Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΗΠΑ : Εκλογή Ομπάμα

Ο Ομπάμα που εκλέχτηκε πανηγυρικά, είναι μια καθαρή ‘’επιλογή’’ των ιμπεριαλιστών για να λειτουργήσει σαν προσωρινό αμορτισέρ της μεγάλης κρίσης του συστήματος. Το 75% που ψήφισε και έκανε ρεκόρ συμμετοχής όλων των εποχών για εκλογές στις ΗΠΑ ,προέρχεται κύρια από την εγγραφή  σχεδόν όλων των αφροαμερικάνων που ποτέ δεν γράφονταν στους καταλόγους και τη ‘’πεισματική’’ συμμετοχή τους, κόντρα στα πάντα υπαρχτά ρατσιστικά αντανακλαστικά της αμερικάνικης φασιστικής κρατικής μηχανής.

Πάλεψαν για ελπίδες που όμως θα διαψευστούν γρήγορα μιας και ο ‘’αδελφός τους’’,  δεν είναι παρά ο άνθρωπος της Microsoft & της Citigroup, ο διαχειριστής της κορύφωσης της κρίσης για όφελος του συστήματος.

Αυτοί όμως, είναι η καρδιά  του προλεταριάτου των ΗΠΑ που πονάει, κινητοποιήθηκε, ελπίζει, και ''πανηγυρίζει'' έστω για μια νύχτα στο ιστορικό Σικάγο, στο όνομα των βασανισμένων,  στο όνομα των εκατομμυρίων νεκρών της. Απέναντί τους, οι επαναστάτες , οι κομμουνιστές όχι μόνο δεν τους κοιτούν ''αφ υψηλού'' μα έχουν και το ξέρουν, τεράστιες ευθύνες. Γιατί αυτές οι μορφές από τη μήτρα της Αφρικής, δεν είναι η ‘’αριστερά του Barcklay’’, είναι η καρδιά του αμερικάνικου προλεταριάτου. Και η διάψευση των ονείρων του δεν θα πρέπει να είναι η ανακοπή της ορμής του, αλλά αντίθετα το μπόλιασμά της με συνείδηση, μια συνείδηση που πάντα έρχεται ''απ’ έξω'', η απαρχή της νέας τους συνάντησης με την επαναστατική θεωρία της εργατικής τάξης,  ώστε η τωρινή πρώτη οργάνωσή τους να είναι ένα ξεκίνημα για το ξαναγέννημα του δικού τους κόμματος,  πλάι στα ταξικά τους αδέρφια, κάθε χρώματος, γλώσσας, πολιτισμού.

Εφημερίδα Ανασύνταξη, 1-15/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: