Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Οι αγροτοπατέρες του «Κ»ΚΕ – Καραμανλική πρωτοπορία στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών υπήρξαν απ’ τις πιο μαζικές και απ’ τις πιο μαχητικές των τελευταίων χρόνων.
Όμως δεν πέτυχαν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους εξαιτίας της προδοσίας των αγροτοπατέρων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-«Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, που υπονόμευσαν τον αγώνα τους απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες με πρώτους τους διάφορους αντιδραστικούς Κοκκινούληδες της ΝΔ.
Οι αγροτοπατέρες των μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων έχουν και στο παρελθόν πολλές φορές υπονομεύσει και ξεπουλήσει τους αγώνες της αγροτιάς, πότε από κοινού και πότε ο καθένας ξεχωριστά.
Είναι γνωστή η παλιότερη συνεργασία μεταξύ των αγροτοπατέρων του «Κ»ΚΕ και της ΝΔ για πολλά χρόνια που όχι μόνο ξεπουλούσαν τους αγώνες των αγροτών αλλά υποδέχονταν από κοινού, οι Μπουτο-Πατάκηδες μαζί με τους Νασικο-Κοκκινούληδες, ακόμα και τον Καραμανλή στα μπλόκα, μια αντιδραστική συνεργασία, που κατέληξε στην ενίσχυση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ στους αγρότες, κυρίως εκείνους του Θεσσαλικού κάμπου.
Αυτό υποχρέωσε το «Κ»ΚΕ και τους αγροτοπατέρες του να μην εμφανίζονται πλέον μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βοηθούσαν-συνεργάζονταν με τη κυβέρνηση της ΝΔ σε σημείο που πολλές φορές να τους κατηγορούν και ειρωνεύονται οι Νασικο-Κοκκινούληδες γι’ αυτή τους την επαίσχυντη και προδοτική τους στάση.
Αυτό έπραξαν και αυτή τη φορά. Ενώ είναι γνωστό ότι ο σημαντικότερος κόμβος πανελλαδικά είναι εκείνος των Τεμπών, οι αγροτοπατέρες Μπούτας, κλπ, δεν πήγαν στα Τέμπη αλλά στη Νίκαια της Λάρισας, επιλογή που έγινε με εντολή του «Κ»ΚΕ σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση.
Έτσι στον κόμβο των Τεμπων βρέθηκαν αγρότες διαφόρων κατευθύνσεων με ισχυρότερη συμμετοχή τους προσκείμενους στη ΝΔ αγροτοπατέρες.
Απ’ τις πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων πλανιόνταν ένα αρχικά αναπάντητο ερώτημα πάνω απ’ τα κεφάλια των αγροτών: γιατί δεν πήγαν οι αγροτοπατέρες της ΠΑΣΥ («Κ»ΚΕ) στα Τέμπη που, εκτός των άλλων, αποτελεί το σπουδαιότερο πανελλαδικά κόμβο και προτίμησαν τη Νίκαια της Λάρισας;
Όταν οι αγροτοπατέρες της ΝΔ έσπασαν το μπλόκο των Τεμπών ούτε τότε δεν πήγαν να κλείσουν τον κόμβο οι αγροτοπατέρες της ΠΑΣΥ, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτηματικά των αγροτών. Κάποια όμως στιγμή αργότερα υπήρξε ευθέως πρόταση από συμμετέχοντα σ’ άλλο μπλοκ αγρότη στο Μπούτα να πάνε από τη Νίκαια στα Τέμπη. Ο Μπούτας όμως απέφυγε να απαντήσει στην τηλεόραση (“MEGA”, 29/1/2009, βραδινή εκπομπή) και δήλωσε ότι θα το συζητήσει την επόμενη με τους συγκεντρωμένους στη Νίκαια.
Δεν είναι βέβαια γνωστό αν το συζήτησαν. Είναι όμως γνωστό ότι στα Τέμπη δεν πήγαν, προφανώς για να μην φέρουν σε δυσκολία την κυβέρνηση, υλοποιώντας έτσι στο ακέραιο την αντιδραστική συμφωνία συνεργασίας «Κ»ΚΕ-Κυβέρνησης και στην περίπτωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Τώρα είναι ολοφάνερο ότι οι αγροτοπατέρες της ΠΑΣΥ(«Κ»ΚΕ) δεν πήγαν απ’ την αρχή στο μπλόκο των Τεμπών  κατόπιν συμφωνίας «Κ»ΚΕ-ΝΔ, γιατί αν πήγαιναν – με δεδομένη την αποχώρηση των αγροτοπατέρων της ΝΔ απ’ αυτό το μπλόκο – τότε οι αγροτοπατέρες Μπούτας κλπ. θα υποχρεώνονταν ή να αποχωρήσουν σπάζοντας το μπλόκο των Τεμπών, οπότε θα ξεσκεπάζονταν στα μάτια των αγροτών ή αν συνέχιζαν την παραμονή τους εκεί, θα προκαλούσαν σοβαρές δυσκολίες στην κυβέρνηση και θα παραβίαζαν τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ «Κ»ΚΕ-ΝΔ. Γι’ αυτό και επέλεξαν ευθύς εξαρχής να συγκεντρωθούν στη Νίκαια και όχι στα Τέμπη, υλοποιώντας έτσι τη συμφωνία «Κ»ΚΕ-ΝΔ και ταυτόχρονα αποφεύγοντας το πολιτικό κόστος, μετατρεπόμενοι όμως έτσι σε Καραμανλική πρωτοπορία στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: