων της νεολαίας.

Μετά τις επιθέσεις και απαγορεύσεις της Αστυνομίας, δόθηκε συνέχεια των επιθέσεων στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, με πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις νεαρών.

Ας δοθούν κάποιες καταγγελίες: Ο δικηγόρος Πατρίκιος Πατρικονάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, εκπροσωπώντας τον Γ.Κ.: «εκπροσωπώ ένα νέο άνθρωπο που άκουσε γυναικεία ουρλιαχτά κάτω από το σπίτι του και κατέβηκε. Λίγο αργότερα βρέθηκε με τρία δόντια λιγότερα και επτά αστυνομικούς από πάνω του. Είναι ένας από τους 5 που συνελήφθησαν και είναι αυτός που δεν βρισκόταν καν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, αν και το να είσαι σε μία πλατεία δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Όσους προσήγαγαν τους πήγαν στο Α.Τ. Κυψέλης όπου στοίβαξαν 40-50 άτομα σε ένα στενό διάδρομο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ήμουν εκεί από τις 2:30 πμ. ως τις 6 πμ., μου έλεγαν πως δεν έχουν τα ονόματα των προσαχθέντων. Ούτε μετά τους δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν. Δεν τους έδιναν καν νερό. Ακόμα και σε κάποιον που έκανε εμετό δεν έδωσαν νερό.

Τα όργανα που συνέλαβαν τον εντολέα μου υποστήριξαν ότι υπέστησαν βία από αυτόν, ότι τον κυνηγούσαν από την πλατεία Κυψέλης και τους πέταγε μπουκάλια και πέτρες. Αυτές οι ιστορίες βγαίνουν από το πιο σκοτεινό παρελθόν. Ευτυχώς για την αλήθεια υπάρχουν και βίντεο που τον δείχνουν να κατεβαίνει από την πολυκατοικία και να που επιτίθενται οι αστυνομικοί».

Οι συλληφθέντες Έρρικα Κ. και Λουκάς Φ. δήλωσαν σε εφημερίδα, μεταξύ άλλων, «το βράδυ της Παρασκευής 8/5/2020 βγήκαμε γύρω στις 10 το βράδυ από το σπίτι μας προκειμένου να συναντήσουμε δύο φιλικά πρόσωπα και κατευθυνθήκαμε προς τη Φωκίωνος Νέγρη όπου και παραμείναμε συζητώντας μέχρι περίπου τις 11:30. Κατά τις 12:00 που μάθαμε ότι ο κόσμος είχε αραίωση στην πλατεία Άγιου Γεωργίου αποφασίσαμε να περάσουμε μια βόλτα από εκεί. Υπήρχε πράγματι αρκετός κόσμος – κυρίως της γειτονιάς – με τις παρέες να κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους και σε καμία περίπτωση δεν γινόταν «πάρτι».

Τα φώτα έκτοτε έκλεισαν δυο φορές, μόνο που τη δεύτερη ακολούθησαν κρότου-λάμψεις και επικράτησε ένας πανικός καθότι κανένας μας δεν ήταν προετοιμασμένος για αστυνομική επίθεση. Τρέχαμε πανικόβλητοι προς το σπίτι μας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυψέλης. Καθώς τρέχαμε βλέπαμε ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ να εμφανίζονται από στενά και να χτυπούν αδιακρίτως, φτάνοντας μπροστά απ’ την πόρτα του σπιτιού και κυριολεκτικά με το κλειδί στο χέρι όρμηξαν επάνω μας περίπου τέσσερις άνδρες των ΔΕΛΤΑ. Ερχόμενοι κατά πάνω μας, εγώ (Έρρικα),άρχισα να φωνάζω ότι είμαι δικηγόρος και ότι μένουμε εδώ ενώ ήδη είχα στα χέρια μου τη δικηγορική ταυτότητα. Φώναξαν «σκάσε», κλπ. Μας έπιασαν και μας οδήγησαν βίαια, με κλοτσιές και κλομπιές, στον κύκλο των προσαχθέντων. Ο φίλος μου Λουκάς ακόμα φέρει εκδορές και μελανιές στα σημεία που τον χτύπησαν. Βρεθήκαμε μπρούμυτα με το κεφάλι στη άσφαλτο και τις μπότες των ΔΕΛΤΑ να μας πατάν στη μέση ενώ μας έδεσαν τα χέρια με tire up πολύ σφιχτά. Όσο είμαστε στο δρόμο ξαπλωμένοι μας έβριζαν χυδαία και μας τρομοκρατούσαν. Νιώθαμε πλήρως εκτεθειμένοι μπροστά στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Ένας εκ τον προσαχθέντων ατόμων φώναζε ότι «κατέβηκε από το σπίτι του για να δει τη γίνεται» και βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι και με σπασμένα δόντια, ενώ η αστυνομία αρνούνταν να του δώσει νερό ή χαρτομάντιλο για να σκουπίσει τα αίματα. Όσο μας είχαν στο πάτωμα φωνάζαμε τις διευθύνσεις μας οι οποίες βρίσκονταν σε ακτίνα 100 μέτρων από το σημείο της βίαιης προσαγωγής μας. Μετά περίπου 20 λεπτά μας στρίμωξαν σε μια κλούβα και μας οδήγησαν στο Α.Τ. Κυψέλης όπου μας έβαλλαν να περιμένουμε στις σκάλες του 3ου ορόφου με δεμένα χέρια και χωρίς να τηρείται οποιοδήποτε μέτρο υγειονομικής προστασίας. Μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να ανέβουν δύο γυναίκες δικηγόροι, τις οποίες η παρευρισκόμενοι αστυνομικοί κυριολεκτικά έδιωξαν κακήν-κακως με την αιτιολογία ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται εκεί, αφού δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη. Δεν ευσταθεί νομικά η έννοια της προσαγωγής, καθώς αποτελεί επινόηση της αστυνομικής πρακτικής, ενώ η όλη αστυνομική συμπεριφορά παραβίαζε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και το ίδιο το αστυνομικά δίκαιο. Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας κατά την προσαγωγή και κράτηση μας παρά το γεγονός ότι η απειλή της Δημόσιας Υγείας υποτίθεται, πως ήταν η δικαιολογία της αστυνομικής επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: