Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Άκρως επικίνδυνο βάθεμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της κοινωνικής ζωής

Ενόψει και της κατάθεσης του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ Νομοσχεδίου για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των διαδηλώσεων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων

Το διαβόητο «επιτελικό κράτος» ένα ολοκληρωτικά Αστυνομικό Κράτος

Το πολυδιαφημισμένο διαβόητο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης του φασιστικού κόμματος της ΝΔ με τη γνωστή ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα διακρίνεται από δυο κύρια βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

α) την άμεση συμμετοχή σ’ αυτό στελεχών απ’ το χώρο της βιομηχανίας (επάνδρωση κυβέρνησης-κράτους) όπως ο Α.ΣΚΕΡΤΣΟΣ, κλπ., πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, ο οποίος έγινε γνωστός απ’ την προκλητική, βάναυση, χυδαία και απαράδεκτη ανάμιξή του στην περίπτωση της δίκης της αποτρόπαιης δολοφονίας της ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ,

β) την επάνδρωση του κρατικού μηχανισμού από πληθώρα αντιδραστικών στελεχών ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών-φασιστών-Ναζιστών-χουντικών φασιστών, όπως τελευταία ο «πανεπιστημιακός»(!) Κυλινδρόμυλων ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, υμνητής της φασιστικής χούντας και θαυμαστής του εγκληματία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, γ.γ. τουρισμού, με τη Δώρα ΑΥΓΕΡΗ (ΣΥΡΙΖΑ) να αποκαλύπτει: «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η Schweizerische Muellereifachschule St. Gallen, η οποία είναι επαγγελματικό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης». Τέτοιους «πανεπιστημιακούς» με «μεταπτυχιακά» έχει ολόκληρες στρατιές διορίσει η ΝΔ-Κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Κοντολέων, διοικητής της ΕΥΠ, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, ο Αντώνης Διαματάρης, διορισμένος στο ΥΠΕΞ, κλπ., κλπ.

Η φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής προχώρησε με πολύ ραγδαίους ρυθμούς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ούτε καν ένα χρόνο απ’ τη διακυβέρνηση της χώρας απ’ την κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβάλλει και καθιστά εντελώς απαραίτητο να απαριθμηθούν μερικά απ’ τα ως τώρα αντιδραστικά μέτρα και δράσεις που συγκροτούν τη φασιστικοποίηση του συνόλου της κοινωνικής ζωής του τόπου αλλά και το πολύ επικίνδυνο βάθεμά της, που αναμένεται, προς το παρόν, να κορυφωθεί με τη σχεδιαζόμενη κατάθεση τον επόμενο μήνα φασιστικού νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων.

Μια συντομότατη ελλιπής καταγραφή:

1. Τον ίδιο μήνα που εκλέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ άρχισε η καθημερινή αστυνόμευση των Εξαρχείων και οι διαρκείς έφοδοι των ΜΑΤ στην περιοχή, ακολούθησαν πολλές συλλήψεις και βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος πολιτών (ντόπιων και μεταναστών).

2. Ακολουθούν βίαιες εκκενώσεις απ’ τα ΜΑΤ καταλήψεων στα Εξάρχεια και στη γύρω περιοχή, που συνεχίστηκαν με εκκενώσεις στην πλατεία Βάθης, την Αχαρνών αλλά και τον τερματισμό της κατάληψη του 5ου Λυκείου στα Εξάρχεια, όπου έμεναν οικογένειες προσφύγων.

3. Ένα απ’ τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του φασιστικού κόμματος της ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα ήταν ο φασιστικός νόμος, κατάργησης του Πανεπιστημιακού Άσυλου, σημειώνοντας τότε: «η πραγματοποίηση της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ΑΣΥΛΟΥ αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση του βαθέματος της ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της κοινωνικής ζωής σε ακραίο βαθμό, συμπληρωμένη με τα διάφορα μέτρα περί «Νόμου και τάξης», την ολόπλευρη Αστυνομοκρατία και την ισχυροποίηση της με την υπαγωγή των φυλακών στην Αστυνομία, τις αστυνομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια και αλλού, κλπ., κλπ.» («Α» Νο 459, Οκτώβρη 2019, σελ. 1,4).

4. Αφαίρεση του σωφρονιστικού Συστήματος απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης και υπαγωγή του στο διαβόητο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» (= καταπίεσης του πολίτη) δηλ. στην Αστυνομία.

5. Μέτρα επιστροφής της Παιδείας σε παλιές σκοταδιστικές εποχές απ’ τη νέα αδίστακτη, φανατική «χριστιανο»-ορθόδοξη «καλόγρια» Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ.

6. Για την αποτελεσματικότερη τρομοκρατική δράση της Αστυνομίας, η Κυβέρνηση επαναφέρει την τρομοκρατική ομάδα «ΔΕΛΤΑ» με την ονομασία «ΔΡΑΣΗ».

7. Βάρβαρες φασιστικές επιθέσεις της Αστυνομίας στους διαδηλωτές φοιτητές που αντέδρασαν στη φασιστική κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, προσαγωγές και συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και βασανισμοί δεκάδων φοιτητών.

8. Εισβολή της Αστυνομίας σε σχολές, όπως ΑΣΟΕ, και συλλήψεις φοιτητών.

9. Αμέτρητες βάρβαρες επιθέσεις της Αστυνομίας ενάντια σε πολίτες στα Εξάρχεια και σ’ άλλα μέρη της πρωτεύουσας.

10. Ξυλοδαρμοί πολιτών απ’ τα κτηνώδη ΜΑΤ των ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ στους δρόμους της πόλης που έφτασαν ως το βίαιο δημόσιο ξεγύμνωμα (ανδρών-γυναικών) στο δρόμο και το βασανισμό ορισμένων απ’ αυτούς μεταξύ των οποίων του Λάμπρου Γούλα στα Εξάρχεια, κλπ.

11. Ξεγύμνωμα του ηθοποιού Γιώργου Χατζηγεωργίου στη οδό Χαριλάου Τρικούπη από φασιστικά κτήνη των ΜΑΤ («Εφ. Συντακτών» 23-24/11/1019, σελ.82), αλλά και γυναικών όπως δείχνουν οι παραπάνω φωτογραφίες.

12. Βίαιες συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών, ξυλοδαρμούς και βασανισμούς.

13. Εισβολή της Αστυνομίας στην κατοικία (Κουκάκι), χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα, της οικογένειας του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ, σύλληψη και ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη και των δυο γιων του.

14. Μαζική απόβαση-εισβολή των ΜΑΤ σε ΧΙΟ-ΛΕΣΒΟ – οξύτατες συγκρούσεις με τους πολίτες αυτών των νησιών, οι οποίοι εκδίωξαν άρον-άρον τα ντροπιασμένα ΜΑΤ απ’ τον τόπο τους.

Με πρόσχημα την Πανδημία COVID-19:

15. Φασιστική φίμωση των δημοσιογράφων καθόλη τη διάρκεια της καθημερινής «ενημέρωσης»-παραπληροφόρησης απ’ τους ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ-ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ χωρίς τη ζωντανή παρουσία δημοσιογράφων.

16. Απαγόρευση στους δημοσιογράφους να κάνουν ρεπορτάζ στα Νοσοκομεία.

17. Φασιστική φίμωση όλων των Διοικήσεων των Νοσοκομείων σε θέματα ενημέρωσης, όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ: «Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο μας εντέλλετε να αιτούμαστε και να λαμβάνουμε εγγράφως την έγκριση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ «… για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε τηλεοπτικό)…». Σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να συνεργήσω στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλω στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών που, κατά την άποψή μου, επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας.

Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή η με οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας τους. Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» («Α» Νο 465, Απρίλη 2020, σελ 4)

18. Μόνιμη φίμωση των κρατικών ΜΜΕ.

19. Επίθεση των ΜΑΤ, 7 Απρίλη, σε γιατρούς-νοσιλευτές στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ», ΓΝ «Γεννηματάς» στην Αθήνα και στο «Αττικόν», κλπ.

20. Προκλητική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της Πρωτομαγιάς

21. Φασιστικός περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

22. Επανειλημμένες βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ σε νεολαίους Αγ.Παρασκευή, Κυψέλη, κλπ.

23. Επίσημη εγκατάσταση χαφιεδο-καμερών στα σχολεία, αστυνομικο-ασφαλίτικης παρακολούθησης καθηγητών-μαθητών.

Το ραγδαίο επικίνδυνο βάθεμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του συνόλου της κοινωνικής ζωής ήταν, πέρα των άλλων, αναμενόμενο και αναπόφευκτο όταν γνωρίζει κανείς το χαρακτήρα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας: κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου μα συνάμα και φασιστικό κόμμα με πληθώρα αντιδραστικών στελεχών: ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών-φασιστών-Ναζιστών-χουντικών φασιστών, με ολόκληρες στρατιές φασιστοειδών ΣΑΜΑΡΑΔΩΝ, υμνητών και υπερασπιστών των προδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας, με μια ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ-ΚΥΡΤΣΟΣ, κλπ.). ΕΠΙΠΛΕΟΝ: το φασιστικό κόμμα της ΝΔ και το Ναζι-φασιστικό της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν ΜΟΝΙΜΑ «συγκοινωνούντα δοχεία».

Βαρύτατες ευθύνες φέρουν ΟΛΟΙ όσοι παρουσιάζουν τη ΝΔ ως «δημοκρατικό κόμμα», συγκαλύπτοντας το σαφέστατο φασιστικό της χαρακτήρα, όπως, μεταξύ άλλων, και τα δυο μεγάλα ρεφορμιστικά (ασυνεπή αντιφασιστικά) κόμματα, «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ», με πρωτοπορία το «Κ»ΚΕ που αρνείται την ύπαρξη της Ναζι-φασιστικής πτέρυγας στη ΝΔ – στάση που αποπροσανατολίζει, διασπά και παραλύει την πάλη των αντιφασιστικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: