Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΛΑΘΡΑΙΟΙ» ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Προκήρυξη της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 για το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 7/2009

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: antiratsistiko_2009.pdf (application/pdf)

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΛΑΘΡΑΙΟΙ»

ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ «ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ:

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

 

ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Οι μεγάλες απάτες:

-- «Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» - «αυξάνουν» την ανεργία

Με βάση τα αποτελέσματα από την απογραφή του 2001 ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα καταγράφηκε σε 762.191 άτομα, από τα οποία οι 391.674 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μισθωτοί (88,9% στο σύνολο των απασχολουμένων αλλοδαπών). Με βάση τα σημερινά πραγματικά στοιχεία, ξεπερνούν το 1.500.00, σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη έκθεση του ΕΚΚΕ.

«Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» - «αυξάνουν» την ανεργία! Να ένα πρώτο, ανάμεσα σ’ άλλα, και πολύ μεγάλο ΨΕΜΜΑ, γιατί οι ξένοι εργάτες ούτε τις δουλειές «παίρνουν», ούτε την ΑΝΕΡΓΙΑ αυξάνουν: Το ντόπιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι εκείνο που «παίρνει τις δουλειές» δηλ. καταστρέφει «θέσεις εργασίας» με το κλείσιμο των επιχειρήσεων εξαιτίας: α) του μεταξύ τους ανταγωνισμού που οδηγεί πολλές από αυτές στη χρεοκοπία και αναπόφευχτη ΑΝΕΡΓΙΑ, β) της βαθιάς οικονομικής κρίσης – αναπόφευχτη στον καπιταλισμό – που κι αυτή οδηγεί σε μαζικές χρεοκοπίες επιχειρήσεων και κατά συνέπεια σε μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ, γ) του κλεισίματος επιχειρήσεων για κερδοσκοπικούς λόγους (δάνεια κλπ.) ή της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, που και τα δυο «παράγουν» ανεργία.

Επομένως αποκλειστικά και μόνο το ντόπιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (αλλά και το ξένο) είναι εκείνο που «παίρνει» τις δουλειές από τους ντόπιους και ξένους εργάτες: εκείνο που καταστρέφει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αυξάνοντας έτσι την μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους.

Τα ταξικά μας αδέλφια που δήθεν «παίρνουν» τις δουλειές των ντόπιων και τάχατες ανεβάζουν την ανεργία, στη πραγματικότητα:

Συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ, σε επίπεδα που την περίοδο των Ολυμπιακών Έργων της μεγάλης «ανάπτυξης»-ρεμούλας των κεφαλαιοκρατών, έφτασε σε αύξηση οφειλόμενη μόνη στη δική τους εργασία, στα επίπεδα του 2,3% (!) σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία του ΕΚΚΕ.

Το 1/3 των εργαζομένων στα κατασκευαστικά ολυμπιακά έργα ήταν αλλοδαποί. Στην οικοδομή γενικότερα, αντιπροσωπεύουν τα 4/10 των εργαζομένων έχοντας αμοιβές και συνθήκες δουλειάς ανειδίκευτων εργατών χωρίς υπερωρίες άσχετα αν σε συγκεκριμένες ειδικότητες (καλουπατζήδες, σιδεράδες) έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση. Πληρώνονται φτηνά-με τη τωρινή κεφαλαιοκρατική κρίση τα μεροκάματα φτάνουν σε επίπεδα δουλίας (κάτω και από τα 30 Ευρώ)-είναι χωρίς ένσημα, η ανάγκη τους κάνει να παράγουν πρόσθετη απόλυτη υπεραξία με ωράρια –λάστιχο, δουλεύουν χωρίς στοιχειώδη τήρηση ακόμη και αυτών των σαθρών καπιταλιστικών μέτρων που αφορούν για την ασφάλεια και υγιεινή της εργασίας.

Αναγκάζονται να μη φορούν στα εργοτάξια ούτε καν τα ατομικά μέσα προστασίας (ΜΑΠ), δηλαδή κράνη, γάντια , παπούτσια να μη γλυστρούν κλπ και οι επόπτες-μηχανικοί για τα θέματα αυτά, αναγκάζονται να καταγράφουν στα ημερολόγια για την Επιθεώρηση Εργασίας, ότι αυτό γίνεται γιατί έτσι οι ίδιοι επιθυμούν(!) Αποτέλεσμα της μη χορήγησης και τήρησης οποιουδήποτε μέτρου ασφάλειας , και της κούρασης από την επιμήκυνση των ωραρίων, είναι ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν. Το 70% των θανατηφόρων ατυχημάτων στα ολυμπιακά έργα ήταν μετατάστες, μόνο το 2002, 40 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο χώρο των κατασκευών. Την περίοδο της μεγάλης ρεμούλας της Ολυμπιάδας, οι μεγαλοεργολάβοι ζητούσαν πολλή και φτηνή εργατική δύναμη και την έβρισκαν ,ξεκληρίζοντάς τους ξένους εργάτες.Σήμερα πάλι στη δίνη της κεφαλαιοκρατικής κρίσης υπερπαραγωγής, οι μετανάστες και πάλι «δεν παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων εργατών», αντίθετα οι κεφαλαιοκράτες πιέζουν ασφυχτικά προς τα κάτω τα μεροκάματα, σπρώχνοντας τους «νέους μετανάστες» από Αφρική και Ασία να δέχονται ψίχουλα (έως και 20 Ευρώ «μαύρα μεροκάματα»), στρέφοντάς τους ενάντια στους «παλιούς» συντρόφους τους, από Αλβανία, τέως ΕΣΣΔ κλπ.

Αγροτική Οικονομία: Χωρίς τους εκατοντάδες χιλιάδες ξένους εργάτες η γεωργία και η κτηνοτροφία θα είχαν σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί. Οι μετανάστες που μας «παίρνουν τις δουλειές» απασχολούνται κατά 31% στη Γεωργία σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιδραστικής έρευνας του 1996 «Η Πολιτική Οικονομία της παράνομης μετανάστευσης» των Λ. Κατσέλη, Γ. Λιανού, και Α. Σαρρή . Και αυτό συμβαίνει γενικά σε οποιαδήποτε δουλειά είναι χειρονακτική ,έντασης εργασίας, που δεν εμφανίζεται διάθεση από έλληνες να την κάνουν. Ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα, όχι μόνο οι μετανάστες δεν παίρνουν δουλειά έλληνα, αλλά αντίθετα και με βάση τα γεγονότα, η παρουσία τους γλυτώνει ολόκληρες καθυστερημένες περιοχές από τη παραπέρα πτώση της παραγωγής και τη πείνα και το οριστικό νέκρωμα και αυτό κρατάει και θέσεις ελλήνων εργαζόμενων «ανοιχτές». Σε κάποιες περιπτώσεις η δική τους δουλειά σε αγροτικές εργασίες γεννάει «θέσεις εργασίας», όπως πχ στην ελαφρά μεταποίηση γεωργικών προιόντων, ανεξάρτητα αν η γενικευμένη σημερινή καπιταλιστική κρίση, δεν δίνει αυτή τη στιγμή, πολλές τέτοιες δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, είναι ευθέως ανάλογη η οικονομική παραγωγική θέση των αγροτικών περιοχών, με τον αριθμό των ξένων εργατών που απασχολούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Γενικά τα ταξικά μας αδέρφια, απασχολούνται σε θέσεις που δεν υπάρχει προσφορά εργασίας άρα και ανταγωνισμός με έλληνες εργάτες: α. Καθαριότητα: πολλές χιλιάδες δουλεύουν σε άθλιες-μαφιόζικες εργασιακές συνθήκες όπως δείχνει και η περίπτωση της αγωνίστριας Κούνεβα, β. Περιποίηση και φύλαξη ηλικιωμένων και αρρώστων: επίσης αρκετές χιλιάδες δουλεύουν και σε αυτόν τον τομέα, καλύπτοντας κενά που η μέση εργατική οικογένεια δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει χωρίς βοήθεια (και πάλι χωρίς ένσημα, ασφάλιση, χωρίς 14 μισθούς).

Έχει ακόμη σημασία ν’ αναφέρουμε σ’αυτό που και οι αντιδραστικοί τεχνοκράτες-λακέδες του κεφάλαιου παραδέχονται, σχετικά με τη θετική επίδραση των μεταναστών στο Ασφαλιστικό σύστημα, όχι μόνον αριθμητικά αλλά και με δεδομένο το νεαρό μέσο όρο ηλικίας τους, αφού συνεισφέρουν οικονομικά χωρίς ακόμα να επωφελούνται έστω και ελάχιστα από αυτό.

Όσο αφορά τη δήθεν «παράνομη μετανάστευση», από τη μια αποσιωπάται πως πρόκειται κύρια για πολιτικούς πρόσφυγες που ξεριζώνει η «φυγή στον πόλεμο» των ιμπεριαλιστών στις συνθήκες του σαπίσματος της κεφαλαιοκρατίας και βέβαια πως τα συγκεκριμένα ταξικά μας αδέρφια σίγουρα δεν αυξάνουν την ανεργία, πουλώντας CD ή μαντήλια στις γωνιές και τα φανάρια.

Οι φασίστες που χρεώνουν στους μετανάστες την εγκληματικότητα που χαραχτηρίζει τους ίδιους αναγκάζοντας ανθρώπους να ζούν χωρίς νερό και τουαλέτες και με φασιστικό κυνηγητό παράλληλα, «ξεχνούν» μια λεπτομέρεια, που αποκάλυψε η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ και η Ουνέσκο –αναγκασμένοι από τη «σκαστή» περίπτωση και τα σαφή μακάβρια ευρήματα-για την εξαφάνιση «των παιδιών των φαναριών», λίγο πριν την αισχρή φιέστα της ολυμπιάδας. Τα σφαγεία σε ΄Ηπειρο και Αλβανία βρέθηκαν. Οι αποθήκες παιδικών ανθρώπινων οργάνων στην Ιταλία επίσης. Τι έγινε άραγε με αυτό το έγκλημα; Διερευνήθηκε ποτέ αυτό το Νταχάου του 21ου αιώνα;

Η απαράδεχτη σιωπή-συνενοχή της πουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των ρεβιζιονιστών. Η ανάγκη για την ενότητα της εργατικής τάξης

Η εργατική τάξη είναι ενιαία .Όταν θέλεις ν’ αντιμετωπίσεις τη πτώση του μεροκάματου που οι κεφαλαιοκράτες συνεχώς επιδιώκουν, δεν διαχωρίζεις και πολύ περισσότερο δεν καταστέλεις το πιο αδύναμο κομμάτι της τάξης που μπορεί να γίνει θύμα των κεφαλαιοκρατών και να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Αντίθετα, ενώνεις τη τάξη, έλληνες και ξένους εργάτες, όπως και τους άνεργους που οι σοσιαλδημοκράτες κάθε λογής θυμούνται μόνο για να «πολιτευτούν», τους εντάσεις σε ενιαία συνδικάτα ώστε να αντιμετωπιστεί κοινά , αγωνιστικά και αποφασιστικά η επίθεση ενάντια στο σύνολο της τάξης.

Οι παλιοί σοσιαλδημοκράτες θυμούνται τους μετανάστες μόνο για ανώδυνες «ουμανιστικές φλυαρίες» παίζοντας στη πράξη το παιχνίδι των ναζι-φασιστών, ενάντιά τους. Άλλωστε το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζεται τη μοναρχοφασιστική ΝΔ, «στη μηδενική ανοχή» ενάντια στη δήθεν «λαθρομετανάστευση», αφήνει τους ξένους εργάτες έξω από τα συνδικάτα, υποδαυλίζει τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό, δεν παίρνει θέση-βλέπε καλύπτει- τα ναζιστικά-φασιστικά πογκρόμ ενάντια τους κάνοντας κριτική για κακό σχεδιασμό (θέλει δηλαδή αποτελεσματικότερη καταστολή, περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γρηγορότερο «πέταμα» των ξένων εργατών)

Από την άλλη, οι προδότες νεοσοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους, με το συνδικάτο των οικοδόμων σε ρόλο κουκουλοφόρου ενάντια στους μετανάστες εργάτες, με φούντωμα των ρατσιστικών απόψεων στις γραμμές τους-φυσιολογικό συμπλήρωμα της ιδεολογής του «συνάντησης» με το ναζιστικό ΛΑΟΣ- και βέβαια με τη πλήρη απουσία τους από οποιαδήποτε έμπραχτη εκδήλωση πλάι στα ταξικά μας αδέλφια που χτυπιούνται πρώτα και πιο βίαια μέσα στο σύνολο της εργατικής τάξης.

Οι κομμουνιστές, οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινιστές μαζί με κάθε αντιφασίστα συναγωνιστή, στα πλαίσια ενός πλατιού Αντιφασιστικού Μέτωπου αγωνιζόμαστε για την ταξική ενότητα του προλεταριάτου. Θεωρούμε πως σήμερα οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέλφια που βιώνουν πρώτα τον «συνολικό πόνο» της τάξης και πολεμάμε μαζί τους, τόσο στους σημερινούς αμυντικούς αγώνες ενάντια στη φασιστικοποίηση, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, όσο και στους επαναστατικούς αγώνες του «αύριο» για την προλεταρική επανάσταση που θα ξαναφέρει το πέρασμα της ανθρωπότητας από την προιστορία της, στην Ιστορία.

Ιούλιος 2009

Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ
. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com
http://anasintaxi.awardspace.com – http://anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: