Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ICMLPO: Να σταματήσει άμεσα η σιωνιστική βαρβαρότητα

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, η προωθημένη δύναμη του δυτικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, αποδεκατίζει για μια ακόμη φορά τον ανυπεράσπιστο παλαιστινιακό λαό. Η τρομακτική επίθεση που διεξάγεται με μαχητικά αεροπλάνα, βομβαρδιστικά και βαρύ πυροβολικό έχει ήδη προκαλέσει πάνω από 500 θανάτους και 2500 τραυματίες στη Γάζα.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταδίκες των αραβικών λαών και των λαών όλου του κόσμου, οι σιωνιστές δολοφόνοι ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις στη λωρίδα της Γάζας.

Οι δολοφόνοι των παιδιών, αυτοί που συνειδητά βομβαρδίζουν και καταστρέφουν χώρους που θεωρούνται ιεροί από το λαό, αυτοί που αδιαφορούν για τα ανθρωπιστικά αισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων και διαιωνίζουν την τρομοκρατία του κράτους τους, δηλώνουν κυνικά ότι «μάχονται ενάντια στην τρομοκρατία» και ότι «υπερασπίζονται τις αξίες του πολιτισμένου κόσμου».

Ποιος τους επιτρέπει να ενεργούν ασύδοτα; Ποιοι τους υποστηρίζουν; Ποιος τους ενθαρρύνει;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι το ψήφισμα (δηλαδή η αδυναμία να καταλήξει σε κοινό ψήφισμα) της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ. Αυτοί που επιδιώκουν να κάνουν κηρύγματα σε όλο τον κόσμο περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στάθηκαν ανίκανοι να καταδικάσουν το βάναυσο σιωνιστικό κράτος.

Πριν ακόμα ο εκπρόσωπος του σιωνιστικού στρατού δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα τους, οι εκπρόσωποι του δυτικού ιμπεριαλισμού ξέπεσαν σε τέτοιο σημείο που δήλωσαν ότι αυτός είναι ένας «αμυντικός πόλεμος». Το Ισραήλ αισθάνεται καλυμμένο πίσω από τη σιωπή των κυβερνήσεων των μεγάλων δυνάμεων, από την απουσία αυστηρών μέτρων και κυρώσεων που θα το υποχρέωναν να σταματήσει τον πόλεμο.

Αυτοί που αποφασίζουν στα Ηνωμένα Έθνη, είναι οι ίδιοι καπιταλιστές και ιμπεριαλιστές ληστές που υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους σιωνιστές και τις δυνάμεις κατοχής. Για αυτό το λόγο δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τέτοιους «προασπιστές της ανθρωπότητας και του πολιτισμού».

Όμως, όπως συμβαίνει τα τελευταία 60 χρόνια, η Παλαιστίνη στέκεται όρθια και συνεχίζει την αντίσταση της. Αν οι αραβικοί και μουσουλμανικοί λαοί της Μέσης Ανατολής θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους παλαιστίνιους αδερφούς τους πρέπει να απελευθερωθούν από τις δοσίλογες κυβερνήσεις τους που συνεργάζονται με τον εχθρό. Δε είναι δυνατό να συνεργάζεσαι με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και ταυτόχρονα να είσαι ενάντια στην καταπίεση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Αυτή η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί δυνατά και καθαρά.

Η Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (CIPOML) καλεί τους εργαζόμενους και τις δημοκρατικές δυνάμεις όλου του κόσμου να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό που μάχεται ενάντια στη σιωνιστική καταπίεση και να οργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης.

Καλούμε:

- να αυξηθεί η πίεση στις κυβερνήσεις ώστε να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ισραήλ, όπως η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων και των συμφωνιών συνεργασίας.

- να ενταθεί η διεθνής καταδίκη αυτού του πολέμου μαζικής καταστροφής που διεξάγεται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

- να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο που απαιτούν να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση.

Καλούμε σε ένταση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του, όπως επίσης ενάντια στο σιωνισμό και αυτούς που υποστηρίζουν τη βαρβαρότητα του Ισραήλ.

Να σταματήσει αμέσως η σιωνιστική σφαγή στη Γάζα!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός!

Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

4 Ιανουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: