Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Καταγγέλουμε  το όργιο καταστολής, καταπάτησης των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων και προβοκάτσιας ,από πλευράς των μηχανισμών του ‘’δοκιμασμένου’’ Χρυσοσοίδη με πλήρη ευθύνη ολόκληρης της κυβέρνησης του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την 1Η επέτειο τιμής για την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008.

Προηγήθηκε η εφαρμογή των προληπτικών συλλήψεων σε γνωστά πολιτικά στέκια –λέσχες ( λέσχη ‘’Ρεσάλτο’’, λέσχη στο Μενίδι) και άλλα κέντρα πολιτικής αναφοράς του αντιεξουσιαστικού χώρου ), αναίτια εισβολή και συλλήψεις μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο Κερατσινίου, χωρίς καμία ‘’τελεσθείσα αξιόποινη πράξη’’, σ’ εφαρμογή της δίωξης ιδεών και εκφοβισμού, με -εκ των υστέρων- ψευδεπίγραφη κάλυψη της δήθεν εισαγγελικής παραγγελίας και παρουσίας, το βράδυ του Σαββάτου 5 Δεκέμβρη.

Η πρωτοφανής αστυνομική παρουσία με συμμετοχή μόνο στην Αθήνα 10000 αστυνομικών ,οδήγησε σε εφαρμογή της μηδενικής ανοχής, με όργιο εκατοντάδων προσαγωγών , συλλήψεων στα πλαίσια της λεγόμενης ‘’μηδενικής ανοχής’’ με την οποία το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, προβάλλει στους μεγαλονοικοκυραίους σαν αποτελεσματικότερος καταστολέας από τη μοναρχοφασιστική ΝΔ.

Η ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση της Αθήνας, όπως και οι αντίστοιχες σ΄ολόκληρη τη χώρα, αποτέλεσαν την απάντηση πως ο φόβος δεν σταματάει την νεολαία και το μαζικό λαικό κίνημα και πως τα φαινόμενα καταστολής κάνουν τον αγώνα πιο συνειδητό , πιο αποφασιστικό.

Οι δυνάμεις καταστολής, αφού άφησαν ( τουλάχιστον!) να παιχτεί το κακοφτιαγμένο θέατρο της Πρυτανείας αξιοποιώντας τους πιο απολίτικους του αναρχικού χώρου, για να δώσουν στους ‘’μεγαλονοικοκυραίους’’ το τηλεοπτικό θέαμα της έπαρσης της σημαίας της ‘’αναρχίας’’, άρχισαν ένα κρεσέντο  επιθέσεων και συλλήψεων. Επιτέθηκαν με πρόσχημα τον κλεφτοπόλεμο στο χώρο της Πρυτανείας σε πολλά σημεία της διαδήλωσης, χωρίς κανένα λόγο και με προσαγωγές  πλήθους διαδηλωτών ‘’χωρίς καμία κουκούλα’’.

Αποκορύφωμα υπήρξε  η δολοφονική επίθεση στο χώρο του Συντάγματος με αφορμή μικροσυμπλοκές μερίδας διαδηλωτών με τρεις εποχούμενους της ομάδας ‘’Δ’’. Αρχικά ο πεσμένος από τη μοτοσικλέτα, έβγαλε και κράδαινε απειλητικά το υπηρεσιακό περίστροφο , που τελικά….. δεν χρησιμοποίησε.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή τρομοκράτησης σε ομάδα 50 μοτοσικλετιστών της ‘’Δ’’ ,που αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα έπεσαν δολοφονικά πάνω στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές που βρέθηκαν σ΄εκείνο το σημείο. Συγκεκριμένα, εκεί ήταν ομάδα διαδηλωτών  του ΕΕΚ που τρία μέλη της έπεσαν τραυματισμένα στο δρόμο. Ειδικά η συναγωνίστρια Αγγελική Κουτσούμπου που δέχτηκε  μετά και χτυπήματα με γκλόπ, νοσηλεύεται βαριά χτυπημένη.

Την ίδια ώρα γινόταν γενικευμένη επίθεση σ΄ολόκληρο το Σύνταγμα με ανελέητο χτύπημα όποιου βρισκόταν εκεί, με σύρσιμο διαδηλωτών από τα πόδια στις σκάλες της Πλατείας με φόβο μοιραίου χτυπήματος στο κεφάλι, με κυνηγητό που γινόταν σ ολόκληρο το εύρος της περιοχής.

Η επέτειος είχε ξεκινήσει. Σ΄ολόκληρη την Ελλάδα, μαθητές και σπουδαστές πολιόρκησαν πάλι τα αστυνομικά τμήματα και προχώρησαν σε μαζικές συγκεντρώσεις-πορείες. Παρά τις φασιστικές υστερίες για  εκτεταμένες καταστροφές, δεν χτυπήθηκε κανένα εμπορικό κατάστημα εκτός ελάχιστων στη Θεσ/κη και όλα δείχνουν πως παρά τον όργιο αυταρχισμού, καταστολής, παρά τον όγκο των προσαγωγών αυτών που μαζεύουν αποτυπώματα και προσπαθούν μάταια να τρομοκρατήσουν, παρά την ένταση της φασιστικοποίησης οι επόμενες μέρες και κύρια οι μεγάλες διαδηλώσεις της Δευτέρας 7 Δεκέμβρη, θα δείξουν πως ο Δεκέμβρης είναι , και θα είναι πάντα εδώ, σ ολόκληρη τη χώρα, όλο και πιο συνειδητός, όλο και πιο αποτελεσματικός, πραγματικός εφιάλτης των κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών εκφραστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: