Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Όχι σε νέους φασιστικούς νόμους περιορισμού-κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών

Όχι σε νέους φασιστικούς νόμους περιορισμού-κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών

Η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ πετάει τη «δημοκρατική» κουκούλα

Όταν τον περασμένο Δεκέμβρη από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ  Γ.Καρατζαφέρης ζητούσε από την κυβέρνηση Καραμανλή να κάνει χρήση του άρθρου 11 του Συντάγματος δηλ. να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις – την ίδια στιγμή που απένειμε  εύσημα στο «Κ»ΚΕ για τη στάση του και προπαντός για την αντιδραστική του άποψη ότι οι διαδηλώσεις της νεολαίας ήταν υποκινούμενες από «ξένα κέντρα» - όταν στη συνέχεια ζητούσε να καταργηθεί το Άσυλο και να συγκροτηθούν έκτατα δικαστήρια που να «δικάζουν τους κουκουλοφόρους» και υποστήριζε να γίνει «ιδιώνυμο η κουκούλα»: «όποιος φοράει κουκούλα από το αυτί στον εισαγγελέα, μην φοβάστε τον όρο ιδιώνυμο», ίσως ελάχιστοι ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν ότι και η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ σύντομα θα πετούσε την ψευτο»δημοκρατική» της κουκούλα για να βαδίσει το δρόμο «Καρατζαφέρη».

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο μόλις δυόμισι μήνες για να ακολουθήσει τον «Καρατζαφέρειο» φασιστικό δρόμο και εκείνον του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλου – μεγαλωμένου στα γόνατα και στις «ποδιές» των Παπαδόπουλου-Πατακού, αφού ο πατέρας του ήταν υπουργός της Χούντας – που με απύθμενο φασιστικό θράσος ζητάει δηλώσεις νομιμοφροσύνης από κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Έτσι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας εισηγήθηκε (17/3/2009) στην κυβερνητική Επιτροπή δυο φασιστικούς νόμους: α) νόμο ποινικοποίησης της κουκούλας με βαριές ποινές από 2 ως 10 χρόνια, β) επαναφορά του διαβόητου νόμου περί «περιύβρισης Αρχής» που σωστά είχε καταργηθεί από το Γ. Κουβελάκη, το 1993, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Είναι ολοφάνερο ότι ο νόμος αυτός στοχεύει στη φίμωση της κριτικής, στη «φίμωση και την ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελεύθερης έκφρασης». Ο Κ.Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, δήλωσε σχετικά: «σοβαρή οπισθοδρόμηση στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης».

Και τώρα έρχεται η σημαιοφόρος των κουκουλοφόρων Α.Παπαρήγα και καμώνεται, πολύ όψιμα, πως διαχωρίζει τη θέση της από την κυβέρνηση: «είναι άλλο πράγμα η κριτική που κάναμε στους κουκουλοφόρους και άλλο πράγμα να αποδεχθούμε τέτοιους στρατηγικούς σκοπούς που έχει η κυβέρνηση» («Ρ», 19/3/2009, σελ. 13).

Από τους πιο σκληρούς στην κυβερνητική Επιτροπή εμφανίστηκε ο γνωστός μόνιμα στο παρελθόν χαζοχαρούμενος υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, που τώρα λόγω Αλμούνια έχει χάσει το γέλιο του, ο οποίος θα τονώσει, λέει, την αγορά με φασιστικούς νόμους («η αγορά έχει πρόβλημα»), ενώ η Ντόρα, «ενδιαφερόμενη» για τους επαναστάτες, επαναλάμβανε σε συνέδριο τις «σοφές» σαπουνόφουσκες της Παπαρήγα: «κανένας επαναστάτης δεν χρειάστηκε ποτέ κουκούλα για να κρυφτεί πίσω από αυτήν» («Ελευθεροτυπία» 18/3/2009, σελ. 4). Κυβέρνηση «για γέλια και για κλάματα», ανάλογη της «σοβαρότητας» και των «ικανοτήτων» του πρωθυπουργού της, αλλά πάντως αντιδραστική, επιζήμια για το λαό και τον τόπο και πρώτα απ’ όλα επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες προκάλεσαν δικαιολογημένα την οξύτατη αντίδραση του νομικού και πολιτικού κόσμου της χώρας.

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: