Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πολλοί ομογενείς άστεγοι στην Αυστραλία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μας το έστειλε σύντροφος και το αναδημοσιεύουμε.

 

Μπορεί η αυστραλιανή οικονομία να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και να ξεπέρασε ανώδυνα την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί είναι άστεγοι. Και ανάμεσά τους και αρκετοί ομογενείς, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Αυτό ισχυρίζεται η ομογενής Άντζελα Κυριακόπουλος, αξιωματούχος του Συμβουλίου Αστέγων (The Council for Homeles Persons).

"Έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα πως ανάμεσα στις 23.000 των άστεγων της Βικτώριας ήταν και πολλοί Έλληνες. Πολλοί Έλληνες, κυρίως δεύτερης και τρίτης γενιάς", είπε η κα Κυριακόπουλος.

Η ίδια παρατήρησε πως πολλοί έχουν ψυχολογικά και ψυχοδιανοητικά προβλήματα, και άλλοι κάνουν χρήση ναρκωτικών και κατάχρηση αλκοόλ.

"Δυστυχώς", συνέχισε η κα Κυριακόπουλος, "η ευρύτερη ομογένεια δεν γνωρίζει πως και η ελληνική κοινότητα έχει πρόβλημα άστεγων. Εκτός και αν δε το συζητά καν γιατί το θεωρεί ταμπού". "Πρόκειται για άτομα που βρέθηκαν ανάμεσα σε δυο συγκρουόμενους πολιτισμούς".

Η κα Κυριακόπουλος προωθεί την καμπάνια "It Takes a Home", που στόχο έχει, εν όψει των επικείμενων πολιτειακών εκλογών, να πείσει όλους τους υποψήφιους να δεσμευτούν ότι θα αγωνιστούν για τη μείωση των άστεγων. Παράλληλα, η καμπάνια επιδιώκει και την αφύπνιση της κοινής γνώμης.
( Από CRETALIVE gr, 29/09/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: