Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Αντώνης Βρατσάνος - Διάψευση ανυπόστατων φημών και χοντροειδών ψευδών που προσβάλλουν βάναυσα με τον πλέον χυδαίο και προκλητικότατο τρόπο τη μνήμη του επαναστάτη κομμουνιστή και θρυλικού αρχιμπουρλοτιέρη

Την Τρίτη (25/11/2008) το βράδυ «έφυγε» από τη ζωή ο επαναστάτης κομμουνιστής σύντροφος Αντώνης Βρατσάνος.

Την επόμενη το πρωί μόλις έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση δυο σύντροφοι της «Κίνησης για ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» πήγαν στο «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής» (Μελίσσια), επισκέφθηκαν πρώτα το γιατρό και μετά την κοινωνική λειτουργό η οποία, σε σχετική ερώτησή τους για το ζήτημα της ταφής, απάντησε ότι τηλεφώνησε στον Τσιόγκα του «Κ»ΚΕ.

Σε ερώτηση τους γιατί δεν τηλεφώνησε στους συγγενείς του και σε κάποιον απ’ τους φίλους και συντρόφους του, για να δικαιολογηθεί απάντησε ότι αυτό ήταν «επιθυμία του». Αμέσως οι σύντροφοι της παρατήρησαν ότι αυτό αποκλείεται εντελώς να ειπώθηκε εκ μέρους του, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Βρατσάνος ήταν αδιάλλακτος και μαχητικός αντίπαλος του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμου και της χρουστσοφικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ για πάνω από μισό αιώνα. Μάλιστα λίγες μέρες πριν μεταφερθεί απ’ το πολύ φτωχικό δωμάτιό του δίπλα στο ιατρείο, ακούγοντας τις δημαγωγικές περί «σοσιαλισμό» αερολογίες της Παπαρήγα σύστησε σε σύντροφό μας που τον επισκέφθηκε να συζητήσει και με τους άλλους συντρόφους πρότασή του για ένταση της κριτικής και το ξεσκέπασμα των δημαγωγιών της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ.

Το παραπάνω χοντροειδές ψεύδος της κοινωνικής λειτουργού και οι όποιες ανάλογες ανυπόστατες φήμες αποτελούν προσβολή με τον πιο βάναυσο, χυδαίο και προκλητικό τρόπο της μνήμης του ηρωϊκού θρυλικού μπουρλοτιέρη επαναστάτη κομμουνιστή Αντώνη Βρατσάνου, συνεπή και μαχητικού υπερασπιστή της επαναστατικής γραμμής των Στάλιν-Ζαχαριάδη.

Απ΄ το στόμα του σοσιαλδημοκράτη Στριφτάρη ακούστηκε ο ψευδέστατος ισχυρισμός ότι το «Κ»ΚΕ έδειξε δήθεν τελευταία «ενδιαφέρον» για τον Αντώνη Βρατσάνο. Έκεινος όμως που φάνηκε πιο αδίστακτος και ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και γελοιότητας - δείχνεί το μέγεθος του σοσιαλδημοκρατικού του εκφυλισμού - είναι ο Τσιόγκας με τα μυθεύματα που διηγείται στην”Ελευθερία” της Λάρισας (αλήθεια γιατί δεν προτίμησε το “Ριζοσπάστη”;) ότι χρουστσοφικά στελέχη του «Κ»ΚΕ «επισκέπτονταν» και μάλιστα «φρόντιζαν τον Αντ. Βρατσάνοστο ίδρυμα που έμεινε στα Μελίσσια»!!! («Ελευθερία» 28/11/2008, σελ. 4). Τα ψεύδη του αποκορυφώνονται στον ισχυρισμό,ότι στην πρόταση τους «να τον μεταφέρουν στο σπίτι του αγωνιστή» ο Βρατσάνος τους «είχε πει να περάσει πρώτα ο χειμώνας». Φαίνεται πως το «ξεχειμώνιασμα» στο διαβόητο και κατ’ ευφημισμόν «σπίτι του αγωνιστή» είναι δυσκολότερο απ’ την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ποτέ ο περήφανος επαναστάτης κομμουνιστής δεν έδωσε τέτοια απάντηση και ποτέ δε θα καταδέχονταν να γονατίσει στα πόδια των προδοτών χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, δηλ. σ’ αυτούς που καταπολέμησε πάνω από μισό αιώνα. (ας σημειωθεί πως ο Βρατσάνος είχε καταγγείλει ότι κάποιοι του είχαν κλέψει ντοκουμέντα από το Αρχείο του).

Το μόνο ενδιαφέρον που έδειξαν οι χρουστσοφικοί ηγέτες ήταν να τον εξοντώσουν, εξ αιτίας της εκ μέρους του απόρριψης τουχρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, και φυσικά στη Ρουμανία, σκηνοθετώντας υπόθεση ανύπαρκτης κατασκοπίας, φυλακίζοντας τον πάνω από δυο χρόνια και υποχρεώνοντάς τον να δουλέψει στα ανθρακωρυχεία της Ρουμανίας όπου υποσκάφθηκε ανεπανόρθωτα η υγεία του. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα κράτησαν πάντα μια εχθρική και αισχρότατη στάση απέναντί του, κάνοντας μόνιμα προσπάθειες διάφοροι άκαπνοι οπορτουνιστές, να τον παραμερίσουν από ομιλητή στα Τέμπη, κάτι που δεν ήταν δυνατό να περάσουν, γιατί η αντίσταση στη κοιλάδα των Τεμπών και τη γύρω περιοχή ήταν αποκλειστικά δικό του έργο ως διοικητή του τάγματος Ολύμπου.Αν χρειαστεί μπορούν άλλη φορά να αναφερθούν πολύ περισσότερα.

Ο επαναστάτης κομμουνιστής Αντώνης Βρατσάνος είχε σχέσεις ιδεολογικο-πολιτικές με διάφορες «αντιχρουστσοφικές» εξωκοινο-βουλευτικές Οργανώσεις, έπαιρνε τις εφημερίδες τους και πήγαινε στις εκδηλώσεις τους αλλά δεν ήταν σε καμιά οργανωτικά ενταγμένος, γιατί επέμενε πάντα να ενωθούν (και είχε απόλυτα δίκιο). Με την «Κίνηση για ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» είχε πολύ στενές σχέσεις, τη βοήθησε σημαντικά ιδεολογικο-πολιτικά αλλά και στη διάδοση της εφημερίδας «Ανασύνταξη». Επίσης είχε πολύ στενές φιλικές σχέσεις με τους παλιούς συντρόφους αλλά και τους νεότερους .

Ο ηρωϊκός θρυλικός μπουρλοτιέρης του Ολύμπου έζησε, αγωνίστηκε και έμεινε ως την τελευταία του πνοή ένας επαναστάτης κομμουνιστής και κανένα ψεύδος και ανυπόστατες φήμες δεν μπορούν να αμαυρώσουν τη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: