Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Διαμαρτυρία υπέρ της Κων. Κούνεβα

[Αναδημοσίευση από ethnos.gr]

Χιλιάδες εργαζόμενοι από δεκάδες πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις της Αριστεράς διαδήλωσαν χθες μαζί με την Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στη μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από έναν μήνα από αγνώστους.

Διαμαρτυρία υπέρ της Κων. Κούνεβα

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τα Προπύλαια με συνθήματα για την αποκάλυψη των ενόχων της δολοφονικής ενέργειας, την κατάργηση του συστήματος των υπεργολαβιών στο Δημόσιο, καθώς και τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου που θα ακυρώνει την επισφαλή εργασία μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης.

Διαμαρτυρία υπέρ της Κων. Κούνεβα

Οταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, ομάδα ατόμων πέταξαν πέτρες, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, διασπώντας την πορεία.

Κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Σημειώνεται πως σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) πραγματοποιούν στάση εργασίας μεταξύ 10.00-12.00 το μεσημέρι για την επίθεση εναντίον της Κ. Κούνεβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: