Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ: μαχητική Καραμανλική εμπροσθοφυλακή στα Πανεπιστήμια ματαίωσης των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και κυβερνητικό Γραφείο κατασυκοφάντησης της πάλης των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικής»-«προβοκατόρικης»

ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ: μαχητική Καραμανλική εμπροσθοφυλακή στα Πανεπιστήμια ματαίωσης των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και κυβερνητικό Γραφείο κατασυκοφάντησης της πάλης των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικής»-«προβοκατόρικης»

Μόνιμα-σταθερά κατά της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του νόμου-πλαίσιο και κατά των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Σε μια μερίδα φοιτητών (και όχι μόνο) που επηρεάζεται ιδεολογικο-πολιτικά απ’ τις ρεφορμιστικές απόψεις του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ έχει δημιουργηθεί η απατηλή εντύπωση ότι οι ηγεσίες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ «αγωνίζονται» τάχα κατά του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο δηλ. παλεύουν για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νόμου στο σύνολό του, εντύπωση που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα αφού αυτές, παρά τις δημαγωγικές περί «κατάργησης» φλυαρίες τους (με ποιόν τρόπο αλήθεια; μήπως με την αποχή απ’ τις πρυτανικές εκλογές;), είναι υπέρ της διατήρησης, και επομένως υπέρ της εφαρμογής του νόμου, όπως και η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ. Και συμβαίνει αυτό, επειδή ακριβώς οι ηγεσίες αυτές είναι κατά της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ και επιπλέον καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του αντιδραστικού κυβερνητικού στόχου της διατήρησης-εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο έχοντας προς τούτο επεξεργαστεί την ανάλογη τακτική που την ακολουθούν κατά γράμμα και η οποία συνίσταται: α) στη διαρκή υπονόμευση και διάσπαση του τωρινού αγώνα των φοιτητών, β) στη συντονισμένη κατασυκοφάντηση της πάλης τους ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικης», τέλος – και σημαντικότερο – γ) στην παρεμπόδιση-κατάπνιξη των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ εν τη γενέσει τους αλλά και την κατασυκοφάντησή τους ως «τυχοδιωκτικών» – μια προδοτική τακτική που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης Καραμανλή για την Παιδεία και υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίησή τους.

Με την προδοτική αυτή τακτική οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ έχουν εξωθήσει τις ηγεσίες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ στο πιο ακραίο σημείο πολιτικού εκφυλισμού: πέτυχαν να τις μετατρέψουν σε μια θλιβερή μαχητική Καραμανλική εμπροσθοφυλακή στα Πανεπιστήμια ματαίωσης-κατάπνιξης των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ αλλά και σε κυβερνητικό Γραφείο έκδοσης αντιδραστικών φιλοκυβερνητικών Ανακοινώσεων κατασυκοφάντησης της πάλης των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικης».

Το ότι οι ηγεσίες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ – και πρώτα απ’ όλα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ απ’ την οποία καθοδηγούνται – είναι κατά της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ και επομένως υπέρ της διατήρησης του νόμου-πλαίσιο φαίνεται καθαρά απ’ τα παρακάτω: α) δεν έχουν γραμμή συνολικής ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του νόμου, μα ούτε καν ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ορισμένων σημείων-πλευρών του, β) είναι κατά των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, της μόνης αποτελεσματικής μορφής πάλης, γ) τέλος απ’ τα δημόσια, και μάλιστα απ’ το βήμα της Βουλής, εύσημα Στυλιανίδη και τα ευχαριστήρια Καραμανλή σε Παπαρήγα-«Κ»ΚΕ για τη στήριξη της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία – εύσημα-συγχαρητήρια που κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κατόρθωσε να αποσπάσει (ούτε καν ο ναζι-φασίστας Καρατζαφέρης με τα περί «Αλβανοποίησης» της Παιδείας) και που δείχνουν το μέγεθος της προδοτικής στάσης της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και τις σωτήριες προς την κυβέρνηση Καραμανλή υπηρεσίες στο ζήτημα του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο

Α. Κατά της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ υπέρ της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ του νόμου-πλαίσιο. Διαβάζοντας, έστω και επιπόλαια, τις απανωτές σχετικές Ανακοινώσεις της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και εκείνες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ (καθημερινές σχεδόν) αλλά και τα άρθρα του «Ριζοσπάστη» για τα θέματα της Παιδείας και το νόμο-πλαίσιο εύκολα διαπιστώνεται ότι σε καμιά από αυτές δεν υπάρχει ούτε περιέχεται γραμμή ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο. Αυτές όχι μόνο δεν έχουν ως γραμμή πάλης την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νόμου-πλαίσιο συνολικά ή και έστω ορισμένων πλευρών του μα δεν τολμούν ούτε καν φραστικά, για δημαγωγικούς λόγους, να αναφέρουν τη λέξη ΑΠΟΣΥΡΣΗ στα κείμενά τους.

Εφόσον οι ηγεσίες των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ-ΠΚΣ δεν έχουν γραμμή ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ δηλ. δεν έχουν ως κεντρικό στόχο και σημαία πάλης την ΑΠΟΣΥΡΣΗ, και επομένως και την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του συνόλου των σημείων-πλευρών του νόμου, προκύπτει αβίαστα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι είναι υπέρ της διατήρησης του αντιδραστικού νόμου και σ’ αυτή την περίπτωση οι ρεφορμιστικές ηγεσίες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ βαδίζουν συνειδητά χέρι-χέρι με την κυβέρνηση Καραμανλή στηρίζοντας στην πράξη τα αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της παρά τις όποιες δημαγωγικού χαρακτήρα φλυαρίες περί «κατάργησης» του νόμου.

Ασφαλώς για να συγκαλύψουν την εξόφθαλμα προδοτική τους στάση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νόμο-πλαίσιο απέναντι στους φοιτητές – αλλά και να τους διασπάσουν και απομακρύνουν απ’ τον κύριο στόχο της πάλης δηλ. την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νόμου-πλαίσιο στο σύνολό του – φρόντισαν να επιλέξουν ως κεντρικό σημείο πάλης – αντί του συνόλου των πλευρών-σημείων του νόμου – μόνο μια, και μάλιστα εντελώς επουσιώδη πλευρά (πλευρά τελευταίας σημασίας, αν όχι εντελώς αδιάφορη για τους φοιτητές) δηλ. εκείνη της ανάδειξης των πρυτανικών Αρχών, παραπλανώντας έτσι τους φοιτητές και δημιουργώντας τους την απατηλή εντύπωση ότι «αγωνίζονται» για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου-πλαίσιο, ενώ στην πραγματικότητα αφήνεται εντελώς στο απυρόβλητο το σύνολο του αντιδραστικού νόμου.

Σ’ αντίθεση, αλλά και σε πλήρη αντιπαράθεση, με τη γραμμή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής εκ μέρους των σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ-ΠΚΣ, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ (αλλά και όποιες φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητές κινούνται στην ίδια κατεύθυνση) εκπροσωπεί-ακολουθεί τη σωστή γραμμή πάλης δηλ. τη γραμμή ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του νόμου-πλαίσιο στο σύνολό του, όπως επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί απ’ τη Διοικούσα Επιτροπή της και τελευταία σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε εκ νέου ο προέδρός της Λάζαρος Απέκης: «πρέπει να αποσυρθεί» («Πριν» 1/6/2008, σελ. 15), κάτι που αναγκάστηκε (κι αυτό επειδή δεν συμφωνεί με την απόσυρση) να μνημονεύσει, έστω μια φορά, και ο «Ριζοσπάστης»: «η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, κατέληξε σε μια απόφαση που δηλώνει επιμονή στο βασικό στόχο για απόσυρση του νόμου-πλαίσιου» («Ρ»3/6/2008, σελ 18).

Σε ερώτηση του «Πριν» προς τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ «τι κινήσεις σχεδιάζετε για το επόμενο διάστημα;», απάντησε ο Λ.Απέκης: «βλέπουμε δυο κατευθύνσεις στη δράση μας. Το πλαίσιό μας είναι η μη εφαρμογή και απόσυρση του νόμου. Στην πράξη ως τακτική βλέπουμε ένα συνδυασμό: δράση μέσα στα πανεπιστήμια με στόχο να αξιοποιείται η δυναμική της πανεπιστημιακής κοινότητας και να αποσπούμε αποφάσεις ακαδημαϊκών οργάνων για τη μη εφαρμογή του νόμου. Και τη συνολική πολιτική δράση και αγώνα, σε συντονισμό με το φοιτητικό κίνημα και τις άλλες δυνάμεις της κοινωνίας που είναι ευαισθητοποιημένες, ώστε να απαξιωθούν αυτές οι ρυθμίσεις της αντιμεταρρύθμισης αλλά και να αποσυρθούν, που είναι ο στόχος μας» («Πριν» 1/6/2008, σελ. 15).

Β. Κατά των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ. Οι ρεφορμιστικές ηγεσίες των ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ όχι μόνο δεν έχουν, όπως είδαμε, γραμμή ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του νόμου-πλαίσιο στο σύνολό του ή έστω ορισμένων πλευρών-σημείων του αλλά είναι: α) και κατά των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, τις οποίες επιπλέον, β) κατασυκοφαντούν ως «τυχοδιωκτικές» και «προβοκατόρικές», όπως πράττουν η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και τα φασιστοειδή των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ(ΝΔ).

Χαρακτηριστικό για το πόσο τρέμουν τις καταλήψεις οι σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ είναι και το παρακάτω σχόλιο του «Ριζοσπάστη»: «μιλάνε για κίνημα αυτοί που προβοκάρουν με τυχοδιωκτικές ενέργειες τον αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών … δείγμα τυχοδιωκτισμού έδωσαν την προηγούμενη βδομάδα στη ΣΤΕΤΡΟΔ, όπου, παρά της προσπάθεια της ΠΚΣ, δεν έγινε γενική συνέλευση και μετά τα ΕΑΑΚ «ενημέρωναν» τα εξάμηνα ότι πάρθηκε από τη γενική συνέλευση απόφαση για κατάληψη» («Ρ» 27/5/2008, σελ 15).

Απ΄ το απόσπασμα αυτό φαίνεται καθαρά ότι είναι, όπως και η κυβέρνηση Καραμανλή, κατά των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και επιπλέον τις καταπολεμούν λυσσασμένα και τις συκοφαντούν ως «τυχοδιωκτικές».

Άλλού, παρόλο που χαρακτηρίζουν τις καταλήψεις «τυχοδιωκτισμό», δεν τολμούν ούτε καν να τις κατονομάσουν όταν γράφουν ότι «ο τυχοδιωκτισμός των ΕΑΑΚ αποκαλύπτεται και από τη στάση τους στη χτεσινή γενική συνέλευση του Φυσικού, όπου η ψηφοφορία κατέληξε σε 129 υπέρ του πλαισίου της ΠΚΣ και 129 υπέρ του πλαισίου των ΕΑΑΚ-Αγωνιστικές Κινήσεις» («Ρ» 21/5/2008, σελ 10), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το πλαίσιο των ΕΑΑΚ ήταν ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Υπήρξε δε τέτοιος ο πανικός των σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ απ’ το φάντασμα των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ που η αστική τους φυλλάδα «Ριζοσπάστης» δεν πληροφόρησε καθόλου τους αναγνώστες του για ύπαρξη καταλήψεων αυτή την περίοδο όπως όφειλε δημοσιογραφικά να πράξει.

Τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ τρέμει ακόμα περισσότερο η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή η οποία, δια στόματος Στυλιανίδη προτίμησε, απευθυνόμενος στην Παπαρήγα, να μιλήσει γενικά για «βία», («τιμώ την ξεκάθαρη τοποθέτησή σας… ότι αποδοκιμάζετε τη βία», «Ρ» 17/5/2008, σελ. 6), εννοώντας προφανώς τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

Όσο για τον ισχυρισμό των ηγετίσκων της σοσιαλδημοκρατικής «Κ»ΝΕ «αξιοποίησης όλων των μορφών» πάλης («Ρ» 21/5/2008, σελ 12) απ’ την ΠΚΣ και πως τάχα οι επηρεασμένοι απ’ αυτή φοιτητές «κινητοποιούνται με όλες τις μορφές» («Ρ» 21/5/2008, σελ 10), σημαίνει χρησιμοποίηση απ’ την ΠΚΣ «όλων των μορφών» αλλά προφανώς πλην της μορφής των ΚΑΤΑΛΗΕΩΝ, όπως ήδη αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, και αποτελούν χονδροειδέστατη σοσιαλδημοκρατική απάτη στήριξης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης-Παπαρήγα, έχοντας την πείρα της προηγούμενης διετίας αλλά εξαιτίας κυρίως της λαθεμένης γραμμής-κατεύθυνσης της πάλης του φοιτητικού κινήματος (δεν είχε ως σημαία πάλης και κεντρικό στόχο το «δίπτυχο»: ΑΠΟΣΥΡΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ), κατάφερε προς το παρόν να αποτρέψει την επέκταση των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και έτσι προσωρινά απαλλάχθηκαν απ το φάντασμά τους, που όμως συνεχίζει να πλανιέται πάνω απ’ τα κεφάλια των Καραμανλή-Παπαρήγα αφού ο αγώνας κατά του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο αναμένεται να συνεχιστεί.

Γ. «Κ»ΝΕ-ΠΚΣ: κυβερνητικό Γραφείο επίθεσης στους αγωνιζόμενους φοιτητές και έκδοσης φιλοκυβερνητικών συκοφαντικών Ανακοινώσεων εναντίον τους. Για να αποκαλυφθεί πιο ολοκληρωμένα η συνεργασία «Κ»ΚΕ-κυβέρνησης, σχετικά με το νόμο πλαίσιο, αλλά και ο χωρίς όρια γκεμπελίστικος τρόπος κατασυκοφάντησης των φοιτητικών αγώνα εκ μέρους των σοσιαλδημοκρατικών ηγεσιών των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ (ΠΚΣ), που χαρακτηρίζεται από ακατάσχετη ψευδολογία, ωκεανούς λάσπης και συστηματική-πλήρη διαστρέβλωση γεγονότων που κορυφώνονται πάντα στην παρουσίαση της πάλης των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικη», είναι αναγκαία μια εκτεταμένη «ανθολόγηση» των φιλοκυβερνητικών Ανακοινώσεων των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ.

Καταρχήν όμως είναι πολύ σημαντικό, πριν την παρουσίαση της «ανθολογίας» επαίσχυντων φιλοκυβερνητικών Ανακοινώσεων, να μνημονευθεί αλλά και να επαινεθεί με ιδιαίτερη έμφαση – εξαιτίας της σπουδαιότητάς της για τον τωρινό αγώνα των φοιτητών – η άρνηση της Διοικούσας Επιτροπής και της πλειοψηφίας της ΠΟΣΔΕΠ να καταδικάσει τον αγώνα των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικό» και «προβοκατόρικο», παρά τις ισχυρότατες εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις (ΔΗΠΑΚ-«Κ»ΚΕ, αλλά και τμήμα δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ=ΑΡΜΕ-ΑΡΣΗ) να το πράξει.

Ο «Ριζοσπάστης» επιτιθέμενος στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ γράφει: «τη συζήτηση στη ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ, απασχόλησαν και οι τυχοδιωκτικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στα πανεπιστήμια, οι οποίες αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, προκειμένου να αμαυρώσει και να ακρωτηριάσει το κίνημα. Η ΔΗΠΑΚ κατέθεσε ψήφισμα αυτών των ενεργειών … Ωστόσο, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (δυνάμεις του ΣΥΝ κ. ά.) ουσιαστικά αρνήθηκε να καταδικάσει τις τυχοδιωκτικές ενέργειες, δίνοντας έτσι πάτημα στην κυβέρνηση να εντείνει την επίθεση της για τον εκφυλισμό του κινήματος» («Ρ» 3/6/2008, σελ. 18). Αλλά και νωρίτερα επιτίθεται στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ για την άρνηση καταδίκης της πάλης του φοιτητικού κινήματος ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικης»: «από στελέχη της ΔΗΠΑΚ επισημαίνεται πως η απόφαση αποφεύγει να συγκεκριμενοποιήσει τις ευθύνες αυτών που δυσφημούν το κίνημα και βάζουν πλάτη σε αυτή τη φάση, για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική» («Ρ» 27/5/2008, σελ. 16)

Είναι προφανές – και πολύ σημαντικό για την πάλη του φοιτητικού κινήματος – ότι δεν πέρασε στην πλειοψηφία (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) της ΠΟΣΕΠ η φιλοκυβερνητική γραμμή του «Κ»ΚΕ, δια στόματος ΔΗΠΑΚ, καταδίκης της πάλης των φοιτητών και από αυτή την άποψη αξίζει συγχαρητηρίων η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ με πρόεδρο τον Λ. Απέκη για τη σωστή της στάση, γεγονός που έχει σφοδρότατα ενοχλήσει τους βαστάζους της κυβερνητικής πολιτικής, σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, οι οποίοι μέσω των γκεμπελίσκων δημοσιογραφίσκων του «Ριζοσπάστη» δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, ισχυριζόμενοι πως η άρνηση καταδίκης της πάλης του φοιτητικού κινήματος ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικης» σημαίνει τάχα: «πλάτη… για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική» («Ρ» 27/5/2008, σελ. 16) και πως η τάση της πλειοψηφίας της ΠΟΣΔΕΠ (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) έχει δήθεν «εκφράσει συμφωνία με πλευρές του νόμου-πλαισίου» («Ρ» 22/5/2008, σελ. 13), κι αυτά τα ψεύδη «γράφονται» τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ ζητά ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νόμου-πλαίσιο στο σύνολό του (βλέπε, πέρα απ’ τα άλλα, και το παραπάνω απόσπασμα πρόσφατης συνέντευξης του Λ. Απέκη στο «Πριν») – ΑΠΟΣΥΡΣΗ που δεν θέλουν κυβέρνηση-Παπαρήγα

Αμέσως απ’ την αρχή οι ηγεσίες των «Κ»ΝΕ-ΠΚΣ καταγγέλλουν, σε σειρά Ανακοινώσεις, τον αγώνα των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικό» και «προβοκατόρικό», μεταξύ των οποίων και σε Ανακοίνωση της «Κ»ΝΕ με τίτλο «να απομονωθούν οι τυχοδιωκτικές ομάδες» στην οποία αναφέρεται: «μετά τα γεγονότα στα ΤΕΙ Κρήτης, τους τυχοδιωκτισμούς των ΕΑΑΚ με τις πλάτες της Αριστερής Ενότητας, επιδιώκεται να στηθεί για άλλη μια φορά το ίδιο σκηνικό, αυτή τη φορά στα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά… καταγγέλλουμε εκ των προτέρων το μεθοδευμένο σχέδιο από τις παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ, που, με μεταφερόμενες ομάδες τους, προσπαθούν να παίξουν πάλι το παιχνίδι της κυβέρνησης και των συγκροτημάτων του Τύπου. Με το κυνήγι της κάλπης και τους τυχοδιωκτισμούς τους, δίνουν πάτημα ώστε να αμαυρωθεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, του προσδίδουν ενέργειες που μόνο προβοκατόρικες μπορούν να χαρακτηριστούν» («Ρ» 22/5/2008, σελ. 14).

Αλλά και προηγούμενα: « ο τυχοδιωκτισμός των ΕΑΑΚ αποκαλύπτεται και από τη στάση τους στη χτεσινή συνέλευση των φοιτητών» («Ρ» 21/5/2008, σελ. 10), ενώ σ’ άλλη σελίδα του ίδιου φύλλου γίνεται λόγος για «τυχοδιωκτικές ενέργειες» των «ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ(ΣΥΡΙΖΑ) («Ρ» 21/5/2008, σελ.12)

Σε Ανακοίνωση της ΠΚΣ αναφέρεται: «απογυμνώθηκαν, όμως, και οι παρατάξεις του ΣΥΝ και των ΕΑΑΚ. Οι προβοκάτσιες που στήνουν για να βάλουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης πάνε μαζί με την ωμή εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΕΑΑΚ, τις μέρες αυτές, αποκαλύπτουν ότι είναι νεροκουβαλητές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» («Ρ» 24/5/2008, σελ. 17), ενώ ο νεόκοπος σοσιαλδημοκράτης Πρωτούλης καταγγέλει τις «διαφορές ομάδες και γκρούπες» που δρουν για να «εμφανιστεί το πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα σαν ένα αντιδημοκρατικό κίνημα, κάποιων παράξενων και μυστήριων. Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμιά σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αμαυρώνουν και δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα» («Ρ» 24/5/2008, σελ. 17). Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες τάχουν εντελώς χαμένα, αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν οι κοτσάνες του είδους «ωμή εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» και του νεοφώτιστου Πρωτούλη ότι με το φοιτητικό κίνημα δεν έχουν σχέση οι φοιτητές αλλά κάποιοι «εξωγήινοι».

Τα ίδια ακριβώς επαναλαμβάνουν και αργότερα: «όμως ηχηρή απάντηση πήραν και οι παρατάξεις του ΣΥΝ και των ΕΑΑΚ… οι προβοκάτσιες που στήνουν για να βάλουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης πάει μαζί με την ωμή εφαρμογή του νόμου-πλαισίου από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΕΑΑΚ τις μέρες αυτές αποκαλύπτουν ότι είναι νεροκουβαλητές των σχεδιασμών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» («Ρ» 27/5/2008, σελ 15).

Σε καταγγελία της ΠΚΣ αναφέρεται: «για άλλη μια φορά η παράταξη των ΕΑΑΚ μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το παιχνίδι της κυβέρνησης της ΝΔ … οι περιφερόμενοι θίασοί τους από τα πανεπιστήμια …» («Ρ» 23/5/2008, σελ. 11).

Η δε Παπαρήγα σε ομιλία της στο Ηράκλειο της Κρήτης κατηγόρησε το ΣΥΝ ότι «καλλιεργεί και σιγοντάρει τυχοδιωκτικές ενέργειες που διαλύουν το φοιτητικό και συνδικαλιστικό κίνημα» («Ρ» 27/5/2008, σελ. 7), εννοώντας προφανώς τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, για να συνεχίσει μεταφέροντας την παραληρηματική της επίθεση κατά των «τυχοδιωκτικών ενεργειών» των αγωνιζόμενων φοιτητών στη Βουλή, απολαμβάνοντας συνάμα από κοινού, με το σύμμαχό της Κ.Καραμανλή, τον «πρωινό» της καφέ στη αίθουσα της Βουλής, συνοδευόμενο-συμπληρωμένο από φέτες αφράτου ψωμιού με νόστιμο φρέσκο βούτυρο, ευγενική προσφορά των αλευρο-γαλακτοβιομηχάνων καπιταλιστών στους υπηρέτες τους («οι τυχοδιωκτικές ενέργειες… είναι φρέσκο βούτυρο στο ψωμί σας», «Ρ» 31/5/2008, σελ.7).

Σ’ άλλη Ανακοινωσή της, μ’ αφορμή την εισβολή φασιστών-ναζιφασιστών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, η «Κ»ΝΕ αφού γράφει ότι«τα σημερινά επεισόδια μόνο προβοκατόρικα μπορούν να χαρακτηριστούν. Το σκηνικό στήθηκε ανάμεσα σε μπράβους της ΔΑΠ, ανθρώπους της νύχτας και τις γνωστές περιφερόμενες τυχοδιωκτικές ομάδες. Συμμετοχή και κάλυψη έδωσαν οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(…)» («Ρ», 29/5/2008, σελ. 16), ισχυρίζεται ότι αυτά τα «αξιοποιεί η κυβέρνηση και οι αντιδραστικές δυνάμεις του πανεπιστημίου για τη δικαιολόγηση της κρατικής καταστολής απέναντι στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα» και για «την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου» («Ρ», 29/5/2008, σελ. 16).

Συνεχίζοντας ο «Ριζοσπάστης» τις επιθέσεις του ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές κάνει λόγο ότι «φούντωσαν οι προβοκάτσιες» και κατηγορεί τις «δυνάμεις της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) στους φοιτητές, είτε με τυχοδιωκτικές κινήσεις σε συγκλήτους, είτε με το να επιδίδονται ή να νομιμοποιούν το γνωστό πια «κυνήγι της κάλπης» («Ρ» 1/6/2008, σελ. 5), που τάχα δίνουν «τα ανάλογα πατήματα» στην κυβέρνηση.

Επίσης σε Ανακοίνωση, με τίτλο «τυχοδιωκτισμός που βοηθά την κυβέρνηση», του Γραφείο τύπου του ΚΣ της «Κ»ΝΕ, μ’ αφορμή τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , αναφέρεται: «βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες τις τυχοδιωκτικές και ανοιχτά πλέον προβοκατόρικες ενέργειες της παράταξης των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, που αμαυρώνουν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιδραστικών δυνάμεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ώστε να δικαιολογήσουν τα απαράδεκτα λοκ-άουτ και την επιβολή κατασταλτικών μέτρων όπως η κατάργηση του ασύλου» («Ρ» 5/6/2008, σελ 33), ενώ λίγο νωρίτερα, ο «Ριζοσπάστης» δε δίστασε να αναπαράγει το αστυνομικό σήριαλ-χονδροειδέστατο ψεύδος ότι «επεισόδια προκάλεσαν χτες και στη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στελέχη των ΕΑΑΚ μαζί με δυνάμεις της ΑΡΕΝ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Αν. Μάνθος» («Ρ» 29/5/2008, σελ. 16).

Και: «οι τυχοδιωκτικές ενέργειες της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ ( ΣΥΡΙΖΑ) στα πανεπιστήμια, έχουν ήδη αποδείξει ότι εξυπηρετούν πλέρια την κυβέρνηση. Της δίνουν λαβή για να επιτεθεί και να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα, να προώθηση την αντιδραστική πολιτική (νόμος-πλαίσιο), κατάργηση ασύλου, κλπ.» («Ρ» 6/6/2008, σελ 6).

Τέλος, απ’ αυτή την άποψη είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική η στάση του «Ριζοσπάστη» που, σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου της φασιστικής ΟΝΝΕΔ(ΝΔ) που χαρακτήρισε το άσυλο «από τους πιο διαστρεβλωμένους θεσμούς που αντί τελικά να δίνει το δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση απόψεων, χρησιμοποιείται καταχρηστικά από τους κουκουλοφόρους τραμπούκους για να φιμώσουν με τη βία κάθε αντίθετη άποψη», αντί να καταγγείλει το φαστοειδές και την αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή, καταγγέλλει τους φοιτητές για «τυχοδιωκτισμούς» και «προβοκάτσιες» γράφοντας: «για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι τυχοδιωκτισμοί και οι προβοκάτσιες το μόνο που ευνοούν είναι την κυβέρνηση και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς» («Ρ» 3/6/2008, σελ. 17).

Και τώρα μερικές σύντομες παρατηρήσεις:

Πρόκειται, λοιπόν, για τεράστια, σε καθημερινή βάση, και πρωτοφανή βιομηχανία φιλοκυβερνητικών Ανακοινώσεων ενάντια στον αγώνα των φοιτητών με αποκλειστικό στόχο την κατασυκοφάντησή του και προφανώς τον τερματισμό του.

Όλες οι Ανακοινώσεις των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ-ΠΚΣ:

1. συκοφαντούν την πάλη των φοιτητών ως «τυχοδιωκτικής» και «προβοκατόρικής»

2. είναι όλες σαφώς φιλοκυβερνητικού χαρακτήρα γιατί: α) συνεχίζουν τις κυβερνητικές συκοφαντίες περί ««τυχοδιωκτικών» και «προβοκατόρικων» ενεργειών, β) δεν έχουν ως κύριο στόχο την κυβέρνηση που προωθεί την υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο και δεν στρέφουν τα κύρια πυρά σ’ αυτή, αλλά γ) έχουν ως πρωταρχικό και κύριο στόχο την κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος που παλεύει για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νόμου-πλαίσιο στο σύνολό του, δ) υπονομεύουν και διασπούν ευθύς εξαρχής τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, υπηρετώντας και στηρίζοντας ευθέως την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις της, στα πλαίσια της γνωστής αντιδραστικής συνεργασίας «Κ»ΚΕ-ΝΔ.

3. Όλες έχουν ως κύριο στόχο, όπως και η κυβέρνηση, τη ματαίωση των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, που αποτελούν την πιο αποτελεσματική μορφή πάλης απ’ την οποία τρέμουν οι Καραμανλής-Παπαρήγα.

Όμως πέρα απ’ αυτά – και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα – είναι ότι οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ δεν αποδίδουν την «κρατική καταστολή» και τη σχεδιαζόμενη «άρση του πανεπιστημιακού ασύλου» («Ρ» 29/5/2008, σελ.16) στην κυβέρνηση(=όργανο του μεγάλου κεφαλαίου) η μόνη που εφαρμόζει φασιστική «κρατική καταστολή» των φοιτητικών κινητοποιήσεων και σχεδιάζει «άρση του πανεπιστημιακού ασύλου» - αλλά στον αγώνα των φοιτητών δηλ. στα λεγόμενα «προβοκατόρικα επεισόδια» τους, εξωραΐζοντας έτσι τη φασιστικοποίηση στον τομέα της Παιδείας αλλά και συνάμα συγκαλύπτοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ που έχει προωθήσει στο έπακρο τη φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής – φασιστικοποιήση που δεν έχει τη ρίζα τους στους αγώνες του προλεταριάτου και των φοιτητών, όπως ισχυρίζονται οι λακέδες του κεφαλαίου σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ αλλά αντίθετα την έχει στο ίδιο το εκμεταλλευτικό-καταπιεστικό οικονομικο-κοινωνικό σύστημα του καπιταλισμού.

Επιπλέον είναι σαφής και διαρκώς επαναλαμβανόμενη η προτροπή-απειλή Καραμανλή, δια στόματος Παπαρήγα, προς τους φοιτητές: σταματήστε τον αγώνα και αφήστε να εφαρμοστεί ο αντιδραστικός νόμος-πλαίσιο γιατί αλλιώς είστε εσείς οι ίδιοι υπαίτιοι που η κυβέρνηση θα καταστείλει με τη φασιστική βία των ΜΑΤ το φοιτητικό κίνημα και θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: