Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

«Έφυγε» ο σύντροφος Osman



Ο τούρκος σύντροφος Osman μας είναι γνωστός από τη συχνή συμμετοχή του στις διεθνείς Συσκέψεις των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMPLO). Υπήρξε μεταφραστής αλλά και δραστήριος αγωνιστής. Πάντα ενεργούσε με διεθνιστικό πνεύμα στις επαφές και ανταλλαγές με τα αδελφά Κόμματα και Οργανώσεις. Ήταν πάντα ανοιχτός, ζωντανός, δραστήριος και μαχητικός κομμουνιστής.

Παρακάτω δημοσιεύεται η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της ICMPLO:

Στη μνήμη του συντρόφου Osman
Η λυπηρή είδηση του θανάτου του συντρόφου Osman μας προκαλεί θλίψη.

Οι κομμουνιστές της Τουρκίας, οι προλετάριοι επαναστάτες, που αγωνιζόμαστε στα Κόμματα και Οργανώσεις μέλη της ICMPLO, όλοι εμείς χάνουμε τη συμβολή και την αποφασιστικότητα ενός αξιόλογου αγωνιστή.

Ο σύντροφος Osman ήταν μέλος του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕP), ήταν δραστήριος μαχητής και ένας ηγέτης που έδρασε για το μεγάλο καθήκον να οργανωθεί η εργατική τάξη και οι λαοί της Τουρκίας, ένας κομμουνιστής που αφιέρωσε τις ικανότητες και το χρόνο του για την οικοδόμηση του Κόμματος, ένας προλετάριος επαναστάτης, που αντιμετώπισε την καταπίεση με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Από τις αρχές της ίδρυσης της ICMPLO μπορούσαμε να βασιζόμαστε στις εξαίρετες διεθνιστικές του συμβολές, οι οποίες, ως μέλος του Κόμματός του, εκφράζονταν στις προσπάθειές του για το δυνάμωμα της ενότητας των κομμουνιστών σε διεθνή κλίμακα.

Ο Osman ήταν ένας αδελφικός και αλληλέγγυος σύντροφος, συνένωνε στον τρόπο σκέψης και δράσης του τις αρετές ενός πιστού και επίμονου προλετάριου επαναστάτη, εκπλήρωνε τα καθήκοντά του με χαρά και μοιράζονταν με τους άλλους τον ενθουσιασμό του για την οργάνωση της επανάστασης. Εμείς, τα Κόμματα και Οργανώσεις μέλη της ICMPLO εκφράζουμε στους ηγέτες και στα μέλη του EMEP τα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας, εκφράζουμε τα συναισθήματά μας στους συγγενείς του, στη συντρόφισσά του και στα παιδιά του.

Εκτιμούμε το παράδειγμα που μας έδωσε ο Osman, τη δράση του, την αφιέρωση των ικανοτήτων του, τη μαχητικότητα και τον ενθουσιασμό του στην πάλη για τη διεθνή επανάσταση, την υπόθεση του κομμουνισμού.

Ιούλης 2019
Συντονιστικής Επιτροπής της διεθνούς Σύσκεψης των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων – ICMPLO

Δεν υπάρχουν σχόλια: