Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

14η Σύνοδος της Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

http://www.pcmle.org/EM/IMG/arton2305.jpgΠραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2008 στη Δομινικανή Δημοκρατία και υπό την αιγίδα του PCΤ η ολομέλεια του ICMLPO. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συντροφικότητας και εκδόθηκαν σημαντικές αποφάσεις και ψηφίσματα.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην στάση απέναντι στην παρούσα κρίση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Τα κόμματα και οι οργανώσεις που πήραν μέρος εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους πάνω στο ζήτημα και αντάλλαξαν απόψεις. Συμπερασματικά, η Ολομέλεια σημείωσε την, σε σημαντικό βαθμό, ύπαρξη εναίας ανάλυσης της κρίσης και κατέγραψε ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις κάποιων δευτερευόντων θεμάτων.

Για τα κόμματά μας είναι ξεκάθαρο ότι το εύρος και το βάθος της κρίσης θα επεκταθούν και ότι οι προσπάθειες των μονοπωλίων και του ιμπεριαλιστών να την διευθετήσουν σύντομα θα απαιτήσουν σημαντικό χρόνο και μέσα.

Πιστεύουμε ότι η κρίση θα χτυπήσει σκληρά τους εργάτες και τους λαούς, αλλά την ίδια ώρα δημιουργεί πολύ περισσότερο ευνοϊκές συνθήκες για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και της νεολαίας και θέτει μια νέα πρόκληση στους προλετάριους επαναστάτες που πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά να προωθήσουν την επαναστατική διαδικασία εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που δημιουργούνται από την κρίση.

Στην διακύρηξη που η Ολομέλεια υιοθέτησε για την κρίση, τονίζεται ότι πρέπει να κάνουμε ζύμωση στην πάλη εναντίον των συνεπειών της. Η Ολομέλεια προσδιόρισε ως μέρος της δουλειάς της, την ανάλυση της εμπειρίας των κομμάτων μας στην οργάνωση της νεολαίας ενόψει της Επανάστασης.

Τα κόμματά μας είναι αφοσιωμένα στο καθήκον της οργάνωσης της εργαζόμενης νεολαίας και του λαού με σκοπό να κερδίσουν με το μέρος της Επανάστασης πλατιά λαϊκά στρώματα. Σ’ αυτό το καθήκον, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντι-κομμουνιστική επίθεση της αστικής τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού και με τις ρεφορμιστικές θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας που πρέπει να ξεσκεπαστούν και να παραμεριστούν από επανστατική σκοπιά.

Χαιρετίζουμε τα συνέδρια των αδελφών κομμάτων στην Μεξικό, τη Βραζιλία, και την Τουρκία. ....της Ολομέλειας και των κομμάτων, καταγράψαμε αρκετά βήματα προόδου όσον αφορά ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά. Επιβεβαιώσαμε τον διεθνισμό των κομμάτων μας, την ανάγκη για συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη, καθώς και τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενόψει της Συνδιάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: