Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Τα χονδροειδή προκλητικότατα ΨΕΥΔΗ της αντιδραστικής κυβέρνησης, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και οι μαχητικοί αγώνες ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ: γιατρών-νοσηλευτών και των μαθητών καταληψιών

Τα χονδροειδή προκλητικότατα ΨΕΥΔΗ της αντιδραστικής κυβέρνησης, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και οι μαχητικοί αγώνες ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ: γιατρών-νοσηλευτών και των μαθητών καταληψιών

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στηρίξτε τη μαχητική πρωτοπορία της πάλης κατά της αντιδραστικής πολιτικής σε Υγεία-Παιδεία

κάτω η κυβερνητική φασιστική τρομοκρατία κατά των μαθητών (Αστυνομία, Εισαγγελείς, τραμπούκους γονείς, κλπ.) και οι βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ

Οι ρεφορμιστές ηγέτες του «Κ»ΚΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην υπονόμευση των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ των μαθητών με στόχο τη ματαίωση της πιο μαχητικής και αποτελεσματικής μορφής πάλης

Τους τελευταίους μήνες ο πάντα ανοήτως χασκογελών και αυτογελοιοποιούμενος αντιδραστικός και ανίκανος πρωθυπουργός φαίνεται να έχει χάσει το χαζοχαρούμενο γέλιο του, για σειρά λόγους, προπαντός εξαιτίας των απανωτών παταγωδών αποτυχιών σε ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής, που ζημιώνουν μόνιμα τη χώρα (Σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης, κλπ.).

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ παρά την κάποια τωρινή του σοβαροφάνεια ΔΕΝ έπαψε καθόλου να ψεύδεται συστηματικά, πέραν των άλλων, πρωτίστως σε ότι αφορά το δημόσιο σύστημα Υγείας με πρώτη τη γνωστή δήλωσή του, τον Απρίλη (13/4/2020) εν μέσω Πανδημίας, στην οποία με περισσό θράσος διεκήρυσσε, ότι τάχα «ένα νέο εθνικό σύστημα Υγείας χτίζεται ήδη, καθώς σε 5 μόλις εβδομάδες έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες…»(!) – μια ψευδέστατη και άκρως παραπλανητική δήλωση εξαπάτησης του λαού, αφού την ίδια στιγμή το κατεδάφισε συστηματικά.

Από τότε, παρόλο που ήταν αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα Πανδημίας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, ΑΝΤΙΘΕΤΑ έχει χειροτερέψει – με δεδομένα: τον πολλαπλασιασμό των κρούσματα και τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό γιατρών-νοσηλευτών (μόνιμες προσλήψεις ΔΕΝ έγιναν – μ’ αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα Υγείας να βρίσκεται όχι μόνο σε πλήρη κατάρρευση αλλά και σε πολύ χειρότερη κατάσταση: η πραγματικά τραγική κατάσταση δίνεται ΜΟΝΟ και εκφράζεται στις Ανακοινώσεις και τις διαμαρτυρίες των γιατρών-νοσηλευτών πανελλαδικά όλων των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας και ΟΧΙ απ’ τις χονδροειδέστατες ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ των εκπροσώπων της κυβέρνησης, προπαντός του υπουργείου Υγείας, που θ’ άπρεπε να μετονομαστεί σε «υπουργείο Ψευδολογίας».

Σ’ αυτή την προκλητικότατη εκστρατεία ψευδολογιών του υπουργείου Υγείας πρωτοστατεί ο Β.ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ, δηλ. ένας αδίστακτος «Γκοτζαμάνης»-δολοφόνος του δημόσιου συστήματος Υγείας που με απίστευτο θράσος ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ διαρκώς τους επιστήμονες γιατρούς ολόκληρης της χώρας, ένα ανόητο άφθαστης κουτοπονηριάς και ανικανότητας «βλήμα» κατ’ επάγγελμα μεγαλο-ψευταράς (ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και τα πιο ακραία όρια της πολιτικής αλητείας).

Τη μόνη ικανότητα που διέθετε ως τώρα ήταν η οργάνωση χιτλερικής έμπνευσης μακάβριων Συναυλιών στα προαύλια των Νοσοκομείων για να «διασκεδάζουν»(!) οι ετοιμοθάνατοι διασωληνομένοι και να συνοδεύονται οι νεκροί με Μουσική στον τάφο τους, όπως συνέβηκε στο παρελθόν στα Χιτλερικά στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Και μια δεύτερη «ικανότητα», μαζί με δυο άλλα υπουργεία, ήταν να κατασκευάσουν μάσκες-«φουστανέλες» – «εμπνευσμένες» μάλλον από τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821 – για τα παιδιά, που τα πιτσιρίκια με την απίστευτη και άφθαστη εφευρετικότητα τους μας διασκέδασαν αρκούντως για μέρες, διακωμωδώντας έτσι την κατάντια των τριών «ικανών» υπουργείων. Αυτό ανάγκασε τον επίσης ανίκανο πρωθυπουργό να «τους τα ψάλει». Ας σημειωθεί ότι οι κανονικές μάσκες δεν έχουν φτάσει ακόμα στα Σχολεία.

Πέρα απ’ αυτά τα ευτράπελα του αντιδραστικού κυβερνητικού ΝΔ-τσίρκου, αυτό που ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ενδιαφέρει είναι η εφαρμογή της αντιδραστικής νεο-φιλελεύθερης πολιτικής διάλυσης του «δημόσιου συστήματος Υγείας» μέσω της ιδιωτικοποίησής του και της χρηματοδότησης των ιδιωτικών Κλινικών απ’ τον «κρατικό κορβανά», κι’ αυτό γίνεται και τώρα εν μέσω Πανδημίας, ενώ μ’ αφορμή τον COVID-19 επιχειρείται ΕΠΙΠΛΕΟΝ η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Συγκοινωνιών με τη χρήση ιδιωτικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις δημόσιες συγκοινωνίες, αντί να αγοραστούν λεωφορεία γι’ αυτές .

Και τώρα μερικά απ’ τα πολλά χονδροειδή εξοργιστικά και προκλητικότατα ΨΕΥΔΗ της κυβέρνησης δια στόματος του υφυπουργού Υγείας Β.ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ:

ΨΕΥΔΟΣ 1ο: είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός, ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι επαρκές για την αντιμετώπιση του COVID-19: αντίθετα το σύστημα Υγείας είναι, αυτή τη στιγμή, σε πλήρη κατάρρευση (Νοσοκομείο Νίκαιας, κλπ., κλπ.).

ΨΕΥΔΟΣ 2ο: είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός, ότι έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και άλλου απαραίτητου νοσοκομειακού προσωπικού (γίνονται απλά μετακινήσεις προσωπικού στο εσωτερικό των Νοσοκομείων).

ΨΕΥΔΟΣ 3ο: είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός, ότι στα Νοσοκομεία αναφοράς γίνονται «δωρεάν» τεστ COVID-19. Η κυβέρνηση εξαναγκάζει χιλιάδες πολίτες να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα-Κλινικές να κάνουν τεστ πληρώνοντας 80, 100, ως 200 Ευρώ. Έτσι τεράστια ποσά, εν μέσω Πανδημίας, ρέουν στα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών, αυξάνοντας ακόμα τον πλουτισμό τους με την προκλητική κερδοσκοπία σε βάρος του εξαθλιωμένου λαού.

ΨΕΥΔΟΣ 4ο: είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση αντί να βελτιώσει τα δημόσια Νοσοκομεία και να επιτάξει τις ιδιωτικές Κλινικές, στέλνει τους ασθενείς σωρηδόν στις ιδιωτικές Κλινικές με διπλάσιο κόστος.

ΨΕΥΔΟΣ 5ο: είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι γίνεται έλεγχος από το υπουργείο Υγείας στις ευπαθείς ομάδες για την αντιμετώπιση του COVID-19, ΑΝΤΙΘΕΤΑ η κυβέρνηση ακολουθεί τη διαβόητη «ανοσία της αγέλης», όπως δείχνει η περίπτωση του γηροκομείου του Ασβεστοχωρίου, κλπ. – το μόνο που λείπει απ’ αυτή την τραγική παράσταση είναι τα θεατρινίστηκα «κλάματα» του ΤΣΙΟΔΡΑ στην τηλεόραση που τη θέση του έχει πάρει ο ασυγκίνητος ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ που συνδέεται άμεσα με τα ΚΕΡΔΗ του ιδιωτικού τομέα.

ΨΕΥΔΟΣ 6ο: είναι ψευδής ο ισχυρισμός ύπαρξης οικογενειακού γιατρού και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας, δίνοντας εδώ το λόγο στο γιατρό ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ (κέντρο Υγείας Ηράκλειου Κρήτης) που απαντώντας στις αθλιότητες-ΨΕΥΔΗ του υφυπουργό Υγείας είπε μεταξύ άλλων:

«Άκουσα με λύπη και οργή, θα έλεγα, τον κ. Κοντοζαμάνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν ο κ. Τσιόδρας του απευθύνθηκε και είπε ότι ως πιο ειδικός θα εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας σε αυτή την κρίση, δεν είπε απολύτως τίποτα.

Ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί τον κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του, κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πρωτοβάθμια εκτός από το να δουλέψει ως ένας χώρος εφεδρείας απ’ όπου θα αντλήσουνε ανθρώπινο δυναμικό για να το στείλουν στα Νοσοκομεία.

Θέλω να εκφράσω τον θυμό μου, την οργή μου για τον εμπαιγμό που μας έχει επιφυλάξει το υπουργείο Υγείας όλο αυτόν τον καιρό. Ακούω από τον κ. Κοντοζαμάνη κάθε μέρα στην ενημέρωση και έχω την αίσθηση ότι μάλλον απευθύνεται σε κρετίνους. Όλοι εμείς οι υγειονομικοί δεν θέλουμε ούτε παλαμάκια, ούτε χτυπήματα στην πλάτη. Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις». ( ΕΡΤ 1, Σάββατο 28 Μάρτη 2020, 20:25 και «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» νο 464, Μάρτη 2020).


Στην πρώτη γραμμής της πάλης: γιατροί-νοσηλευτές και μαθητές καταληψίες

Οι παραπάνω ψευδέστατοι ισχυρισμοί της Κυβέρνηση-υπουργών Υγείας ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ όχι μόνο από την υπαρκτή τραγική πραγματικότητα αλλά και από τους γιατρούς-νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης, υπερασπίζοντας το δημόσιο σύστημα Υγείας και αγωνίζονται ηρωϊκά για τη διάσωση των ασθενών από COVID-19.

Η πρωτοπόρα πάλη γιατρών-νοσηλευτών πρέπει να γίνει καθήκον και υπόθεση πάλης της εργατικής τάξης και ολόκληρου του λαού κατά της νεο-φιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η αντιδραστική κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ δεν θέλησε να λύσει ούτε το πρόβλημα του μεγάλου συνωστισμού στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας και ούτε στα Σχολεία, που αποτελούν κύριες πηγές διασποράς του COVID-19, εξαιτίας της μη τήρησης των αποστάσεων, οδηγώντας τους μαθητές σε ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Σχολείων, που αυτή τη στιγμή κυμαίνονται πανελλαδικά γύρω στις 750-800, ενώ περίπου 150 Σχολεία έκλεισαν εξαιτίας των κρουσμάτων.

Τα αιτήματα των μαθητών και γονιών για ΜΕΙΩΣΗ του συνωστισμού στις αίθουσες των Σχολείων (από 28-30 σε κάτω από 20) και του ακρότατου συνωστισμού στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας (στοιβαγμένοι όχι μόνο απλά σαν σαρδέλες, μα σαν παστές σαρδέλες) είναι σωστά και ορθότατα οι μαθητές επέλεξαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ως την καταλληλότερη, μαχητικότερη και αποτελεσματικότερη μορφή πάλης για πίεση προς λύση των προβλημάτων τους, με την κυβέρνηση να πανικοβάλλεται και την αγέλαστη μαυροντυμένη θεούσα ΚΕΡΑΜΕΩΣ να «κουνάει το δάχτυλο» στους μαθητές και να «τσιρίζει» ασταμάτητα μέρα-νύχτα ολόκληρα 24ωρα, απειλώντας τους μαθητές και καλώντας τους σε «διάλογο»(!), αφού πρώτα σταματήσουν τις καταλήψεις.

Η παγίδα είναι εξόφθαλμη. Αν οι μαθητές ακολουθήσουν το δρόμο που τους υποδεικνύει η ΚΕΡΑΜΕΩΣ δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα σωστά και δίκαια αιτήματά τους, ενώ θα επεκταθούν τα καταπιεστικά μέτρα εις βάρος τους.

Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο των μαθητικών αγώνων, διαφαίνεται να προστρέχουν σε βοήθεια της Κυβέρνησης και της ΚΕΡΑΜΕΩΣ οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ που σαμποτάρουν-υπονομεύουν την επέκταση των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ με στόχο το «σπάσιμο»-ματαίωσή τους – με πρόσχημα την αναζήτηση «ευέλικτων» μορφών πάλης – που αποτελεί και τον κεντρικό στόχο της αντιδραστικής κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: