Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Καθολική Συμμέτοχη στην 24ωρη Γενική Απεργία και στα Συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29/6/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις Σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%

Διυλιστήρια 100%

Πλοία – Λιμάνια 100%

Κατασκευαστικές Εταιρείες – Οικοδομή 90%

Τράπεζες – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΕΥΔΑΠ 95%

Βιομηχανία 80%

Εμπορικά Καταστήματα 80%

 

Εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αδιαλλαξία των βιομηχάνων, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην προωθηθεί και ψηφισθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης να μην κυριαρχήσουν οι «Αγορές και οι Κερδοσκόποι».

Να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ και οι Ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιχειρηθεί Νομοθετική κυβερνητική παρέμβαση πάγωμα των αυξήσεων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ταυτόχρονα εκφράσθηκε η πρόθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον Αγώνα όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αντεργατικές πολιτικές.

            Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: