Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η μεγάλη απάτη :

  • ‘’Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές’’- ‘’ρίχνουν’’ τα μεροκάματα-αυξάνουν την ανεργία-βαθαίνουν την κρίση

Με βάση τα αποτελέσματα από την απογραφή του 2001, ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα ανερχόταν σε 762.191 άτομα, εκ των οποίων οι 391.674 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μισθωτοί (88,9% στο σύνολο των απασχολουμένων αλλοδαπών).

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) υποστηρίζει με έρευνα του, του 2004, πάνω στο θέμα: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ο πραγματικός αριθμός των μεταναστών και παλιννοστούντων υπερβαίνει το ένα 1 εκατομμύριο (850.000 νόμιμοι και περίπου 200.000 ‘’παράτυποι’’ μετανάστες), αντιστοιχώντας στο 9% του συνολικού πληθυσμού και άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας».

«Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» - «αυξάνουν» την ανεργία! Να ένα πρώτο, ανάμεσα σ’ άλλα, και πολύ μεγάλο ΨΕΜΜΑ, γιατί οι ξένοι εργάτες ούτε τις δουλειές «παίρνουν», ούτε την ΑΝΕΡΓΙΑ αυξάνουν: Το ντόπιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι εκείνο που «παίρνει τις δουλειές», δηλ. καταστρέφει «θέσεις εργασίας» με το κλείσιμο των επιχειρήσεων εξαιτίας: α) του μεταξύ τους ανταγωνισμού που οδηγεί πολλές από αυτές στη χρεοκοπία και αναπόφευκτη ΑΝΕΡΓΙΑ, β) της βαθιάς οικονομικής κρίσης – αναπόφευκτη στον καπιταλισμό – που κι αυτή οδηγεί σε μαζικές χρεοκοπίες επιχειρήσεων και κατά συνέπεια σε μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ, γ) του κλεισίματος επιχειρήσεων για κερδοσκοπικούς λόγους (δάνεια κλπ.) ή της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, που και τα δυο «παράγουν» ανεργία.

Επομένως αποκλειστικά και μόνο το ντόπιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (αλλά και το ξένο) είναι εκείνο που «παίρνει» τις δουλειές από τους ντόπιους και ξένους εργάτες: εκείνο που καταστρέφει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αυξάνοντας έτσι την μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους.

Τα ταξικά μας αδέλφια που δήθεν ‘’παίρνουν’’ τις δουλειές των ντόπιων και τάχατες ανεβάζουν την ανεργία, στη πραγματικότητα:

Συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ, σε επίπεδα που την περίοδο των Ολυμπιακών Έργων της μεγάλης ‘’ανάπτυξης’’-ρεμούλας των κεφαλαιοκρατών, έφτασε σε αύξηση οφειλόμενη αποκλειστικά στη δική τους εργασία, στα επίπεδα του 2,3% (! ),σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΚΕ.

Το 1/3 των εργαζομένων στα κατασκευαστικά ολυμπιακά έργα ήταν αλλοδαποί. Στην οικοδομή γενικότερα, αντιπροσωπεύουν τα 4/10 των εργαζομένων, έχοντας αμοιβές και συνθήκες δουλειάς ανειδίκευτων εργατών χωρίς υπερωρίες, άσχετα αν σε συγκεκριμένες ειδικότητες (πασσάλωμα, σιδεράδες) έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση. Πληρώνονται φτηνά-με τη τωρινή εξαθλίωση του προλεταριάτου σαν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της καπιταλιστικής-εξαρτημένης Ελλάδας, φτάνουν σε επίπεδα δουλείας (κάτω και από τα 30 Ευρώ)-είναι χωρίς ένσημα, η ανάγκη τους κάνει να παράγουν πρόσθετη απόλυτη υπεραξία με ωράρια –λάστιχο, δουλεύουν χωρίς στοιχειώδη τήρηση ακόμη και αυτών των σαθρών καπιταλιστικών μέτρων που αφορούν για την ασφάλεια και υγιεινή της εργασίας.

Αναγκάζονται να μη φορούν στα εργοτάξια χωρίς ούτε καν τα ατομικά μέσα προστασίας (ΜΑΠ), δηλαδή κράνη, γάντια, παπούτσια να μη γλιστρούν, κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της μη χορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού, της μη τήρησης οποιουδήποτε μέτρου ασφάλειας, και της κούρασης από την επιμήκυνση των ωραρίων, είναι ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν. Το 70% των θανατηφόρων ατυχημάτων στα ολυμπιακά έργα ήταν μετανάστες, και μόνο το 2002, 40 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο χώρο των κατασκευών. Την περίοδο της μεγάλης ρεμούλας της ολυμπιάδας, οι μεγαλοεργολάβοι ζητούσαν πολλή και φτηνή εργατική δύναμη και την έβρισκαν, ξεζουμίζοντας και ξεκληρίζοντάς τους ξένους εργάτες. Μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό ότι η υποτίμηση της εργασίας, που πλέον αποτελεί κανόνα για ολόκληρη την εργατική τάξη, πρώτα δοκιμάστηκε και εφαρμόστηκε πάνω στους μετανάστες εργάτες, σαν να ήταν πειραματόζωα. Η φτηνή εργασία τους, ασφαλώς και είναι αποτέλεσμα του εκβιασμού των καπιταλιστών σε εργάτες που δεν έχουν να ζήσουν, με συνυπευθυνότητα ΟΛΩΝ των εργατοπατέρων συνδικαλιστών που δεν τους εντάσσουν ισότιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα πάλι στη δίνη της χρεοκοπημένης καπιταλιστικής Ελλάδας, οι μετανάστες και πάλι ‘’δεν παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων εργατών’’.

Από τη μια, ο αριθμός των λεγόμενων ‘’παράνομων’’ εργατών σταδιακά έχει δραματικά μειωθεί κύρια τη τελευταία διετία, όχι τόσο από την λειψή ‘’νομιμοποίησή’’ τους, αλλά κύρια από την ανυπαρξία εργασίας που τους σπρώχνει να εγκαταλείπουν τη χώρα. Σύμφωνα με τη μελέτη «Εκτίμηση του όγκου των αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα», που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Θεόδωρο Λιανό, τον Απρίλιο του 2008, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών κυμαίνεται από 172.250 μέχρι και 209.402. Ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός των ανεπίσημων μεταναστών ήταν σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τους περίπου 700.000 της περασμένης δεκαετίας και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις μείωσης τη τελευταία διετία. (Αυτό σαν μια ακόμη απάντηση, στις φασιστικές και κρυπτοφασιστικές φωνές που τρέμουν τάχατες για τον ‘’αφελληνισμό’’ της χώρας). Παράλληλα για όσους μένουν, οι κεφαλαιοκράτες πιέζουν ασφυχτικά προς τα κάτω τα ήδη χαμηλά μεροκάματά τους, σπρώχνοντας τους ‘’νέους μετανάστες’’ από Αφρική και Ασία να δέχονται ψίχουλα (έως και 20 Ευρώ ‘’μαύρα μεροκάματα), στρέφοντάς τους ενάντια στους ‘’παλιούς’’ συντρόφους τους, από Αλβανία, τέως ΕΣΣΔ κλπ.

Οι μετανάστες που δήθεν μας ‘’παίρνουν τις δουλειές’’, απασχολούνται κατά 31% στη Γεωργία σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιδραστικής έρευνας του 1996 "Η Πολιτική Οικονομία της παράνομης μετανάστευσης" των Λ. Κατσέλη, Γ. Λιανού, και Α. Σαρρή . Και αυτό συμβαίνει γενικά σε οποιαδήποτε δουλειά είναι χειρωνακτική, έντασης εργασίας, όπου δεν εμφανίζεται διάθεση από έλληνες να την κάνουν. Ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα ,όχι μόνο οι μετανάστες δεν παίρνουν δουλειά έλληνα, αλλά αντίθετα και με βάση τα γεγονότα, η παρουσία τους γλυτώνει ολόκληρες καθυστερημένες περιοχές από τη παραπέρα πτώση της παραγωγής, τη πείνα και τελικά το οριστικό νέκρωμα και αυτό κρατάει και τις θέσεις των ελλήνων εργαζόμενων ‘’ανοιχτές’’. Σε κάποιες περιπτώσεις η δική τους δουλειά σε αγροτικές εργασίες γεννάει ‘’θέσεις εργασίας’’, όπως πχ στην ελαφρά μεταποίηση γεωργικών προιόντων, ανεξάρτητα αν η γενικευμένη σημερινή καπιταλιστική κρίση, δεν δίνει αυτή τη στιγμή, πολλές τέτοιες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε αγροτικές περιοχές, οδήγησε όχι μόνο στην αναζωογόνηση της οικονομικής ζωής αυτών των περιοχών, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος πολλών Ελλήνων που εκμεταλλεύτηκαν άγρια την εργατική δύναμη των μεταναστών. Επιπλέον, σε κάποιες από αυτές τις περιοχές, όπως στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι μετανάστες δέχτηκαν βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις όταν απαίτησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, είναι ευθέως ανάλογη η οικονομική παραγωγική θέση των αγροτικών περιοχών, με τον αριθμό των ξένων εργατών που απασχολούνται στη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό σε μια περίοδο, που με ευθύνη των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ελλήνων υπηρετών τους, όπως αναφέρει η αρμόδια Επίτροπος Γεωργίας κ. Μπόελ, «μεταξύ 1996 και 2007, το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 24% ενώ αντίθετα ο αντίστοιχος μέσος όρος για την ΕΕ-27 παρουσιάζει σταθερή αυξητική τάση και την περίοδο 2001-2007 αυξήθηκε κατά 5%.»

Γενικά τα ταξικά μας αδέρφια, απασχολούνται σε θέσεις που δεν υπάρχει προσφορά εργασίας άρα και ανταγωνισμός με έλληνες εργάτες, όπως στη καθαριότητα σε άθλιες-μαφιόζικες εργασιακές συνθήκες (μεσαιωνική ‘’ενοικίαση εργαζόμενων’’), που η περίπτωση της αγωνίστριας Κούνεβα φώτισε, όπως ακόμη και η φύλαξη ηλικιωμένων και μη αρρώστων, καλύπτοντας κενά που η μέση εργατική οικογένεια δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει χωρίς βοήθεια και με τη σημερινή και συνεχώς επιδεινούμενη ‘’πρόνοια’’ υγείας των καταχρεωμένων απ τις καπιταλιστικές κλοπές, ασφαλιστικών ταμείων (και πάλι με ‘’μαύρη’’ εργασία χωρίς ένσημα, ασφάλιση, χωρίς 14 μισθούς).

Έχει ακόμη σημασία ν’ αναφέρουμε αυτό που και οι αντιδραστικοί τεχνοκράτες-λακέδες του κεφάλαιου παραδέχονται, σχετικά με τη θετική επίδραση των μεταναστών στο ασφαλιστικό σύστημα, όχι μόνον αριθμητικά αλλά και με δεδομένο το νεαρό μέσο όρο ηλικίας τους, αφού συνεισφέρουν σημαντικά οικονομικά, χωρίς ακόμα να επωφελούνται έστω και ελάχιστα από αυτό.

Η σημασία του νεαρού της ηλικίας των μεταναστών για τα παραπάνω, διαφαίνεται και από τις έρευνες που αποδεικνύουν το πόσο συνεισφέρουν σε μια γερασμένη χώρα, νέα παιδιά , δίνοντας ηλικιακή ‘’οξυγόνωση’’:

ΕΣΥΕ 2008: ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ 540.345 ΑΤΟΜΑ (6,5% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ), ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ) 123.839 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όσο αφορά τη δήθεν ‘’παράνομη μετανάστευση’’, από τη μια αποσιωπάται πως πρόκειται κύρια για πολιτικούς πρόσφυγες που ξεριζώνει η ‘’φυγή στον πόλεμο’’ των ιμπεριαλιστών στις συνθήκες του σαπίσματος της κεφαλαιοκρατίας και βέβαια πως τα συγκεκριμένα ταξικά μας αδέρφια σίγουρα δεν αυξάνουν την ανεργία, πουλώντας CD ή χαρτομάντηλα στις γωνιές και τα φανάρια. Εδώ πρέπει να τονιστεί και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, με την αποστολή στρατευμάτων σε Αφγανιστάν και περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτή η συμμετοχή καθιστά υπεύθυνο και το ελληνικό κράτος για τον εξαναγκασμό ανθρώπων στην προσφυγιά (‘’παράνομη μετανάστευση’’), αλλά και το υποχρεώνει, λόγω της έμπρακτης αρωγής του στα αίσχη των ιμπεριαλιστών, να νομιμοποιήσει όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.

Οι φασίστες που χρεώνουν ψεύτικα στους μετανάστες την εγκληματικότητα που χαραχτηρίζει τους ίδιους, αναγκάζουν ανθρώπους να ζούν χωρίς νερό, τουαλέτες, στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και παράλληλα με φασιστικό κυνηγητό,’’ξεχνούν’’ μια λεπτομέρεια, που αποκάλυψε η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ και η Ουνέσκο –αναγκασμένοι από τη ‘’σκαστή’’ περίπτωση και τα σαφή μακάβρια ευρήματα- την ξαφνική εξαφάνιση ‘’των παιδιών των φαναριών’’ λίγο πριν την αισχρή φιέστα της ολυμπιάδας. Τα σφαγεία σε ΄Ηπειρο και Αλβανία βρέθηκαν, οι αποθήκες παιδικών ανθρώπινων οργάνων στην Ιταλία επίσης , τι έγινε άραγε με αυτό το έγκλημα? Διευρευνήθηκε ποτέ αυτό το Νταχάου του 21ΟΥ αιώνα?

Και όσον αφορά την εγκληματικότητα αυτών που τους σπρώνουν εκεί, η αλήθεια έχει αντιρρήσεις με τις φασιστικές ψυχώσεις: Τα στοιχεία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα με τίτλο «μετανάστευση και εγκληματικότητα: μύθοι και πραγματικότητα» από το «ινστιτούτο πολιτικής κοινωνιολογίας» του «εθνικού κέντρου κοινωνικών ερευνών» (ΕΚΚΕ) (2007, υπεύθυνη Ιωάννα Τσίγκανου) δείχνουν ότι το 2007 το 80.2% των πάσης φύσης δραστών ήταν Ελληνες και το 19.8% αλλοδαποί και μάλιστα αναφέρει επί λέξει’’ Ο γενικός κανόνας όμως είναι ότι συλλαμβάνονται ( εννοεί οι μετανάστες) για αδικήματα, όπως κλοπές ή ληστείες, ο αντίκτυπος των οποίων είναι έντονος στην καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας’’

Το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και οι εθνικιστικές αισχρότητες του σοσιαλδημοκρατικού ΄΄Κ’’ΚΕ- Η ανάγκη για την ενότητα της εργατικής τάξης

Η εργατική τάξη είναι ενιαία .Όταν θέλεις ν’ αντιμετωπίσεις τη πτώση του μεροκάματου που οι κεφαλαιοκράτες συνεχώς επιδιώκουν, όταν θέλεις ν΄αντιμετωπίσεις τα νέα μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης ολόκληρης της εργατικής τάξης, δεν διαχωρίζεις και πολύ περισσότερο δεν καταστέλεις το πιο αδύναμο κομμάτι της τάξης που μπορεί να γίνει θύμα των κεφαλαιοκρατών και να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Αντίθετα, ενώνεις τη τάξη, έλληνες και ξένους εργάτες, όπως και τους άνεργους που οι σοσιαλδημοκράτες κάθε λογής θυμούνται μόνο για να’’ πολιτευτούν’’, τους εντάσεις σε ενιαία συνδικάτα ώστε να αντιμετωπιστεί κοινά, αγωνιστικά και αποφασιστικά η επίθεση ενάντια στο σύνολο της τάξης.

Το πολύ ατελές και εντελώς «ακρωτηριασμένο», ως προς τη «λύση» -μεταναστευτικό νομοσχέδιο- ορισμένων προβλημάτων  των προλετάριων μεταναστών,τελικά ψηφίστηκε: «το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ» («Ρ»11/3/2010) και το «Κ»ΚΕ δήλωσε «παρών»(!!!) δηλ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι  η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του  «Κ»ΚΕ, παρά του όποιους ανεπιτυχείς  αλλά και γελοίους «ελιγμούς» που επιχείρησε κυρίως στο διάστημα απ’ την πρώτη «Ανακοίνωση» του ΠΓ («Ρ», 24/1/2010, σελ.2-3) εμφανιζόμενη στους μετανάστες μ’ ένα «φιλομεταναστευτικό» προσωπείο, τελικά, πετώντας τη «φιλομεταναστευτική» μάσκα, έπραξε αυτό που για τους επαναστάτες μαρξιστές δηλ. τους λενινιστές-σταλινιστές ήταν σίγουρα αναμενόμενο και το οποίο η ίδια είχε ήδη προαποφασίσει και πρωτοσέλιδα προβάλλει στο «Ριζοσπάστη»: «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 1), ακυρώνοντας μ’ αυτή την πράξη, που την δικαιολόγησε μέσω μιας εθνικιστικής-ρατσιστικής ρητορείας, από μόνη της την άκρατη και πιο ελεεινής μορφής δημαγωγία απέναντι στα ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες προλετάριους που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.

Και δεν  ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» όχι επειδή αυτό είναι «ατελές και ελλιπές», ανολοκλήρωτο και εντελώς «κουτσουρεμένο» αλλά αντίθετα επειδή και αυτό το πολύ ατελές και εντελώς «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο δημιουργεί «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15), όπως είχε δηλώσει – και μάλιστα δυο φορές – κατά την ομιλία της στη Βουλή η επικεφαλής της εθνικιστικο-ρατσιστικής ηγετικής ομάδας, σοσιαλδημοκράτισσα Α.Παπαρήγα, ή αλλιώς για τρίτη φορά διατυπωμένο στη δεύτερη ολοσέλιδη «Ανακοίνωση» λόγω κινδύνου «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ7).

Αυτοί είναι οι προδότες του προλεταριάτου, που συνεχώς συγκαλύπτουν και βάζουν πλάτη στην εμπροσθοφυλακή του εθνικισμού, ρατσισμού, σκοταδισμού ΝΔ-ΛΑΟΣ, αυτοί που εδω και χρόνια παίρνουν τα εύσημα γι’ αυτή τη πολιτική τους, από τη Χρυσή Αυγή και τα ναζιστικά blogs και κάνουν πως δεν ακούνε, αυτοί που ξεπέρασαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τους μοναρχοφασίστες, αφου ήταν τελικά οι μόνοι που τόλμησαν να συνδέσουν την απόδοση κάποιων ελάχιστων δικαιωμάτων στους μετανάστες, με το φόβο μιας δήθεν μελλοντικής αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας!

Ο αγώνας συνεχίζεται και μετά το λειψό νόμο, για ΠΛΗΡΗ και χωρίς εθνικιστικές προσχηματικές κορώνες, απόδοση πλήρων δικαιωμάτων στους προλετάριους μετανάστες που το επιθυμούν και βέβαια με άμεση απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά τους που είναι κομμάτι αυτής της χώρας. Το εργατικό κίνημα κόντρα στους εργατοπατέρες ρεφορμιστές, θα πρέπει να είναι με τη άμεση, ισότιμη και χωρίς όρους ένταξή τους, στο κίνημα η πρώτη de facto ‘’ΤΑΞΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΣΗ’’, όλων ανεξαιρέτως των ταξικών μας αδελφών.

Οι κομμουνιστές, οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινιστές, μαζί με κάθε αντιφασίστα συναγωνιστή, αγωνιζόμαστε στα πλαίσια ενός πλατιού Αντιφασιστικού Μέτωπου, για την ταξική ενότητα του προλεταριάτου. Θεωρούμε πως σήμερα οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέλφια που βιώνουν απλά πρώτα και πιο σκληρά, τον ‘’συνολικό πόνο’’ της τάξης και πολεμάμε μαζί τους, τόσο στους σημερινούς αμυντικούς αγώνες ενάντια στη φασιστικοποίηση, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, όσο και στους επαναστατικούς αγώνες του ‘’αύριο’’ για την προλεταρική επανάσταση. Την νομοτελειακή κοινωνική εξέλιξη που θα ξανασημάνει το πέρασμα της ανθρωπότητας, από την προιστορία της, στην Ιστορία.

Ιούνης 2010

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: