Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

“Τα μικρά υπουργεία”…

Σχόλιο αναγνώστη του blog

Η θλιβερή σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα μιλώντας στη ΝΕΤ σήμερα 6 Σεπτέμβρη το πρωί, είπε το εξής αποκαλυπτικό, πέρα από τις λοιπές διαφημισούλες της συμμετοχής τους, στα καλλιστεία του Καλλικράτη: '' .........Θέλουμε αυτά να είναι αποκούμπι. Οι περιφέρειες είναι μικρά υπουργεία. Ο ψηφοφόρος μπορεί να μας ψηφίσει ακόμη και εάν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Θα μας ψηφίσει γιατί είχαμε προβλέψει πρώτοι απ' όλους τι θα συμβεί " ( ΑΠΕ, 6/9/2010)
Πραγματικά αποκαλυπτικό από μια συνεπή οπαδό του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητισμού, από τη γραμματέα του κόμματος της συγκυβέρνησης με τους μοναρχοφασίστες υπό τον γνωστό μοναρχικό Τζαννετάκη. ''Οι περιφέρειες είναι μικρά υπουργεία'' και τα θέλει αυτά τα μικρά υπουργεία για ''αποκούμπι'', όχι βέβαια του λαού η της εξαθλιωμένης εργατικής τάξης, αλλά του θλιβερού της κόμματος. Αν τα μικρά υπουργεία στις σημερινές συνθήκες, δίνουν λαϊκή ανάσα, (θλιβερή θεωρία για ''νησίδες'' στο σύστημα), προφανώς τα ''κανονικά υπουργεία'' θα δίνουν πολλαπλές ανάσες. Άρα η παλλακίδα του συστήματος Παπαρήγα μας ξαναλέει -ίσως παρά τη θέλησή της- πως το ''Κ''ΚΕ πάντα έχει τη σοσιαλδημοκρατική στόχευση για συμμετοχή στην αστική διακυβέρνηση και μάλιστα σε συνθήκες χρεοκοπίας και κατοχικής επιτήρησης και ας χτυπάει φραστικά τους άλλους ασυνεπείς που δεν επιδεικνύουν τη δική του ''επαναστατική καθαρότητα''!
Το δεύτερο καταπληκτικό είναι πως ως συνήθως πρώτοι τα είχαν προβλέψει, όλα: Όταν στο πρόσφατο συνέδριό τους μιλούσαν για ταχύτατα αναπτυσσόμενη ''μικροϊμπεριαλιστική'' Ελλάδα, όταν με την εκδήλωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής η ίδια διατείνονταν πως είναι μικρής έκτασης και δεν θα επηρεάσει τη Ελλάδα, όταν με την πλήρη εμφάνιση των δεδομένων της ουσιαστικής χρεοκοπίας και μέχρι σήμερα, αρνούνται το ίδιο το γεγονός της χρεοκοπίας και λειτουργούν σαν ''κατευναστικό'', της λαϊκής οργής και αντίδρασης.
Όλα τα είχαν προβλέψει..............ίσως να εννοεί το διαφημιστικό σποτάκι των τελευταίων βουλευτικών εκλογών: '''Ερχονται θύελλες'', μόνο που αντίστοιχα μετεωρολογικά σποτ χωρίς καμία ανάλυση, κάνουν από τότε που καταβαίνουν σε εκλογές, λέγοντας φρασούλες εντυπωσιασμού και κενές περιεχομένου, κατά το άλλο επιστημονικό ''Μη σε φοβίζουν, φόβισέ τους εσύ'', μόνο που αυτό το τελευταίο δεν είναι μετεωρολογικό αλλά ψυχαναλυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: