Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Όλοι στο συμβούλιο εκδίκασης της αποφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη, 3 Μαΐου, 9 π.μ., στο Εφετείο (Λουκάρεως)

Στις 18 Απριλίου η δικαιοσύνη που σέρνει τον πολιτικό κρατούμενο Άρη Σειρηνίδη σε μία σκευωρία αποφάσισε να παρατείνει την ταλαιπωρία του λαμβάνοντας την απόφαση να αναβάλλει τη συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης για τις 8 Ιουνίου, με πρόφαση την ασθένεια μίας εκ των δικαστών, καθώς και να αλλάξει εξ ολοκλήρου η σύνθεση του δικαστηρίου και των ενόρκων. Ουσιαστικά η δίκη θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή με επανεξέταση των μαρτύρων παρόλο που έχουν μείνει ουσιαστικά μόνο μάρτυρες υπεράσπισης να καταθέσουν. Και αυτό ενώ στις 7 Μαΐου λήγει το 12μηνο της προφυλάκισης χωρίς καταδικαστική απόφαση του Α.Σ., και ενώ μία βδομάδα μετά την επανέναρξη της δίκης συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του πατέρα του (15/6/2010), του επίσης αγωνιστή Κώστα Σειρηνίδη, για τον οποίο ευθύνεται απευθείας η σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του Α.Σ., καθώς και η δημόσια εικόνα που του κατασκεύασαν ως «ο τρελός με το σομπρέρο». Με την απόφαση της απαράδεκτης αναβολής της δίκης έγινε ένα μίνι δικαστήριο για την αντικατάσταση της φυλάκισης με περιοριστικούς όρους, όπου εξαιρέθηκαν οι ένορκοι, και οι τακτικοί δικαστές απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης. Στις 3 Μαΐου θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών η αποφυλάκιση ή η παράταση της ομηρίας του Άρη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Α.Σ. κάνουν ακόμα πιο κραυγαλέες και εξοργιστικές τις μεθοδεύσεις που γίνονται εις βάρος του, που πλέον μετά την πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου κατά την ακροαματική διαδικασία, στοχεύουν με εκδικητικό τρόπο και στην ηθική και πολιτική του εξόντωση. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διεξαγωγή των καταθέσεων, ζητήθηκε επανειλημμένα από τον Άρη να σηκωθεί όρθιος ώστε να τον δουν οι αυτόπτες μάρτυρες της καταδίωξης του δράστη του πυροβολισμού της κλούβας, όλοι εκ των οποίων δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν ήταν ο Άρης. Είναι προφανές ότι η απόφαση για επανέναρξη της δίκης με νέα σύνθεση του δικαστηρίου έγινε με «εντολές άνωθεν» κατά της προηγούμενης σύνθεσης που προφανώς ήταν ανίκανη να φέρει εις πέρας τη σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος του Α.Σ., που δικάζεται καθαρά για το πολιτικό του DNA. Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι οι κατασταλτικοί κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια ζωντανή τη μέθοδο χρήσης DNA ως μοναδικού στοιχείου εύρεσης – στην ουσία κατασκευής – ενόχων ζωντανή, αφού η υπόθεση του Άρη πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή των επιστημονικοφανών πορισμάτων ταύτισης γενετικού υλικού ως μοναδικού στοιχείου. Αν το «εργαλείο» του DNA αποτύχει στην πρώτη δίκη που χρησιμοποιείται τότε μπαίνει ένα εμπόδιο στην αναβάθμιση του κατασταλτικού οπλοστασίου του αστικού κράτους, σε αυτή την περίοδο που οι λαϊκοί αγώνες σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής πολλαπλασιάζονται και η ταξική πάλη του εργατικού κινήματος θα οξυνθεί ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που θα επιφέρουν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση-υπηρέτης των επιταγών του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, και με φόντο την όξυνση της εξάρτησης της χώρας από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς και το συνεχές βάθεμα της χρεοκοπίας της οικονομίας

Η υπόθεση του Άρη Σειρηνίδη αφορά όλη την κοινωνία, αφού αν περάσει η καθιέρωση του DNA ως μοναδικού τεκμηρίου ενοχής θα μπορεί να χρεώνεται οτιδήποτε σε κάθε σημερινό και αυριανό αγωνιστή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και σεβασμό στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, και τελικά απειλεί συνολικά τους αγώνες που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα. Γι’ αυτό καλείται κάθε προοδευτικός άνθρωπος να δείξει την αλληλεγγύη του στον Άρη Σειρηνίδη και να αντισταθεί στην ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και αγώνων, στη φασιστικοποίηση συνολικά της κοινωνικής ζωής, την κρατική καταστολή και αστυνομική τρομοκρατία. Απαιτούμε την ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποφυλάκιση του Άρη Σειρηνίδη, τον τερματισμό της δίωξης του, και την παύση κάθε μεθόδευσης που τον ταλαιπωρεί και στοχεύει να τον κρατήσει για τις πολιτικές του ιδέες στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: