Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Στις 11 του Μάη στη μεγάλη διαδήλωση και απεργία κόντρα στα μέτρα της οικονομικής λαίλαπας, οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν το πιο επίσημο, δολοφονικό της – εκ προμελέτης – πρόσωπο της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής.
Σε μια σχεδόν απόλυτα ειρηνική πορεία με ελάχιστες επιμέρους μικροεντάσεις, έγινε προμελετημένη (γιατί πάντα έτσι λειτουργούν οι επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις), δολοφονική, μ’ εντολή της Κυβέρνησης, επίθεση και ξυλοδαρμός σχεδόν μέχρι θανάτου, στο τέλος της πορείας απρόκλητα και με σχέδιο. Στόχος να φανεί πως παρόλο το οικονομικό σμπαράλιασμα, ''υπάρχει κράτος'' που απαγορεύει την λαϊκή αντίδραση.
Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ ήταν ένας διαδηλωτής να χαροπαλεύει από τα συνεχή δολοφονικά χτυπήματα με γκλομπ, ένας ακόμη να είναι στην εντατική μετά από σπληνεκτομή και συνολικά πάνω από 30 άλλοι να έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στα άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από δολοφονική επίθεση, ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Σήμερα το προτσές της φασιστικοποίησης και εκείνο της απόλυτης εξαθλίωσης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων εντείνονται διαρκώς, εξαιτίας της χρεοκοπίας του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού και τη μισοαποικιακή οικονομική κατοχή του τριπλού διευθυντηρίου ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν, που εφαρμόζουν και στηρίζουν οι ντόπιοι πολιτικοί τους υπηρέτες.
Την ίδια ώρα σε έξαρση βρίσκεται το ναζιστικό δολοφονικό πογκρόμ των ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής» και των άλλων φασιστών ενάντια στους ξένους εργαζόμενους, σπεκουλάροντας τώρα πάνω σε μια δολοφονική ληστεία, με άγνωστους προς το παρόν δράστες, από αυτές που πληθαίνουν σε περιόδους οικονομικής εξαθλίωσης. Οι «ξένοι» – όχι αυτοί της ληστρικής οικονομικής κατοχής που μας απαγορεύουν τη ζωή, αλλά οι εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι, εγκαταλελειμμένοι μετανάστες εργαζόμενοι – ξαναμπήκαν στο στόχαστρο των ορδών των ναζίδων με τη συνεργασία των δυνάμεων καταστολής, για να πείσουν τους καθυστερημένους σε οικονομική καταρράκωση μικροαστούς και τα λούμπεν χωρίς ταξική συνείδηση στρώματα, πως ο εχθρός δεν είναι οι εκμεταλλευτές ντόπιοι καπιταλιστές, αλλά αυτός που μας μοιάζει σε κατάντια, όμως έχει άλλο «αίμα», άλλο χρώμα, θρησκεία, γλώσσα, καταγωγή.
Στο δρόμο σουλατσάρουν σαν τάγματα ασφαλείας οι «Χρυσαυγίτες» και λοιποί φασίστες ρατσιστές που κλείνουν περιοχές και κυνηγούν μετανάστες, δολοφονούν εν ψυχρώ ένα νεαρό από το Μπαγκλαντές τα ξημερώματα της 12 Μάη στα Κάτω Πατήσια, στέλνουν το απόγευμα της επόμενης μέρας 20 μετανάστες στα νοσοκομεία χτυπημένους από τις «μαύρες ορδές». Η αστυνομία «ενημερώνεται και αγνοεί» όπως σε κάθε της δολοφονική επίθεση και ξεκινά με ψευτο-ουμανιστικές ανακοινώσεις και αδιαφανείς ΕΔΕ και το μήνυμά τους είναι πως θέλουν να στρέψουν την κοινωνική απόγνωση σε ανοιχτό εκφασισμό, για να περάσουν ακόμη πιο ανώδυνα τα πρόσθετα μέτρα της πείνας που σχεδιάζουν.
Η ένταση της φασιστικοποίησης, οι δολοφονίες στα πλαίσια της κρατικής καταστολής και η έξαρση της δολοφονικής δράσης των ναζι-φασιστικών ομάδων κρούσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με μικρο-αντιστάσεις και αποσπασματικές ενέργειες. Μπορούν να τσακιστούν μόνο με συνολικές, μαζικές και μαχητικές δράσεις ενός πλατιού λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος, ενταγμένου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης-απάντησης στην αντεργατική-λαίλαπα, που θα ενώσει όλους όσους χτυπά η εξαθλίωση, ντόπιους και ξένους εργαζόμενους. Θα αποσπάσει επιθετικά από τη φασιστική προπαγάνδα τις καθυστερημένες λαϊκές μάζες αποδυναμώνοντας την «πολιτική νομιμοποίηση» του ναζισμού και θα απαιτήσει να πληρώσουν ακριβά - όπως τους αξίζει-οι συνεχιστές του έργου του Κορκονέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: