Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Κάτω τα χέρια απ’ το πανεπιστημιακό άσυλο

Το πανεπιστημιακό άσυλο και πάλι στο «μάτι του κυκλώνα» με πρόσχημα τους κουκουλοφόρους

Μ’ αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στο Κολωνάκι η κυβέρνηση διοχέτευσε  σκόπιμα στον τύπο και τα ΜΜΕ, μέσω υπουργείου Δημόσιας Τάξης-Αστυνομίας, ότι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στη Νομική και κρύφτηκαν στους χώρους της.

Η ψευδής αυτή διάδοση ξεσήκωσε εκ νέου μια ξέφρενη λασπολογική εκστρατεία κατά του πανεπιστημιακού ασύλου απ’ τα διάφορα φασιστοειδή, δημοσιογράφους, βουλευτές, κλπ. που ωρύονταν για μέρες μέρα-νύχτα στα κανάλια, ζητώντας τη κατάργησή του.

Το χονδροειδές αυτό κυβερνητικό ψεύδος διέψευσε ο προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Κοντός με δήλωση του στα «Νέα», λέγοντας πως «η Αστυνομία δεν είναι καλά πληροφορημένη» για να προσθέσει:

«οι κουκουλοφόροι, όπως μάθαμε, ξεκίνησαν από τη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, όπου και επέστρεψαν μετά τις καταστροφές. Ουδέποτε κάποιοι από αυτούς μπήκαν στη Νομική Σχολή για να κρυφτούν και αυτό το διαβεβαιώνω.

Τα μαθήματα γίνονταν κανονικά εκείνη τη μέρα και δεν διακόπηκαν. Το μόνο που συνέβη ήταν ότι ορισμένοι επιτέθηκαν σε έναν σταθμό αυτοκινήτων που είναι απέναντι από τη Νομική.

Όμως κανείς δεν αναζήτησε αυτήν τη φορά καταφύγιο μέσα στο Πανεπιστήμιο» («Νέα», 18/3/2009, σελ. 10).

Παρά τη διάψευση του προϊσταμένου της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών τα λυσσασμένα φασιστοειδή και διάφοροι ψευτοαντιφασίστες συνέχιζαν την εκστρατεία ψευδολογιών και καλούσαν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ η Γιαννάκου ωρυόμενη στα ραδιόφωνα καλούσε να εφαρμοστεί ο νόμος ώστε «να μην ακούμε από πολιτικά χείλη ότι το πεζοδρόμιο στην Πανεπιστημίου είναι άσυλο» («Νέα», 18/3/2009, σελ. 10).

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου βρίσκεται για τρεις λόγους στο στόχαστρο  των σχεδίων της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ: πρώτο, γιατί με τη κατάργησή του θα απαλλαγούν από μια μαχητική και προπαντός αποτελεσματική μορφή αγώνα των φοιτητών: εκείνη των καταλήψεων, δεύτερο, συνδέεται άμεσα με τις αντιδραστικές προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, τρίτο, προωθεί έτσι η κυβέρνηση σε μεγαλύτερο βάθος και έκταση το προτσές της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής της χώρας.

Γιατί η Αστυνομία δεν συνέλαβε κανένα και ταυτόχρονα διέδωσε συνειδητά ένα τόσο χονδροειδές ψεύδος; Μήπως ήταν οι δικοί της κουκουλοφόροι που έδρασαν προβοκατόρικα για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία κατά το πανεπιστημιακού ασύλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: