Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Εκλογές 7 Ιούλη 2019: στροφή προς την αντιδραστική Δεξιά


Στις Ευρωεκλογές τόσο στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ όσο και στην Ελλάδα σημειώθηκε εμφανής στροφή προς τη Δεξιά Αντίδραση σ’ όλες σχεδόν τις χώρες, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες λαθεμένες ή σκόπιμα παραπλανητικές ερμηνείες των εκλογικών αποτελεσμάτων, με επικίνδυνη άνοδο των ποσοστών των αντιδραστικών εθνικιστικών, ρατσιστικών, αντισημιτικών, φασιστικών και Ναζι-φασιστικών δυνάμεων.

Στις εθνικές εκλογές του Ιούλη η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στράφηκε προς την ακροδεξιά ΝΔ – διάδοχο και συνεχιστή της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ των δεκαετιών 1950-1960 – στην οποία κυριαρχούν σήμερα εθνικιστικές-ρατσιστικές-αντισημιτικές-σκοταδιστικές-θρησκόληπτες και φασιστικές απόψεις, με μια ΙΣΧΥΡΗ Ναζι-φασιστική πτέρυγα με τα γνωστά «φυντάνια» του Ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ και πολλούς άλλους (Βορίδης-Γεωργιάδης-Πλεύρης-Τζαβέλα-Κύρτσος, κλπ., κλπ.).

Πέραν, και ανεξάρτητα απ’ την αντιδραστικότητα του μεγαλοαστικού κόμματος της ΝΔ, πρέπει εδώ να επισημανθούν δυο ιδιομορφίες αυτών των εκλογών: πρώτο, η ΝΔ ήταν το κόμμα εκείνο που οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη καταστροφή του 2009 (κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΑΜΑΡΑ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, κλπ). δηλ. σε πλήρη οικονομική χρεοκοπία και σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, δεύτερο, η μεγάλη καταστροφή διαρκεί ακόμα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ο δε λαός, από τη Θράκη ως την Κρήτη ζει σε έναν απέραντο Ωκεανό από συντρίμμια και θα εξακολουθεί να ζει και τις επόμενες δεκαετίες με τη θηλιά του μη βιώσιμου Εξωτερικού χρέους να σφίγγει διαρκώς χωρίς να είναι δυνατό να αποπληρωθεί.

Και εδώ είναι απαραίτητο να υπενθυμιστεί για πολλοστή φορά το ΜΕΓΕΘΟΣ της μεγάλης καταστροφής, επειδή είναι το ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ πρόβλημα της χώρας – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που συγκροτείται από: 1) την απώλεια του 25% και πλέον του ΑΕΠ, 2) την εξαφάνιση 400.000 και πλέον μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, 3) την καταστροφή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων καταστημάτων-μαγαζιών (διαφόρων ειδών), 4) τα περίπου 2.000.000 άνεργους (διαφόρων μορφών ανεργίας, όπως μερική απασχόληση, κλπ.), 5) την τεράστια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της αιμορραγίας-εξαγωγής πολλών εκατοντάδων χιλιάδων νέων σ’ άλλες χώρες (πάνω από 500.000) που συνεχίζεται, 6) το τεράστιο εσωτερικό χρέος αλλά και το υπερμέγεθες, εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ, μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος, που προς το παρόν έχει φτάσει κοντά στα 370 δισ. Ευρώ, κλπ., κλπ., αλλά και όλα τα μεγάλα πρωτοφανή ΔΕΙΝΑ που προκάλεσε η οικονομική χρεοκοπία (πλήρη εκμηδένιση των εργατικών κατακτήσεων, μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, κοινωνικές και οικογενειακές τραγωδίες, κλπ., κλπ.)

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, το να πιστεύει κανείς, όπως η σημερινή πλειοψηφία των εκλογών της 7ης Ιούλη, ότι τα σημερινά μεγάλα προβλήματα θα «λυθούν»(!) σε μια 4ετία – και μάλιστα απ’ το κόμμα της ΝΔ που κατέστρεψε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ τη χώρα με την πλήρη οικονομική χρεοκοπία το 2009 – δείχνει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ πλήρη ΑΠΟΥΣΙΑ συνειδητοποίησης του μεγέθους και της έκτασης της μεγάλης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ που προήλθε απ’ την πλήρη οικονομική χρεοκοπία, ενώ ταυτόχρονα φανερώνει πρωτοφανή αδικαιολόγητη αφέλεια, κολοσσιαίο μέγεθος άγνοιας των σημερινών οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικών προβλημάτων της χώρας και ένα καταστροφικά χαμηλότατο ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο.

Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται βάθεμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της κοινωνίας, ένταση της αστυνομοκρατίας και φασιστική τρομοκρατία.
Στη Βουλή εκπροσωπούνται, εκτός του κυβερνητικού κόμματος ΝΔ (39,85% - 158 έδρες), το μεγαλοαστικό ΚΙΝΑΛ (8,10% - 22 έδρες), τα τρία ρεφορμιστικά κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ (31,53% - 86 έδρες), «Κ»ΚΕ (5,30% - 15 έδρες), ΜέΡΑ25 (3,44% - 9 έδρες)-Βαρουφάκη, και η Ναζι-φασιστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (3,70% - 10 έδρες)-Βελόπουλου.

Τα άλλα κόμματα όπως το ακροδεξιό (ρετάλι της ΝΔ) κόμμα των ΑΝΕΛ του θρησκόληπτου ακραίου εθνικιστή Καμμένου, τα ακραία εθνικιστικά ρεφορμιστικά ΛΑΕ-Λαφαζάνη και Πλεύση ελευθερίας-Κωνσταντοπούλου, η εθνικιστική ‘Ενωση Κεντρώων-Λεβέντη, αλλά και το ΠΟΤΑΜΙ του Σ.Θεοδωράκη δεν μπήκαν στη Βουλή.

Επίσης στη Βουλή ευτυχώς δεν κατάφερε να μπει η Χιτλερική Ναζι-φασιστική εγκληματική δολοφονική συμμορία «Χρυσή Αυγή» (2,94%). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ποσοστά της μειώθηκαν σημαντικά, αφού ένα μέρος των ψηφοφόρων της πήγε στην «ηπιότερη» Ναζι-φασιστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Βελόπουλου, που αυτοδιαφημίζεται ως «δημοκρατικό» κόμμα, επειδή σ’ αυτό βρίσκεται κάποιος Παπαγαρυφάλλου, πρώην χρουστσοφικός, (συνεξόριστος και φίλος του αποστάτη σοσιαλδημοκράτη Χ.Φλωράκη), ο οποίος παλιότερα ήταν στο Ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, ενώ ένα άλλο πήγε στη ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα. Εξάλλου η ΝΔ και οι Ναζι-φασιστικές Οργανώσεις αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Το ζήτημα της ανόδου των εθνικιστικών-σοβινιστικών-ρατσιστικών-αντισημιτικων-φασιστικών και Ναζ-φασιστικών δυνάμεων δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί, αντίθετα η πάλη ενάντιά τους πρέπει να ενταθεί, αφού επηρεάζουν και τμήματα οπαδών δημοκρατικών κομμάτων, ενώ ο ακραίος εθνικισμός έχει αγκαλιάσει σχεδόν ΟΛΑ τα κόμματα όπως έδειξε η καταπολέμηση και απόρριψη της ιστορικής Συμφωνία των Πρεσπών (μ’ εξαίρεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-Δημ.Αριστερά) από τη θέση του ακραίου επιθετικού εθνικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: