Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Αυτοδιάλυση της Γ' ΚΔ - Απάντηση στο Μ. Μαΐλη

Αναδημοσιεύουμε στο blog μας απόσπασμα από ένα παλιότερο άρθρο της εφημερίδας Ανασύνταξη.

Στη σειρά των οπορτουνιστικών άρθρων του ο Μ. Μαΐλης, πέρα απ' τη διαστρέβλωση της ιστορίας του ηρωικού μας Κόμματος, του ΚΚΕ 1918-55 με επικεφαλής το σ. Νίκο Ζαχαριάδη, αναφέρεται στις διεθνείς εξελίξεις και σε ζητήματα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ανάμεσα στ' άλλα, συγκεκριμένα: αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς, συντριβή του φασισμού απ' την ΕΣΣΔ και στη Γιουγκοσλαβία:

1. ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Γ' ΚΔ: Σχετικά με την αυτοδιάλυση της Γ' ΚΔ ο Μαΐλης γράφει ότι «η εκλογή αυτοδιάλυσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1943)» επέδρασε, μαζί μ' άλλα γεγονότα «αρνητικά και στο ΚΚΣΕ» και πως δεν «προοιωνίζονταν θετικές εξελίξεις» («Ρ», 13.2.2000, σελ. 11), χωρίς να προσδιορίζει ποιες ήταν αυτές οι αρνητικές εξελίξεις και πότε εμφανίστηκαν, αφήνοντας να δημιουργηθεί η απατηλή εντύπωση μιας δήθεν κριτικής απ' τα «αριστερά» στην αυτοδιάλυση της ΚΔ, αυτοδιάλυση που άνοιξε δήθεν το δρόμο στην εμφάνιση διαφόρων οπορτουνιστικών ρευμάτων και ίσως στην επικράτηση τελικά ενός απ' αυτά, δηλ. του αντεπαναστατικού ρεύματος του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού. Δεν πρόκειται βέβαια γι' αυτό επειδή ο Μ. Μαΐλης -πέρα απ' το ότι είναι οπαδός και συνεπής υπερασπιστής του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού- πουθενά στο κείμενο του δε μιλάει για χρουτσωφικό ρεβιζιονισμό, πολύ περισσότερο δεν τον καταδικάζει μα ούτε και τον απορρίπτει.

Εντελώς όμως άλλος είναι ο στόχος του οπορτουνιστή χρουτσψφικού Μαΐλη: η διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση της επαναστατικής γραμμής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος με επικεφαλής το Στάλιν της ιστορικής περιόδου (1939-45). Δεν είναι δυνατό βέβαια, λόγω χώρου, να αναφερθούμε εδώ διεξοδικά σ' αυτή την επαναστατική γραμμή, όμως ας υπογραμμιστεί ότι η ορθότητα της επιβεβαιώθηκε στην πράξη: 1) με τη συντριβή του του χιτλεροφασισμού, 2) την απελευθέρωση των ευρωπαίων λαών, 3) τη μετατροπή σειράς χωρών σε Λαϊκές Δημοκρατίες, 4) δημιουργία του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και 5) τη μεγάλη ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος και όχι μόνο. Ακριβώς αυτή τη επαναστατική πολιτική εξυπηρέτησε, η αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Για πληροφόρηση των νεότερων ας δώσουμε εδώ την εκτίμηση του ΚΚΕ 1918-55 για την αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς: «Το Μάη 1943, ύστερα από αμοιβαία συμφωνία των κομμουνιστικών κομμάτων αυτοδιαλύεται η ΚΔ. Τα κομμουνιστικά κόμματα είχαν γίνει μέσα στη σκληρή δοκιμασία 25 χρόνων αγώνων, μαζικά και πέρα για πέρα ώριμα για να καθοδηγήσουν την πάλη του προλεταριάτου και του λαού για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού και τη νίκη του αντιφασιστικού στρατοπέδου, για τη νίκη της λαϊκής δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στις χώρες τους. Η ΚΔ αυτοδιαλύθηκε γιατί εκπλήρωσε την ιστορική της αποστολή, να δημιουργήσει και να σφυρηλατήσει -να μπολσεβικοποιήσει- τα ΚΚ σ' όλο τον κόσμο. Ακόμα η αυτοδιάλυση της ΚΔ εξυπηρετούσε, για την περίοδο του 1943, τα καθήκοντα της παραπέρα ανάπτυξης του αντιφασιστικού μετώπου για την ολοκληρωτική συντριβή του χιτλεροφασισμού» («Βοήθημα για την ιστορία του ΚΚΕ», σελ. 182, εκδοτικό «Νέα Ελλάδα», 1952).

Το ότι στόχος του Μ. Μαΐλη είναι η διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση της επαναστατικής της γραμμής της ΚΔ με αιχμή των Ιωσήφ Στάλιν επιβεβαιώνεται και απ' το ότι αποσιωπά σκόπιμα την ίδρυση του «Γραφείου Πληροφοριών» (ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ) το Σεπτέμβρη του 1947 -συνέχεια της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ- που διέλυσε ο αποστάτης προδότης Ν. Χρουτσώφ τον Απρίλη του 1956.

Εφημερίδα Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 80 15-29 Φλεβάρη 2000, σελ. 4

---

Διαβάστε επίσης:

Ο αποπροσανατολιστικός ισχυρισμός της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ για δήθεν «αρνητικές συνέπειες από τη διάλυση της ΚΔ...»

- προπέτασμα καπνού για τη διαφύλαξη του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού

«Φωνή της Αλήθειας», αρ.φυλ. 40, 1-15 Αυγούστου 1995, σελ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: