Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ-Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Η τριπλή κατοχή Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ που ακολούθησε  τη χρεοκοπία του εξαρτημένου  ελληνικού καπιταλισμού, κάθε μέρα καθιστά αδύνατη την επιβίωση της εργατικής τάξης με τα μέτρα  του  αισχρού κατοχικού «Μνημονίου»-λάστιχου, που διαρκώς επεκτείνονται .Κάθε μέρα επιταχύνεται και ολοκληρώνεται το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και πλατιών στρωμάτων της φτωχολογιάς, που οδηγούνται στη πείνα και την απελπισία.

Με κατεπείγον νομοσχέδιο οι απολύσεις αφήνονται στην ουσία ολοκληρωτικά ελεύθερες, (ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, δηλαδή για το 70% του συνόλου της χώρας) μέχρι το 4-5%του συνόλου των εργαζόμενων κάθε μήνα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και η ισχνή αποζημίωση πετσοκόβεται στο μισό  και δίνεται σε δόσεις.  Με αυτή τη ρύθμιση απαίτηση των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων καπιταλιστών,  εργαζόμενος με 10 χρόνια δουλειά, πετάγεται στο δρόμο με χαρτζιλίκι της ντροπής 3 μηνών σταδιακά! Είναι περιττό να αναφέρουμε πως καμία πια απόλυση δεν θα μπορεί πια ν΄ αμφισβητηθεί από τον εργαζόμενο, μέσω της, έτσι κι αλλιώς, καπιταλιστικά ελεγχόμενης  «διαιτησίας».

Περιττά και ανώφελα είναι τα κλαψουρίσματα  των αστικών  ΜΜΕ και των  κάθε λογής δεξιών εργατοπατέρων, που ακόμη συνεδριάζουν για ν' αποφασίσουν αν η εργατιά πεινάει ή αντέχει ακόμη.

Η πείνα  για την εργατική τάξη είναι εδώ  και είναι επιδεινούμενη αφού τα επαίσχυντα μέτρα είναι μέτρα  ύφεσης που θα επιταχύνουν συνεχώς  την εργατική εξαθλίωση, ιδιαίτερα  εκείνων που είναι χωρίς δουλειά, με την ακρίβεια να γιγαντώνεται, χωρίς καμία ασφαλιστική παροχή να έχει μείνει όρθια, σε λίγο μαζικά χωρίς στέγη. Επιπλέον τα νέα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών-Δανειοληπτών, καταγράφουν στα δικαστήρια αύξηση έως και 110% στις κατασχέσεις από τράπεζες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι επιστήμονες καταγράφουν μεγάλη έξαρση της κατάθλιψης που γίνεται «η ασθένεια των φτωχών».

Η εργατική τάξη κόντρα στους οποιουσδήποτε  εργατοπατέρες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ κλπ, πρέπει να σταθεί οργισμένη αλλά όρθια, μαχητική και ενωμένη.

Πρέπει  αυτή τη περίοδο της πείνας να εξαγγελθούν, με πίεση από τα κάτω, από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και να υπάρχει με τελική ευθύνη των δευτεροβάθμιων οργάνων όπου δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, αγωνιστικές ενέργειες, (όπως κατάληψης των χώρων εργασίας), εκεί που η αυθαιρεσία καταγγέλλεται. Τα σωματεία που έχουν τη φιλοδοξία να λειτουργούν σε ταξική λογική, να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν για να δέχονται αυτά και να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες από εργαζόμενους του κλάδου τους που πλήττονται και δεν υπάρχει σωματείο στο χώρο δουλειάς τους.

Να προωθηθεί  η ενότητα, η αγωνιστικότητα, ο  αντι-εργατοπατερισμός μας στην πράξη.

Όλοι  στους δρόμους και μέσα στον αγώνα και τότε κανείς εργαζόμενος δε θα αισθάνεται μόνος, αδύναμος και απελπισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: