Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Αφέθηκε ελεύθερος ο Φρανσίσκο Καραμπάλλο

Η Επιτροπή της Διεθνούς Συνδιάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων με συγκίνηση και επαναστατική χαρά ανακοινώνει την υπό όρους απελευθέρωση του αγαπητού και σεβαστού μας συντρόφου Φρανσίσκο Καραμπάλλο στις 18 του περασμένου Απρίλη.

Ο 71χρονος Καραμπάλλο παρέμεινε έγκλειστος επί δεκατέσσερα χρόνια σε φυλακή υψηλής ασφαλείας. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα διατήρησε την αξιοπρέπεια και την επαναστατική του σταθερότατα ως συνεπής κομμουνιστής. Ούτε λιγοψύχησε, ούτε ενέδωσε, παρά τις κακουχίες τις οποίες υπέφερε.

Θεωρούμε ως δική μας τη δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας (Μαρξιστικού-Λενινιστικού):

«...η υπό όρους απελευθέρωση του συντρόφου Καραμπάλλο αποτελεί νίκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της ICMLPO, των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων της Κολομβία και όλου του κόσμου.

Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για την πλήρη απελευθέρωση του συντρόφου Καραμπάλλο, και των εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου και πολιτικών κρατουμένων από τα κάτεργα του Αλβάρο Ουρίμπε.»

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μας προς τον Φρανσίσκο Καραμπάλλο, τη γυναίκα και τους γιούς του, όπως επίσης προς το Κόμμα και όλες τις δημοκρατικές και λαϊκές δυνάμεις του αδελφού λαού της Κολομβίας.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός

20 Απριλίου 2008
Η Συντονιστική Επιτροπή της ICMLPO
 
Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 275 1-15 Ιούνη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: