Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού: Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία:

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία:

Σύντροφοι!!:

Αυτή τη στιγμή που αστυνομικές και στρατιωτικές μονάδες έχουν ξεσηκωθεί σε πολλά σημεία της χώρας, είναι ανάγκη να διακηρύξουμε τις απόψεις μας και να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στο δίκαιο χαρακτήρα αυτού του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση της αυτό-αποκαλούμενης «επανάστασης των πολιτών».

Οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί πλήττονται από την απολυταρχική πολιτική του Κορέα, όπως πλήττονται και οι εκπαιδευτικοί, οι ιθαγενείς, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, κλπ. Οι προθέσεις του Κορέα απορρίφθηκαν με βίαιο τρόπο σαν αντισυνταγματικές και διάφορες μονάδες σε όλη τη χώρα έχουν εξεγερθεί, υπερασπιζόμενες τις βαθιές προσδοκίες τους.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτές οι ενέργειες των αστυνομικών και των στρατιωτικών και η υποστήριξη τους από τις λαϊκές οργανώσεις και την αριστερά, δεν είναι μέρος μίας «συνωμοσίας», όπως σίγουρα θα ισχυριστεί η κυβέρνηση. Πρέπει να δείξουμε ότι είναι μία αντίδραση αγανάκτησης ενάντια στην αλαζονεία, τις υπερεξουσίες και την κατάχρηση εξουσίας μιας κυβέρνησης που δε σέβεται τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και λοιδορεί τις προσδοκίες του λαού.

Αυτό το κίνημα χρειάζεται υποστήριξη από όλες τις από τα κάτω δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, και οι κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της Κομμουνιστικής Αριστεράς πρέπει να δουλέψουν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αυτό πρέπει να βρει έκφραση στους δρόμους. Να απαιτήσουμε με όλη τη δύναμη μας σύγκληση της Νομοθετικής Συνέλευσης, να αρνηθούμε τα βέτο του Προέδρου, και ο Νόμος για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και ο Νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι αναγκαίο και επείγον να υποστηρίξουμε αυτές τις δράσεις με διακηρύξεις και διαδηλώσεις. Αναπτύξτε την όσον το δυνατό πιο πλατιά ενότητα των λαϊκών στρωμάτων και εξετάστε σε βάθος τη Συνέλευση και υποστηρίξτε την ενότητα μεταξύ του Λαϊκού Δημοκρατικού Κινήματος (MPD) και των Pachacutic (ιθαγενών).

Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της σύγκλησης μίας πολυεθνοτικής Συνέλευσης όλων των κοινωνικών οργανώσεων στο Κίτο το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ή σε μία εβδομάδα.

Εντείνουμε τη λαϊκή πάλη και καλούμε τα προοδευτικά κομμάτια να συμπαραταχθούν μαζί μας. Όταν γίνεται λόγος για «σταυροφορία θανάτου» πρέπει να δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε και ότι θα αντιμετωπίσουμε τον Κορέα και την αλαζονική και αυταρχική του στάση.
Σύντροφοι!
Η κατάσταση απαιτεί άμεση και αποφασιστική, έγκαιρη και ενεργητική δράση. Εκπληρώστε τον επαναστατικό μας ρόλο.
Συντροφικά,

Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής
Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισημερινού

30 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: