Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (μαρξιστικού-λενινιστικού) για τα γεγονότα στον Ισημερινό

1 Οκτώβρη 2010

Αγαπητοί σύντροφοι, φίλοι και συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ώρες ο Ισημερινός ζει στιγμές έντασης και αναστάτωσης, ύστερα από την εξέγερση ενός τμήματος της αστυνομίας ενάντια στην κυβέρνηση Κορέα. Η λαϊκή αγανάκτηση που διογκώνεται μήνες τώρα από τη νεοφιλελεύθερη στροφή της κυβέρνησης του Ισημερινού και την αυταρχική της στάση απέναντι στα λαϊκά κινήματα, χρησιμοποιείται από αντιδραστικές δυνάμεις που "ψαρεύουν σε θολά νερά" και ενθαρρύνουν ένα πραξικόπημα.
Ταυτόχρονα, οργανώσεις της Αριστεράς κάλεσαν σε κινητοποίηση αντίστασης στις προσπάθειες της δεξιάς, ενώ απαίτησαν αλλαγή πορείας από τον Κορέα. Έτσι, το ΚΚΙ (μ-λ) καλεί σε κινητοποίηση των Ισπανών εργατών για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος από την πλευρά της ολιγαρχίας και να δείξουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας προς τους λαούς του Ισημερινού στην πάλη τους για την απελευθέρωση από τον ιμπεριαλισμό και τη σύγκρουση με τις προσταγές του.
Απέναντι στις μανούβρες τις ολιγαρχίας, ο Κορέα πρέπει να εγκαταλείψει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα και να ξανακαλέσει σε διάλογο και συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν, έτσι ώστε η χώρα να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης και πρόνοιας για την εργαζόμενη πλειοψηφία.
Ταυτόχρονα, διατηρούμε στενή επικοινωνία με του συντρόφους μας στο Μ-Λ ΚΚ Ισημερινού, που μας ενημερώνουν άμεσα για την εξελισσόμενη κατάσταση στη χώρα.
Ξεχωριστές ανακοινώσεις επισυνάπτονται για το CONAIE (Συνομοσπονδία Ιθαγενικών Εθνοτήτων του Ισημερινού) και τα συνδικάτα του Ισημερινού.
Ζήτω ο αγώνας των Λαών της Αμερικής!
Ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στην ολιγαρχική αντίδραση, Λαϊκή Ενότητα!

Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΙ (μ-λ)
Επείγουσα επικοινωνία με τον Ισημερινό

Δεν υπάρχουν σχόλια: