Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ενάντια στην αστυνομοκρατία και την αστυνομική τρομοκρατία

Ενάντια στην αστυνομοκρατία και την αστυνομική τρομοκρατία
Αθήνα-Πειραιάς αστυνομοκρατούνται
Με τη νίκη στις εκλογές τον Οκτώβρη  του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ αλλά και τη μετονομασία του κακόφημου  υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε υπουργείο  «Προστασίας του Πολίτη» μεγάλο μέρος του δημοκρατικού κόσμου της χώρας πίστευε και ανέμενε να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, να απαλλαγεί από την αστυνομική αυθαιρεσία των φασιστοειδών Πολυδωρο-Μαρκογιαννάκηδων της ΝΔ, να σταματήσει η αστυνομοκρατία και η αστυνομική τρομοκρατία.
Όμως  οι εξελίξεις απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες διέψευσαν αυτές οι ελπίδες, αφού ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης  αποδείχθηκε  συνεπής συνεχιστής των Πολυδωρο-Μαρκογιαννάκηδων, ο  Πολύδωρας του ΠΑΣΟΚ, και το διαβόητο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» δεν άργησε να αποκαλυφθεί ως δημαγωγική απάτη μεταμορφωμένο ταχύτατα σε υπουργείο «Τρομοκρατίας του Πολίτη» με τις μαζικές τρομοκρατικές εμφανίσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια αλλά και με τους αυθαίρετους μαζικούς ελέγχους, τις εκατοντάδες συλλήψεις και τη βίαιη φασιστική συμπεριφορά των αστυνομικών που έφτασαν ακόμα ως τις συλλήψεις συμμετεχόντων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων.
Από τότε τα Εξάρχεια βρίσκονται σε κατάσταση  πολιορκίας και αποτελούν μια  μόνιμα αστυνομοκρατούμενη περιοχή με «κοπάδια» όχι προβάτων αλλά ένοπλων αστυνομικών απ’ τις στρατιές Χρυσοχοϊδη να κατακλύζουν καθημερινά την πλατεία και τους γύρω δρόμους (πότε 10-15 και πότε 5-10), κατατρομοκρατώντας τους κατοίκους και τους περαστικούς όχι μόνο με τη μαζική παρουσία τους αλλά και με τους αυθαίρετους ελέγχους και τις συλλήψεις, παραβιάζοντας έτσι κατάφορα και καταπατώντας βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Την ίδια εικόνα «στρατοκρατούμενων»-αστυνομοκρατούμενων  περιοχών παρουσιάζουν όλες οι πλατείες και οι γύρω δρόμοι της πρωτεύουσας και του Πειραιά όπου «μπουλούκια-μπουλούκια» καταφθάνουν τα ένοπλα «πρόβατα» του υπουργού «Τρομοκρατίας του Πολίτη», εντείνοντας έτσι την αστυνομοκρατία και την αστυνομική τρομοκρατία.
Και αυτή την εικόνα της αστυνομικής τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας ο αντιδραστικός υπουργός «Τρομοκρατίας του Πολίτη» - που δεν παραλείπει τις δημαγωγικές κορώνες περί «δημοκρατίας», κλπ. – και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «Προστασία του Πολίτη».
Αλλά  δεν είναι μόνο η αστυνομοκρατία που κυριαρχεί στις διάφορες περιοχές Αθήνας-Πειραιά. Σ’ αυτή έρχονται να προστεθούν και οι πολλές εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις-προσαγωγές κατά τη διάρκεια των μαζικών πορειών-διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου και εκείνων της 6 και 7 Δεκέμβρη και το διαβόητο αντιδραστικό δόγμα «μηδενικής ανοχής» του Χρυσοχοϊδη. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια και το βράδυ της πορείας του Πολυτεχνείου έγιναν εκατοντάδες προσαγωγές, ενώ «οι ισχυρισμοί περί σακιδίων με εκρηκτικά για να δικαιολογηθούν οι  εκατοντάδες προσαγωγές το βράδυ της 17/11/2009 δεν επαληθεύτηκαν ποτέ» (Κ.Παπαδάκης, δικηγόρος: «Νέα», 8/12/2009).
Όσον  αφορά τις πάνω από 800 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων  για την πρώτη επέτειο της  εξέγερσης του Δεκέμβρη αυτές  «αποτελούν παράνομες απαγωγές που αν γίνονταν από ιδιώτες θα διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος» ((Κ.Παπαδάκης, δικηγόρος: «Νέα», 8/12/2009), οι δε «προληπτικές συλλήψεις θα μας παλινδρομούσαν σε σκοτεινές εποχές» (Ν.Παρασκευόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής στο ΑΠΘ: «Αυγή» 13/12/2009, σελ.11).
Τέλος σχετικά με το αντιδραστικό δόγμα  της «μηδενικής ανοχής»: «το χειρότερο όμως σήμερα είναι ότι οι πρακτικές μηδενικής ανοχής πλήττουν ακριβώς τις διαδηλώσεις, πολυάριθμους αθώους διαδηλωτές, μαζί με τους λίγους ένοχους, που κι αυτοί θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ατομικά και δίκαια, κατασταλτικά και όχι προληπτικά» («Αυγή» 13/12/2009, σελ.11).

Δεν υπάρχουν σχόλια: