Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η χρήση του συνθήματος «καταπολέμηση της διαφθοράς» σύνθημα απόκρυψης της πραγματικής διαφθοράς

Η συζήτηση των κομμάτων για την «καταπολέμηση  της διαφθοράς»

Η χρήση  του συνθήματος «καταπολέμηση της  διαφθοράς» σύνθημα απόκρυψης της  πραγματικής διαφθοράς.

Στις 15.12.09 μαζεύτηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων που κυβερνούν, που έχουν κυβερνήσει ή που θέλουν να κυβερνήσουν την καπιταλιστική Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ελληνικής αστικής δημοκρατίας, για να συζητήσουν για το θέμα της «καταπολέμησης της διαφθοράς».
Με το σύνθημα αυτό είχε ξεκινήσει την  προεκλογική του εκστρατεία εξαπάτησης το κόμμα της ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.  Τι φάνηκε όμως στη διάρκεια που ήταν κυβέρνηση η ΝΔ; Από τη μια μεριά, η «διαφθορά» συνεχίστηκε, και επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι τα στελέχη αυτών των κομμάτων είναι πλιατσικολόγοι του ιδρώτα των εργαζομένων που αποθηκεύεται στα ταμεία του αστικού κράτους. Από την άλλη,  στη διάρκεια χρήσης αυτού του συνθήματος  αγαθών προθέσεων μειώθηκαν ακόμα περισσότερο μισθοί και μεροκάματα, οι καπιταλιστές κατάφεραν να επιτύχουν ακόμα πιο φθηνά αμειβόμενους εργαζόμενους και να αυξήσουν οι ίδιοι τα υπερκέρδη τους.
Ο καπιταλισμός είναι ένα κοινωνικό σύστημα  που στηρίζεται στην υπέρτατη διαφθορά: την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων και τον πλουτισμό μιας χούφτας καπιταλιστών μα συνάμα και το βύθισμα των εργαζομένων στη φτώχια, το φόβο, την ανασφάλεια και τη δυστυχία. Η «νόμιμη» αυτή κλοπή είναι και η βάση της ιδεολογίας των στελεχών των κομμάτων που κυβερνούν, που έχουν κυβερνήσει ή που θέλουν να κυβερνήσουν την καπιταλιστική Ελλάδα δηλαδή των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων.  Γι’ αυτό είναι αδύνατη η «καταπολέμηση της διαφθοράς» από αυτούς που στηρίζουν το πλουτισμό τους, υπηρετώντας με συνέπεια τον παραπάνω στόχο της ολιγαρχίας του πλούτου, που στηρίζουν το πλουτισμό τους στη διαιώνιση αυτού του κοινωνικού συστήματος, του καπιταλισμού. Γι' αυτό το σύνθημα «καταπολέμηση της διαφθοράς» αποδεικνύεται ότι είναι ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται για την απόκρυψη από την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους των πραγματικών προθέσεων  των αφεντικών αυτών των κομμάτων.
 Τέτοιου  είδους επιδιώξεις δεν είναι  δυνατόν να ομολογούνται. Έτσι  αυτές οι συναντήσεις και συζητήσεις  δεν είναι ανοιχτές αλλά μυστικές. Κανείς δεν γνωρίζει τι συζητείται  και τι αποφασίζουν. Όλοι περιμένουν  να τελειώσει η συνάντηση και  να μάθουν τι συζητήθηκε από ανακοινώσεις και συνεντεύξεις. Ένα είναι σίγουρο. Συζητιέται μυστικά και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, γιατί αυτά που κουβεντιάζουν και αυτά στα οποία συμφωνούν δεν πρέπει να τα μάθουν οι εργαζόμενοι. Και αυτά που πρέπει να μένουν κρυφά από τους εργαζόμενους είναι θέματα που αφορούν την ίδια την ζωή τους, είναι το θέμα των μισθών και μεροκάματων, είναι το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, είναι το θέμα του επιπέδου διαβίωσής τους.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι, εδώ και πάρα πολύ καιρό, προπαγανδίζεται η άποψη ότι για την οικονομική κρίση δεν ευθύνεται η ολιγαρχία του πλούτου αλλά κάποιες αποτυχημένες πολιτικές. Ο Γ. Παπανδρέου κρύβει από τους εργαζόμενους του πραγματικούς υπευθύνους της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού δηλ. το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει αναπόφευχτα τις κυκλικές κρίσεις υπερπαραγωγής. Πρόβαλε και προβάλει την άποψη ότι η οικονομική κρίση οφείλεται απλά σε λανθασμένες αποφάσεις και οικονομικές πολιτικές. Ότι τάχα  «η οικονομική κρίση συνδέεται άρρηκτα με τη νοσηρή λειτουργία του κράτους, που διέπεται από πελατειακή αντίληψη και συστηματική διαφθορά».
Αυτό  που επιδιώχθηκε από τα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα, και  αυτή τη φορά, ήταν η απόκρυψη από  τους εργαζόμενους των αιτιών της  οικονομικής κρίσης της καπιταλιστικής Ελλάδας και των πραγματικών προθέσεων της ολιγαρχίας του πλούτου, απόκρυψη της πραγματικής διαφθοράς, χρησιμοποιώντας ως μέσο απόκρυψης τις αγαθές τους προθέσεις .
Η πραγματική διαφθορά είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η διεφθαρμένη  ολιγαρχία του πλούτου, είναι οι διεφθαρμένοι υπηρέτες αυτών των συμφερόντων, είναι οι διεφθαρμένοι στόχοι και επιδιώξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: