Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Γενικευμένη φασιστική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες

ΟΧΙ στο  γενικό φακέλωμα με κάμερες παντού και DNA

Επιστροφή στο αστυνομικό κράτος της Δεξιάς

Κατά  γενική ομολογία – με εξαίρεση το «σοφό» παιδικό καραμανλικό τσίρκο των  υπουργών – η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία σαν η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στα χρόνια της μεταπολίτευσης ως τα σήμερα, αφού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πέτυχε να οδηγήσει την οικονομία του τόπου δυο φορές σε επιτήρηση των οργάνων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ μα και τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία (τοκογλυφικός δανεισμός και επίσκεψη εκπροσώπων του ΔΝΤ) πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, μια χρεοκοπία που, πέραν των άλλων, έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί μια ραγδαία και χωρίς προηγούμενο επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών και όχι μόνο, που την επιτείνει η οικονομική κρίση. Παρόλο που ο αδαής πρωθυπουργός και το επίσης αδαές οικονομικό του επιτελείο «διαβεβαίωναν» σοβαρά-σοβαρά ότι η οικονομία της χώρας είναι «θωρακισμένη» από την κρίση (πρωτοφανής ανικανότητα, πλήρης άγνοια και έλλειψη σοβαρότητας).

Αν στον οικονομικό τομέα το ανίκανο καραμανλικό  τσίρκο δεν έχει καταφέρει ακόμα  ούτε κρατικό προϋπολογισμό να καταρτίσει (παγκόσμια πρωτοτυπία) και ετοιμάζει και νέα καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων, σε έναν άλλον τομέα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει, χωρίς αμφιβολία, να επιδείξει πολλές επιτυχίες: είναι η διαβόητη «επανίδρυση του κράτους» δηλ. η επάνδρωσή του με χουντικά φασιστικά και ναζι-φασιστικά στοιχεία, η προώθηση της φασιστικοποίησης και ο εκφασισμός του αστικού κράτους.

Προς  αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε απ’  την αρχή με ζήλο, επιλέγοντας ως υπουργούς Δημόσιας Τάξης τα πιο  κατάλληλα πρόσωπα, «ο ένας καλύτερος  απ’ τον άλλον»: τους Βύρωνα Πολύδωρα και το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, απ’ τα πιο γνωστά φασιστοειδή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Και οι δυο φρόντισαν να εξοπλίσουν με ότι  καλύτερο σε δολοφονικό υλικό διαθέτουν  οι αστυνομίες των αστικών κρατών για τη καταπίεση, την τρομοκρατία  και την καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, αρχίζοντας από γκλομπς, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, χημικά, σκυλιά, πλαστικές σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χειροβομβίδες από καουτσούκ που διασπώνται σε θραύσματα και προκαλούν σοβαρές,  βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλπ..

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή με πρόσχημα την «καταπολέμηση» της «τρομοκρατίας» και της «εγκληματικότητας» συγκρότησε «ομάδες ταχείας αντίδρασης», εφοδίασε την Αστυνομία με σκυλιά και αντλίες  νερού για τη διάλυση των διαδηλωτών.

Με την  ποινικοποίηση της «κουκούλας»  προωθείται παραπέρα η φασιστικοποίηση  και ταυτόχρονα σχεδιάζεται η  κατάργηση του πανεπιστημιακού  ασύλου, η παρακολούθηση όλων των  καρτοκινητών, η απαγόρευση των διαδηλώσεων  στο κέντρο της Αθήνας και των  άλλων πόλεων της χώρας, η ποινικοποίηση των καταλήψεων αλλά και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων γενικότερα.

Πέρα  απ’ τα παραπάνω, στις 10 Ιούλη κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο εγκατάστασης καμερών σ’ όλους τους δημόσιους  χώρους για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πάντων, και μάλιστα χωρίς εισαγγελική έγκριση, παραμερίζοντας τη γνώμη του Συμβουλίου Επικρατείας και των ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. Επιπλέον μ΄ άλλη διάταξη υποχρεώνονται σε εξέταση γενετικού υλικού (DNA) όσοι κατηγορούνται για οποιοδήποτε αδίκημα για το οποίο προβλέπεται μικρή ποινή φυλάκισης, ακόμα και τριών μηνών. Αν ως τώρα ήταν απαραίτητη για τη συλλογή γενετικού υλικού, που επιτρέπονταν μόνο για κακουργήματα, απόφαση δικαστικού συμβουλίου, στο μέλλον αυτό θα αποφασίζεται απ’ την Αστυνομία.

Σ’  όλα αυτά τα φασιστικής έμπνευσης  κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν καίρια τα δημοκρατικά δικαιώματα και  τις ελευθερίες, η κυβέρνηση είχε πάντα το πράσινο φως και τη στήριξη ενός δικού της ανθρώπου, του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σανιδά, ενός απ’ τους πιο αντιδραστικούς που πέρασαν στην αστική ταξική Δικαιοσύνη της χώρας.

Με την  εφαρμογή όλων αυτών των φασιστικών καταπιεστικών μέτρων, ο τόπος  γυρίζει στο παρελθόν: στο γνωστό ζοφερό αστυνομικό κράτος της Δεξιάς. Προάγγελος αυτής της επιστροφής υπήρξε και το πρόσφατο φασιστικό πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και η γκανγκστερική ολοσχερής καταστροφή του καταυλισμού της Πάτρας με μπουλντόζες και εμπρησμό της Αστυνομίας κατ΄ εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή, που κατά τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ δεν έγινε επειδή ήταν και είναι πολιτική της κυβέρνησης (προκλητικός εξωραϊσμός της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή) αλλά απλά για να δείξουν οι «υπεύθυνοι» (ποιοι άραγε;) στην ΕΕ ότι εφαρμόζει τις «απάνθρωπες συμφωνίες» της (ανακοίνωση 12 Ιούλη 2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια: