Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ενωτική Διακήρυξη Κομμουνιστικής Πλατφόρμας & Proletari Comunisti

Οι προλετάριοι και οι ιταλικές λαϊκές μάζες δοκίμασαν αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις κεντροδεξιάς με επικεφαλής το Μπερλουσκόνι και κυβερνήσεις κεντροαριστεράς με επικεφαλής τους Πρόντι και Ντ’Αλέμα, με συμμετοχή της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών.

Αυτές οι κυβερνήσεις επιτέθηκαν και επιδείνωσαν τις συνθήκες ζωής και εργασίας. Αυτά τα τελευταία χρόνια υποστήκαμε άμεσες περικοπές μισθών, εξαιτίας της ακρίβειας, της ανασφάλειας, συνεπεία των νόμων Treu & Biagi, εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης, δολοφονίες σε εργατικά «ατυχήματα» προς χάρη της αύξησης των κερδών, περικοπές συντάξεων και κοινωνικών δαπανών μαζί με αύξηση των πιστώσεων των αφεντικών και των στρατιωτικών δαπανών. Αυξάνεται μια γενικευμένη εξαθλίωση των εργαζόμενων μαζών μαζί με την αύξηση των κερδών από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Έχει προχωρήσει το αντιδραστικό προτσές αναδόμησης του Κράτους και της κοινωνίας, σε μορφές αντιδραστικές και σύγχρονες φασιστικές, με τη γενίκευση της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης, της καταπίεσης, του κλίματος ενός αστυνομικού Κράτους.

Έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της νεολαίας με τη μεταρρύθμιση Μοράττι που έθεσε εν ισχύ η κυβέρνηση Πρόντι.

Δέχεται όλο και μεγαλύτερη επίθεση η κατάσταση των γυναικών στη δουλειά και την κοινωνική ζωή: προχωρά υπό την καθοδήγηση του Βατικανού μια επίθεση κληρικο-φασιστική ενάντια στο δικαίωμα στην άμβλωση και τον αυτοκαθορισμό των γυναικών.

Έχει προχωρήσει η δίωξη κομμουνιστών και προλεταριακών και ταξικών οργανώσεων, όπως και η προστασία των φασιστών με την ποινικοποίηση του αγωνιστικού αντιφασισμού.

Οι ρατσιστικοί, αντιμεταναστευτικοί νόμοι της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι ουσιαστικά διατηρήθηκαν, και επίσης αυξήθηκαν οι επιθέσεις και το κλίμα πογκρόμ υπό την κυβέρνηση Πρόντι.

Έχει εντατικοποιηθεί ο ιμπεριαλιστικός ρόλος της Ιταλίας στο Αφγανιστάν, το Λίβανο και η συμμαχία/υποταγή στις ΗΠΑ.

Έχουμε εισέλθει στα Βαλκάνια, στο πλευρό του κράτους-μαριονέτας του Κοσόβου, και προχωρά η διεύρυνση των στρατιωτικών βάσεων και των νέων εξοπλισμών. Στους λαϊκούς αγώνες για την υγεία, ενάντια στα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας και στην κρίση με τα απορρίματα, η απάντηση είναι η καταστολή και η άρνηση ικανοποίησης των αιτημάτων του πληθυσμού. Η πολιτική διάβρωση και το σύστημα κάστας έχουν μονιμοποιηθεί και εξαπλωθεί και υπό τις κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς.

Για αυτό, εμείς οι κομμουνιστές καλούμε τους προλετάριους και τις λαϊκές μάζες να πουν ΟΧΙ στις δύο μορφές κυβερνήσεων της αστικής τάξης, έτοιμες να συνεργαστούν σε ένα μεγάλο αντεργατικό συνασπισμό, να προχωρήσουν την ταξική και μαζική πάλη σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς τομείς, να παλέψουν για μια εναλλακτική σε αυτές τις κυβερνήσεις: μια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που να πηγάζει από το κίνημα αγώνων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων μαζών , και να υποστηρίζεται από τις οργανώσεις βάσης και αγώνα του προλεταριάτου και των λαϊκών μαζών, βαδίζοντας προς τη σοσιαλιστική εναλλακτική.

Θέλουμε μια κυβέρνηση εργατική, αντικαπιταλιστική, πραγματικά δημοκρατική και λαϊκή, που να ικανοποιεί τις οικονομικές και πολιτικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων μαζών και να πραγματοποιεί αλλαγές ριζοσπαστικές, μέσω της απαλλοτρίωσης των κυρίων μέσων παραγωγής και ανταλλαγής και την τοποθέτησή τους στον έλεγχο της εργατικής τάξης, που να ανοίγουν το δρόμο προς το μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνικής και οικονομικής τάξης, προς την κατεύθυνση του σοσιαλισμού.

Η μορφή της «εργατικής κυβέρνησης», εξυπηρετεί σήμερα στην προπαγάνδιση των λύσεων που προτεινουν οι κομμουνιστές για τα προβλήματα της καθημερινης ζωής των προλετάριων και των λαϊκών μαζών.

Εξυπηρετεί στη διασαφήνιση ότι για την εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες δεν υπάρχουν κοινοβουλευτικές λύσεις των βασικών τους προβλημάτων, να καταστήσουν κατανοητό ότι η εργατική τάξη είναι η μόνη τάξη που μπορεί να δώσει ζωή σε μια κυβέρνηση που δεν γονατίζει μπροστά στο βωμό του κέρδους και των αστικών θεσμών, αλλά είναι αποφασισμένη να εξέλθουν από την κρίση νικώντας τον καπιταλισμό.

Εξυπηρετεί στην προπαγάνδιση και στο να ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια και δύναμη στην προοπτική της προλεταριακής εξουσίας και του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

28 Μάρτη 2008 (137η επέτειος της Κομμουνας του Παρισιού, πρώτης εργατικής κυβέρνησης)

Κομμουνιστική Πλατφόρμα

Proletari Comunisti

Καλούμε, όλες τις κομμουνιστικές, επαναστατικές και ταξικές δυνάμεις να συνυπογράψουν την παρούσα διακήρυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: