Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Κοινή δήλωση 14 εκπροσώπων μεταναστευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Εκπροσωπώντας τις κοινότητές μας, συνυπογράφουμε την ακόλουθη Δημόσια Δήλωση:

Τις τελευταίες μέρες κάποια ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν σκηνές ορισμένων εξαθλιωμένων μεταναστών που λεηλατούν μαγαζιά αφού προηγουμένως κάποιοι είχαν σπάσει τις προθήκες τους. Φοβόμαστε πως αυτά τα ρεπορτάζ μπορεί να παρεξηγηθούν από έλληνες πολίτες που ενδεχομένως να σχηματίσουν τη γνώμη ότι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζούμε εδώ, είμαστε εγκληματίες. Δηλώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών και των προσφύγων δεν είμαστε ούτε πλιατσικολόγοι, ούτε εγκληματίες. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι, εργάτες και εργάτριες, φοιτητές, μαθητές, μικρά παιδιά που θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μη μας στερήσετε αυτή την ευκαιρία, μη μας καταδικάσετε για άλλη μια φορά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το περιθώριο. Γι’ αυτά είναι που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τις χώρες προέλευσής μας.

Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τα χαρτιά σε πάρα πολλούς μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες, υπηκοότητα στα παιδιά μας που ζουν και σπουδάζουν εδώ. Η Ελληνική Αστυνομία, πολλές φορές μας φέρεται ρατσιστικά και βάναυσα, στο Τμήμα Αλλοδαπών, στα Σύνορα και στους δρόμους των πόλεων.

Γι’ αυτό, την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, μετανάστες και πρόσφυγες κατεβαίνουμε στους δρόμους στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Στην Αθήνα διαδηλώνουμε μαζί με 40 αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας, και δικαιωμάτων. Διαδηλώνουμε δυναμικά και ειρηνικά για τα δικαιώματα που η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας αρνούνται συστηματικά. Για να αποδείξουμε στην Κοινωνία πως οι μετανάστες έχουν δημόσια φωνή και αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους Φοιτητικούς και Μαθητικούς Συλλόγους που αγωνίζονται αυτές τις μέρες στους δρόμους, τα Ελληνικά Συνδικάτα, τις Δημοτικές Αρχές, όλους τους έλληνες πολίτες να κατέβουν μαζί μας στο δρόμο:

Όλοι την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Λεωφ Βασιλίσσης Σοφίας)

Αχμέτ Μοαβία – Συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (6938569068)
Τζο Βαλένσια – Πρόεδρος Ένωσης Φιλιππινέζων Εργαζομένων “KASAPI” (6942879368)
Λορέτα Μακόλευ – Πρόεδρος Ένωσης Αφρικανών Γυναικών (6938387351)
Μοχάμεντ Μάολα – Πρόεδρος Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα (6932018114)
Σιντι Μοχάμεντ Ζάκι – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα
Μπαντάρ Μουνίρ – Πρόεδρος Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου
Μαγκάρ Γκάντι – Πρόεδρος Ελληνο-Ινδικής Πολιτιστικής Εταιρίας
Ιωσήφ Αζέρ Σαμουήλ – Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων
Λόρανς Καράντζα – Γραμματέας Κενυατικής Κοινότητας
Ορίσια Λαρίσα – Εκπρόσωπος Κοινότητας Ουκρανών στην Ελλάδα «Η ΓΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ»
Μιχιάρ Ικτάμι – Πρόεδρος Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων
Καγιού Λινγκουμπότα – Γραμματέας Τανζανικής Κοινότητας Ελλάδος
Αμπντελ Ουάχαμπ – Συντονιστής Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης
Μοχάμεντ Σαμπίρ – Πρόεδρος Υπερπόντιας Πακιστανικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: