Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ρεφορμιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: μόνιμο 10ετές «χρυσό πλυντήριο» της Κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – καταστροφέα της χώρας


Πέρασε μια ολόκληρη 10ετία απ’ το 2009, δηλ. από τότε που χρονολογείται η καταστροφική πλήρης οικονομική χρεοκοπία της χώρας απ’ την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή και τα μέλη-οπαδοί του «Κ»ΚΕ, αλλά και ο λαός περιμένουν ακόμα να πληροφορηθούν: αν έχει υπάρξει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας, ποιος την προκάλεσε και πότε προκλήθηκε.
Μάταια περίμεναν τα μέλη-οπαδοί του «Κ»ΚΕ να «μιλήσει» ή να «αντιδράσει» η ηγεσία τους, έστω και μετά μια ολόκληρη 10ετία, όταν είχε το θράσος ο διαρκώς κοιμώμενος στα έδρανα της Βουλής πρώην πρωθυπουργός, να εγκαταλείψει τη χειμερία νάρκη του και να πάει στη Θεσσαλονίκη να μιλήσει στο «Βελλίδειο» (26 Ιούνη 2019), χωρίς να πει απολύτως τίποτα για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα – τη μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε ειρηνική περίοδο. Μάταια θα αναζητήσουν οι οπαδοί και τα μέλη του «Κ»ΚΕ κάποια έστω και μονολεκτική «αντίδραση»-σχόλιο, φυλλομετρώντας τις αμέσως επόμενες ημερομηνίες της ρεφορμιστικής φυλλάδας «Ριζοσπάστης».

Δεν έβγαλε ούτε ένα «κιχ», συνεχίζοντας προφανώς να παίζει το γνωστό ρόλο του «χρυσού πλυντηρίου» της κυβέρνησης Καραμανλή που προκάλεσε την πλήρη οικονομική χρεοκοπία της χώρας – αφήνοντας μόνιμα εντελώς στο απυρόβλητο τον αποκλειστικά υπεύθυνο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ της χώρας Κ.Καραμανλή, ενώ για τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ λόγο αναζητεί τις ευθύνες, γενικά και αόριστα ακόμα και πρόσφατα στην «πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» («Ρ» 29-30/6/2019, σελ 3), σαπουνόφουσκες που βρίσκονται στην υπηρεσία της αντιδραστικής Δεξιάς, χωρίς να μιλά για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας.

Βέβαια ούτε κάποιος στέλεχος του «Κ»ΚΕ ή βουλευτής αντέδρασε στην «ομιλία» Καραμανλή. Ο μόνος που αντέδρασε σ’ αυτή ήταν ο βουλευτής του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επισύροντας την μήνι της φασιστοφυλλάδας «Δημοκρατία» που σε σχόλιό της με τίτλο «πρωτοφανής αήθης επίθεση από τον (γνωστό) Φίλη» γράφει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Φίλης, αθωώνοντας περιέργως τα πεπραγμένα Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, περιέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό σαν τον καταστροφέα του τόπου και ως τον «άνθρωπο που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία». Πέταξε μάλιστα «καρφιά» για όσους στην Κουμουνδούρου δεν έχουν την ίδια άποψη, λέγοντας ότι «είχαμε ψευδαισθήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Καραμανλή, μας πονάει το θέμα» … σημείωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο της Νέας Δημοκρατίας το 14% δημόσια ελλείμματα» … «τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω … θα σώσει τη χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;» διερωτήθηκε» («ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 27 Ιουνίου 2019, σελ.7).

Αρνούμενη η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ ότι η πλήρης οικονομική χρεοκοπία έγινε το 2009, μετατρέπεται σε μόνιμο και προκλητικότατο «χρυσό πλυντήριο» της κυβέρνησης Καραμανλή μια ολόκληρη 10ετία, αθωώνοντάς την πλήρως: «ξέπλυμα» δια της ΣΙΩΠΗΣ.
Το ρεφορμιστικό «Κ»ΚΕ (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) έχει μεγάλες και βαρύτατες ευθύνες, γιατί δεν αποκάλυψε στον ελληνικό λαό την εξόφθαλμη, τουλάχιστον απ’ το 2006, καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας, που την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας απ’ τη ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, βάδιζε ολοταχώς προς την πλήρη οικονομική χρεοκοπία, και συνέχιζε, παρά τις ήδη γνωστές προειδοποιήσεις και παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, να «ερμηνεύει» την τότε οικονομική χρεοκοπία ως «επιχείρηση τρομοκρατίας»(!) «στημένο κόλπο»(!)» και «φόβητρο»(!),(«Ρ» 13/12/2009, σελ.14) παρουσιάζοντάς την «ανύπαρκτη»(!) δηλ. ως «σκιάχτρο»(!) και ως «μύθο»(!) την υπαρκτή χρεοκοπία, με δεκάδες δηλώσεις εκείνης της περιόδου και την ΠΑΠΑΡΗΓΑ-«Κ»ΚΕ να δηλώνει ακόμα το 2010: «ξαναφέρνουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας» («Ρ» 23/4/2010, σελ.6), συγκαλύπτοντας την αρνητική πορεία της οικονομίας που αναπόφευκτα θα κατέληγε ΚΑΙ είχε ήδη το 2009 καταλήξει στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία και στην ΟΛΟΣΧΕΡΗ καταστροφή της χώρας (ας παρθεί ακόμα υπόψη, ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονταν όταν ήδη είχε αφιχθεί στην Αθήνα (7 Γενάρη 2010) 6μελές κλιμάκιο της Κομισιόν με επικεφαλής το γερμανό Γιούργκεν Κρόκερ).

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές παρενέβησαν καθυστερημένα επειδή κέρδιζαν τα γερμανικά και γαλλικά μονοπώλια, κάτι που ομολόγησε αργότερα (8 Οκτώβρη του 2010) ανοιχτά ο JEAN-CLAUDE JUNCKER δηλώνοντας, ότι πράγματι γνώριζαν την κατάσταση αυτή στην ΕΕ αλλά κανένας ούτε και αυτός δεν είπε τίποτε σχετικό δημόσια, επειδή «η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά απ’ τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα».

Τώρα σχετικά – και εντελώς σύντομα – με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αρνητικό ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ γεγονός στην ως τώρα ιστορία της χώρας στον 21ο αιώνα δηλ. την πλήρη οικονομική χρεοκοπία το 2009, πρέπει να σημειωθεί, για πολλοστή φορά, ότι αυτή ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ απ’ τη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, με τον τότε αναπληρωτή καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν. Καραβίτη (Ν.Κ.) να διαπιστώνει για το 2009: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής», γεγονός που ΔΕΝ αμφισβητείται ΟΥΤΕ απ’ τη μεγαλοαστική δεξιά «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η οποία χαρακτήριζε την Καραμανλική «6ετία 2004-2009», «μοιραία 6ετία» (το 2009 το έλλειμμα έφτασε σχεδόν στο 16% του ΑΕΠ, ενώ το εξωτερικό χρέος εκτινάχθηκε στα 300 και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ).

Η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αφού κάνει λόγο για «μοιραία 6ετία», στο σημείωμα του δημοσιογράφου Κ.Καλλίτση, μεταξύ άλλων (παρά τις υπαρκτές επιφυλάξεις από πλευράς υπολογισμού στατιστικών στοιχείων δίνει το μέγεθος του εκτροχιασμού), αναφέρεται: «την 6ετία 2004-2009, οι κρατικές (χωρίς τους τόκους) δαπάνες αυξήθηκαν 50%, όταν η μέση αύξηση στις 27 χώρες της ΕΕ ήταν 22%. Ειδικά οι καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου (σχεδόν το 70% των συνολικών) αυξήθηκαν 40%, όταν στις 27 αυξήθηκαν 20%. Τα κρατικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν 25%, ενώ στις 27 μόνο 11%. Στο δημόσιο χρέος προστέθηκαν 116 δισ. Ευρώ και εκτινάχθηκε από τα 183 στα 300 δισ. Ευρώ, αυξήθηκε 63%, ενώ στους 27 μόνο 33% . Η Ευρώπη και η Ελλάδα ήταν σε αντίθετες τροχιές» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»).

Κι’ αυτό το «οικονομικό πλήγμα Καραμανλή» (Ν.Κ.) που προήλθε απ’ την «κάκιστη δημοσιονομική πολιτική»(Ν.Κ.), αλλά και η σύγκριση ορισμένων οικονομικών μεγεθών μ’ εκείνα των άλλων 27 χωρών-μελών της ΕΕ δείχνει εμφανέστατα τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, δηλ. ότι ήταν η σκανδαλώδης διαχείριση των οικονομικών της χώρας εκείνη που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας και στον επ’ αόριστον διεθνή έλεγχο, που συγκροτεί συνάμα και αποτέλεσε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ οικονομικο-πολιτικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ του 21ου αιώνα, το οποίο ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ κυριολεκτικά τη χώρα σ’ όλα τα επίπεδα για πολλές δεκαετίες.

Αλλά και εντελώς πρόσφατα ο ακραίος νεοφιλελεύθερος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ, για το ίδιο θέμα σημειώνει: «το 2009, επί Νέας Δημοκρατίας, κορυφώθηκε η ανεύθυνη διαχείριση: το κράτος ξόδευε λεφτά χωρίς να έχει. Δανειζόταν. Χρεοκοπήσαμε. Σταμάτησαν τότε να μας δανείζουν και επακολούθησαν τα Μνημόνια. Δέκα χρόνια αργότερα έχομε επιτύχει να ξοδεύομε όσα έχουμε και όχι περισσότερα» («ΤΑ ΝΕΑ» 18-19 ΜΑΪΟΥ 2019, σελ 33), ενώ «ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΚΤ στην Πορτογαλία έκανε μια μίνι αναδρομή στο χρονικό των Greek Statistics. Και κατέληξε να δείχνει ως υπεύθυνη για τη διόγκωση του ελλείμματος τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Το μόνο πρωτότυπο ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας της επισήμανσης, μιας και όσοι συνομιλούν μαζί του λένε ότι ιδιωτικώς εκφράζει χρόνια τέτοιες απόψεις.» («ΤΑ ΝΕΑ» 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, σελ. 12).

Αυτή είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι η ανόητη αναζήτηση της σημερινής χρεοκοπίας στο «1821»(!) ή στην «Αρχαία Ελλάδα» (!!!).

Συμπερασματικά: η ρεφορμιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, πρώτο, εξακολουθεί να αρνείται την ΥΠΑΡΞΗ της πλήρους οικονομικής χρεοκοπίας, δεύτερο, αρνήθηκε-αρνείται να την αναδείξει ως το ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ πρόβλημα της χώρας, τρίτο, δια της μόνιμης αποσιώπησης – αφήνοντας εντελώς στο απυρόβλητο την κυβέρνηση Καραμανλή –έχει μετατραπεί σε μόνιμο και προκλητικότατο «χρυσό πλυντήριο» της κυβέρνησης Καραμανλή μια ολόκληρη 10ετία, αθωώνοντάς την πλήρως: «ξέπλυμα» δια της ΣΙΩΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: