Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΝA ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

ΝA ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 9:00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Επιτέλους μετά από 5½ χρόνια έγινε γνωστό, ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονική εγκληματική Χιτλερική Ναζι-φασιστική Οργάνωση «Χρυσή Αυγή» θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτώβρη. Όμως αμέσως απ’ την επόμενη της γνωστοποίησης άρχισε μια παραπλανητική προπαγανδιστική εκστρατεία από την πλευρά της αντιδραστικής κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σχετικά με τη στάση της τότε κυβέρνησης του φασιστοειδούς ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ – υπερασπιστή, θαυμαστή και υμνητή των κατοχικών Χιτλερικών εθνοπροδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας – μαζί και του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, αλλά και τη γενικότερη πραγματική σχέση του φασιστικού κόμματος της ΝΔ και της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής».

Καταρχήν είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ευθύς εξαρχής ο ακριβής ταξικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής»: η «Χ.Α» δεν ήταν-είναι απλά και ΜΟΝΟ ένα κόμμα που έκφραζε και υπηρετούσε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όπως υποστηρίζουν οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ(αντιμαρξιστική οικονομίστικη προσέγγιση που ταυτόχρονα σημαίνει «ξέπλυμα» της «Χ.Α.» απ’ το Ναζι-φασισμό), μα ήταν-είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ – κι’ αυτό είναι το σημαντικότερο και χαρακτηριστικότερο γνώρισμά του – κόμμα που καθοδηγούνταν απ’ τη Χιτλερική Ναζι-φασιστική ιδεολογία: δηλ. ήταν-είναι ένα Ναζι-φασιστικό κόμμα, δρώντας με τα δολοφονικά Χιτλερικού τύπου Τάγματα εφόδου.

Αυτή η εγκληματική δολοφονική Οργάνωση, μικρή στην αρχή, κατόρθωσε να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα για σειρά βασικούς λόγους και αιτίες:

1. Γενικά είναι το καπιταλιστικό οικονομικο-κοινωνικό σύστημα εκείνο που αποτελεί τη μήτρα όλων των αντιδραστικών αστικών ρευμάτων και κομμάτων (μαζί και του Ναζι-φασισμού), ενώ ο ειδικότερος οικονομικός λόγος ήταν: η πλήρης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ στην οποία οδήγησε τη χώρα το 2009 η αντιδραστική κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΑΜΑΡΑ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ – μεγάλη βόμβα μεγατόνων που έσκασε στα χέρια του Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – μ’ αποτέλεσμα να οδηγηθεί η πλήρως χρεοκοπημένη πλέον οικονομικά χώρα σε διεθνή οικονομικό έλεγχο (ΕΚΤ-ΚΟΜΙΣΙΟΝ-ΔΝΤ) και στην επιβολή των γνωστών εξοντωτικών μέτρων, τα λεγόμενα «μνημόνια» (απώλεια 25% του ΑΕΠ, εξαφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, καταστημάτων και μαγαζιών, περίπου 2.000.000 άνεργους, μεγάλη αιμορραγία-εξαγωγή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων νέων στις άλλες χώρες, πλήρης εκμηδένιση των εργατικών κατακτήσεων, μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση, απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, τεράστιο εσωτερικό χρέος αλλά και ένα υπερμέγεθες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ εξωτερικό χρέος, κλπ., κλπ.).

2. Αυτή η καταστροφική κατάσταση της χώρας – η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο σε ειρηνική περίοδο – οδήγησε πλατιές μάζες μεσο-αστικών και μικρο-αστικών στρωμάτων αλλά και τμήματα εργαζομένων προς την κατεύθυνση της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» που είχε αναπτύξει μια πολύ επικίνδυνη παραπλανητική προπαγάνδα (έξαλλο ακραίο εθνικισμό, ακρότατο ρατσισμό και ξενοφοβία, αντισημιτισμό, θρησκοληψία, κάλπικο «αντιιμπεριαλισμό» και «αντικαπιταλισμό», κλπ., κλπ.) που συνοδεύονταν από βίαιες τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ σε μετανάστες εργαζόμενους, ντόπιους αντιφασίστες και κομμουνιστές, κλπ., κλπ. στις οποίες πρωτοστατούσαν τα δολοφονικά Τάγματα Εφόδου, που είχε συγκροτήσει και εκπαιδεύσει στα πρότυπα των Χιτλερικών.

3. Ιδιαίτερα ευνόησε-διευκόλυνε τη μαζικοποίηση της «Χρυσής Αυγής» η ΑΝΟΧΗ και προπαντός η έμμεση-άμεση στήριξη μεγάλου μέρους της ηγεσίας της Εκκλησίας (ΧΟΥΝΤΟ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ΆΝΘΙΜΟΣ, κλπ.), στελεχών του Στρατού και της Αστυνομίας (σε διαρκή συνεργασία), αλλά και της αστικής ταξικής Δικαιοσύνης, καθώς και η συνεχής διαφήμιση και το συστηματικό «ξέπλυμα» των ιδιωτικών καναλιών αλλά και της κρατικής τηλεόρασης και του αστικού τύπου (μεγαλοαστικού και σε κάποιο σημείο και του ρεφορμιστικού) από πληθώρα δημοσιογράφων που συστηματικά «ξέπλεναν» το Ναζι-φασισμό της «Χ.Α.» αλλά και του Ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ («ηπιότερης» μορφής, χωρίς Τάγματα εφόδου).

4. Πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου. Σειρά ιδεολογικο-πολιτικές αντιλήψεις (εθνικισμός-ρατσισμός-ξενοφοβία κλπ.) διαπερνούν το ΣΥΝΟΛΟ των αστικών κομμάτων (μεγαλοαστικών: φασιστικής ΝΔ και ΑΝ.ΕΛ. του ακραίου θρησκόληπτου εθνικιστή Καμένου, μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ και όχι «σοσιαλδημοκρατικού» («Κ»ΚΕ), ρεφορμιστικών: «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) τροφοδότησαν και ανατροφοδοτούν ΕΥΘΕΩΣ τη Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» και τα δυο Ναζι-φασιστικά χωρίς Τάγματα εφόδου (ΛΑΟΣ- Ελληνική Λύση).

Όμως το φασιστικό κόμμα της ΝΔ με το Ναζι-φασίστα κρυφο-Χρυσαυγίτη Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟ και την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΚΥΡΤΣΟΣ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ, κλπ.), και οι ακραίοι εθνικιστές ΑΝ.ΕΛ. αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία» με τα Ναζι-φασιστικά κόμματα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»-ΛΑΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις πρέπει να υπογραμμιστεί εκ μέρους των επαναστατών μαρξιστών δηλ. των Λενινιστών-Σταλινιστών, ότι η πλευρά μας ΔΕΝ ταυτίζει τα αντισταλινικά χρουστσοφικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα παραδοσιακά αστικά κόμματα: αυτά είναι ρεφορμιστικά δηλ. αστικά σοσιαλδημοκρατικού τύπου κόμματα. ΔΕΝ είναι επαναστατικά μαρξιστικά-λενινιστικά-σταλινικά, μα ΟΥΤΕ «αντιιμπεριαλιστικά» κόμματα: είναι όμως ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ κόμματα αλλά ασυνεπή: δηλ. διαβρωμένα σε ορισμένο βαθμό από εθνικιστικές, ρατσιστικές-ξενοφοβικές, θρησκευτικές απόψεις, κλπ., που κι αυτές τροφοδοτούν και «ξεπλένουν» το Ναζι-φασισμό.

Σχετικά με τη στάση της αντιδραστικής κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ αναδημοσιεύεται παρακάτω, σχεδόν ολόκληρη, η απάντησή μας, το Νοέμβρη 1913, στα ψεύδη μιας συνέντευξής του στο «ΜΕΓΚΑ»:

«Ο Σαμαράς που διακρίνεται για περισσό θράσος, ψεύδεται σ’ όλα με εξαίρεση το «υφιστάμενο νομικό πλαίσιο», γιατί τα στοιχεία για την εγκληματική δράση της ναζι-φασιστικής Χρυσής Αυγής ήταν πάμπολλα και η δολοφονική δράση των «ταγμάτων εφόδου» ήταν γνωστή όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Μόνο που οι Σαμαράς-Δένδιας κρατούσαν στα «συρτάρια» τους 32 τουλάχιστον δικογραφίες, επειδή ακριβώς δεν ήθελαν και δεν είχαν την πολιτική βούληση ν’ αντιμετωπίσουν και να πάρουν μέτρα κατά της «Χρυσής Αυγής».

Και όχι μόνο δεν ήθελαν αλλά και τα φασιστικά πογκρόμ των Σαμαρά-Δένδια ενάντια στους μετανάστες εργάτες με τη διαβόητη επιχείρηση «ανακατάληψης των πόλεων» πήγαινε χέρι-χέρι με τις δολοφονικές επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» και συμβάδιζε με την γενικότερη πολιτική φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής και την προώθηση Ναζι-φασιστών και φασιστών γενικότερα σ’ ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία, ασφάλεια, στρατός, δικαιοσύνη κλπ) όπως αποδείχθηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, με το υποχρεωτικό «ξήλωμα» ανώτατων αξιωματικών σε αστυνομία-ΕΥΠ.

Δεν υπήρχε πολιτική βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά για τιμωρία των συνεχόμενων εγκλημάτων της ναζι-φασιστικής Χρυσής Αυγής, που επί πρωθυπουργίας του η δολοφονική της δράση είχε αποχαλινωθεί, κι αυτό για τους παρακάτω λόγους:

1) Πολλά, αν όχι όλα, ηγετικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι κόμμα νεοναζί» (Ν. Παναγιωτόπουλος), ενώ άλλα την θεωρούν «αδελφό κόμμα», μεταξύ αυτών και ο γνωστός μπουζουξής, υμνητής της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας, ναζι-φασίστας Ψωμιάδης: «η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα» («Βήμα», 29/9/2013, σελ. Α12),

2) Πολλά ηγετικά στελέχη, αν όχι σχεδόν όλα, πρόβαλαν την θέση για κυβερνητική συνεργασία με την «Χρυσή Αυγή», μεταξύ αυτών ο γνωστός υπουργός της «ζαρντινιέρας» και νυν βουλευτής Β. Πολύδωρας: «Βεβαίως συνεργασία με την Χρυσή Αυγή…Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία» αλλά και ο Π. Μπαλτάκος (στενός συνεργάτης του Σαμαρά και γραμματέας της κυβέρνησης) : «Απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η ΝΔ να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής»,

3) Ολόκληρο το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ είναι επανδρωμένο με στρατιά φασιστοειδών:Σαμαράς-Δένδιας-Λαζαρίδης-Μπαλτάκος-Βορίδης-Κρανιδιώτης-Γεωργιάδης, κλπ που ερωτοτροπούσαν πάντα ανοιχτά με την «Χρυσή Αυγή»,

4) Τα όρια της φασιστικής ΝΔ και των ναζι-φασισιτικών οργανώσεων («Χρυσή Αυγή», ΛΑΟΣ, κλπ) είναι δυσδιάκριτα έως και παντελώς ανύπαρκτα, αποτελούν δε μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία».

Πολιτική βούληση «απόκτησε» ο Α. Σαμαράς μόνο μετά την πανελλαδική κατακραυγή για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα, ήρωα του λαού μας Παύλου Φύσσα απ’ το εγκληματικό, χιτλερικό απόβρασμα Γ. Ρουπακιά, στέλεχος της «Χρυσής Αυγής», και προπαντός μετά από τις ισχυρότατες πιέσεις των αφεντικών του και πρώτα και κύρια απ’ τους εκπροσώπους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, ενόψει της ελληνικής προεδρίας το 2014, με πρώτη τις σαφείς δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα, προέδρου της Σοσιαλιστικής-Σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος καταδίκασε την ίδια μέρα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να σημειώσει σαφέστατα, προειδοποιώντας τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ασκώντας τους ευθέως ισχυρή πίεση για άμεση λήψη μέτρων κατά της «Χρυσής Αυγής»: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ» (δήλωση 18/9/2013). Πιέσεις ασκήθηκαν και από τις ΗΠΑ που δεν ήθελαν αποσταθεροποίηση στην περιοχή εκείνη την περίοδο, και προπαντός από το Ισραήλ ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού εκεί» («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» Νο 392, 1-30 Νοέμβρη 2013).

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για τη στάση της κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ.

Το Μάρτη του 2015 σε άρθρο με τίτλο: «ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι Ναζι-φασίστες της δολοφονικής Οργάνωσης για τα εγκλήματα που διέπραξαν», στον υπότιτλο σημειώνεται: «Βαρύτατες οι ευθύνες ΟΛΩΝ των κομμάτων του αστικού κοινοβουλίου για την καθυστέρηση έναρξης της δίκης της εγκληματικής Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης με αποφυλακισμένους πλέον τους φυρερίσκους Μηχαλολιάκο-Παππά»:

«Παλιότερα, όπως είναι γνωστό, το φασιστοειδές Α. Σαμαράς κράτησε, ως Πρωθυπουργός, στα «συρτάρια» της Βουλής δεκάδες Φακέλους που αφορούσαν τα διαπραχθέντα απ’ τα Ναζι-φασιστικά αποβράσματα της «Χρυσής Αυγής» εγκλήματα, προστατεύοντας έτσι και στηρίζοντας την εγκληματική δράση της δολοφονικής αυτής Οργάνωσης, κι αυτό επειδή ακριβώς η φασιστική ΝΔ και τα Ναζι-φασιστικά κόμματα ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή» αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία» και επιπλέον εξαιτίας της ύπαρξης ισχυρής ναζι-φασιστικής πτέρυγας σε αυτό το αντιδραστικό κόμμα. Αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διώξεις μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Π.ΦΥΣΣΑ μα προπαντός από τις εξωτερικές πιέσεις (πρώτα απ’ όλα της ΕΕ ενόψει της Ελληνικής προεδρίας με τη γνωστή δήλωση (18/9/2013) του Χάνες Σβόμποντα).

Αργότερα μετά την έναρξη της δίωξης της Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα απ’ τα κυβερνητικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως τους ΑΝ.ΕΛ. αλλά και τα δυο ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν μια παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας, καθυστερώντας αδικαιολόγητα και απαράδεκτα την προώθηση-επίσπευση των διαδικασιών ώστε να αρχίσει κανονικά η δίκη της «Χρυσής Αυγής» με προφυλακισμένους τους κατηγορούμενους.

Ήταν όμως ήδη από καιρό φανερό, πως τελικά θα απελευθερώνονταν κάποιοι απ’ τους κατηγορούμενους, όχι μόνο «πριν την ολοκλήρωση της δίκης», όπως είχαν τότε επισημάνει-προειδοποιήσει – και μάλιστα δυο φορές – οι δυο ανακρίτριες αλλά και πριν καν αυτή αρχίσει. Έτσι και οι δυο γελοίοι φυρερίσκοι («αρχηγός»-«υπαρχηγός») της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», χιτλερικοί Μηχαλολιάκος-Παππάς απελευθερώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη λόγω παρέλευσης του 18μηνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης). Οι ευθύνες, λοιπόν, της κυβέρνησης Σαμαρά μα και ολόκληρης της Αντιπολίτευσης γι’ αυτή την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Επομένως την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη φέρουν ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα του αστικού κοινοβουλίου που τα πράγματα έφτασαν στο σημείο, ώστε να να οριστεί η διεξαγωγή της δίκης στις 20 Απρίλη και να αποφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι ένα σχεδόν μήνα νωρίτερα απ’ την έναρξη της δίκης.

Γι’ αυτό, πέρα απ’ τη διαπίστωση ότι ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής καθυστέρησαν σκόπιμα και συνειδητά την προώθηση-επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της δίκης τουλάχιστον πριν την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, η σκόπιμη καθυστέρηση υποκρύπτει, προφανώς, παρασκηνιακή μεθόδευση για την απαλλαγή της «Χρυσής Αυγής» απ’ τα υπαρκτά εγκλήματα ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να πέσουν τουλάχιστον στα «μαλακά» οι Ναζι-φασίστες εγκληματίες.

Όμως εδώ ξεπροβάλλει ένα σημαντικό και δικαιολογημένο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, δηλ. αν η πορεία αυτής της αρνητικής εξέλιξης καθορίστηκε μόνο απ’ τα ίδια τα κόμματα δηλ. απ’ τις ορατές ή αόρατες αλλά υπαρκτές διασυνδέσεις έμμεσες-άμεσες των ηγεσιών ΟΛΩΝ των κομμάτων με τις υπάρχουσες Ναζι-φασιστικές δυνάμεις ή μήπως έχει επιπλέον υπάρξει και συγκεκριμένη παρέμβαση ισχυρών κύκλων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου ώστε να διαφυλαχθεί η «Χρυσή Αυγή» και να νομιμοποιηθεί έτσι η εγκληματική δολοφονική της δράση. Κι αυτό όχι απλά και πρωταρχικά επειδή εκφράζει τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου – όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται, εξωραΐζοντάς την, οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ αποπροσανατολίζοντας συνειδητά την εργατική τάξη – μα ΕΠΙΠΛΕΟΝ και πρωτίστως επειδή αυτή χρησιμοποιείται από το μεγάλο κεφάλαιο ως μαχητική ΔΥΝΑΜΗ-ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ στις επιθέσεις του κατά της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων για το τσάκισμα των αγώνων και των Οργανώσεων τους. Η απάντηση είναι: μάλλον συνυπάρχουν και τα δυο μαζί (με περισσότερο βαρύνουσα την παρέμβαση κύκλων του κεφαλαίου), τόσο στην ως τώρα στάση ΟΛΩΝ των κομμάτων όσο και στην κραυγαλέα και προκλητικότατη φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έτσι εξηγείται και το ότι ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα κόμματα (ούτε τα ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) – πέραν της κυβέρνησης απ’ την οποία κανένας δεν περίμενε να ενεργήσει διαφορετικά – ΔΕΝ πίεσε στη Βουλή με επερωτήσεις, κλπ. ή έξω από αυτή (συνεντεύξεις στον τύπο, οργάνωση συγκεντρώσεων, κλπ.) με κεντρικό αίτημα: την επίσπευση των διαδικασιών προς την οποία πολύ δικαιολογημένα πίεζαν, ως γνωστόν, οι αστικές δικαστικές Αρχές δηλ. οι δυο ανακρίτριες.

Την αρνητική αυτή πορεία έχουν επισημάνει κατά καιρούς και κάποιοι δικηγόροι και αντιφασίστες δημοσιογράφοι (Ψαράς, κλπ) με πιο πρόσφατη περίπτωση εκείνη του Νίκου Γιαννόπουλου που ορθά σημειώνει, μεταξύ πολλών άλλων, σε άρθρο του την «εξαιρετικά αρνητική στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου» αλλά και το «ότι υπάρχουν ευθύνες, και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στις δικαστικές αρχές, που το διάστημα αυτό εξέπνευσε χωρίς να ξεκινήσει η δίκη» («Αυγή» 22/3/2015, σελ. 29 «ΕΝΘΕΜΑΤΑ»), ο οποίος όμως δυστυχώς απαλλάσσει τα δυο ρεφορμιστικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) των βαρύτατων ευθυνών τους και αδικεί την αστική Δικαιοσύνη, αφού, ως γνωστό, ήταν η ΜΟΝΗ που πίεσε, γεγονός που έχει σημειωθεί από διάφορες εφημερίδες αλλά και απ’ την «Αυγή» πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση: «τα χρονικά περιθώρια ωστόσο στενεύουν λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, γεγονός που οδήγησε τις δυο ανακρίτριες να απευθύνουν προειδοποίηση προς τη Βουλή να αποφασίσει άμεσα για την άρση ή όχι της ασυλίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αποφυλάκισης κάποιων κατηγορουμένων πριν την ολοκλήρωση της επερχόμενης δίκης τους. Οι κ. Κλάπα και Δημητροπούλου, μάλιστα, με έγγραφο τους προς τη Βουλή επισήμαναν για δεύτερη φορά ότι οι 29 προσωρινά κρατούμενοι και 66 συνολικά κρατούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο για να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να γίνει η δίκη για την υπόθεση εντός 18 μηνών, όπως ορίζει ο νόμος για το ανώτατο όριο της προφυλάκισης» («Αυγή» 20/4/2014, σελ.22).

Οι επαναστάτες κομμουνιστές αλλά και όλοι οι πραγματικοί αντιφασίστες έχουν χρέος και καθήκον να κινητοποιηθούν ώστε να τιμωρηθούν αυστηρότατα και παραδειγματικά τα διαπραχθέντα εγκλήματα και να ματαιωθούν οι προσπάθειες νομιμοποίησης της τρομοκρατικής εγκληματικής δράσης της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με συχνές δολοφονικές επιθέσεις» («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» Νο 408, 1-31 Μάρτη 2015).

Εν αναμονή της έκδοσης της Απόφασης του Δικαστηρίου στις 7 Οχτώβρη ας αναφερθούν συμπληρωματικά τα εξής:

1) η «παράδοξη»(!) καθυστέρηση της δίκης, η οποία άρχισε μετά την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων φυρερίσκων Ναζι-φασιστών, ακόμα και του δολοφόνου Ρουπακιά,

2) έλλειψη δημοσιότητας κατά τη διεξαγωγή της,

3) διεξαγωγή της δίκης σε μικρή αίθουσα και μακριά από το κέντρο της Αθήνας,

4) για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχίστηκε η χρηματοδότηση της «Χρυσής Αυγής»

5) μόνιμη διαφήμιση της «Χρυσής Αυγής» καθόλη τη διάρκεια της δίκης απ’ τα ΜΜΕ ακόμα και από την κρατική τηλεόραση, με την Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ να δηλώνει-καταγγέλλει: «Δεν είναι δυνατόν η Δημόσια Τηλεόραση να γίνεται πομπός ναζιστικής προπαγάνδας κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία. Εξάλλου υπάρχει μια σχετική απόφαση της Βουλής, η οποία διασταλτικά καλύπτει και αυτή την περίπτωση. Ως γνωστόν, μετά την άσκηση των πρώτων διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής, η Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία νόμο, με τον οποίο αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε όποιο κόμμα βρίσκεται υπό παρόμοια δικαστική διερεύνηση (ν.4203/2013)» («Εφημερίδα των Συντακτών» (17-18.9.2016, σελ.18),

6) η δίκη διεξάχθηκε χωρίς, δυστυχώς, την πρακτική συμπαράσταση και αλληλεγγύη του αντιφασιστικού κινήματος (=μελανή κηλίδα), μ’ αποτέλεσμα ολόκληρο το βάρος των 51/2 χρόνων να «πέσει» στις πλάτες της θαρραλέας, μαχητικής και παράδειγμα-ΣΥΜΒΟΛΟ συνεπούς Αντιφασίστριας ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ, που κάθε φορά ήταν ΠΑΡΩΝ στις συνεδριάσεις του Δικαστηρίου αλλά και στους αντιφασίστες δικηγόρους. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είχε δηλώσει: «Δεν είμαστε πολλοί, αντίθετα, είμαστε πολύ λίγοι. Στην αίθουσα του δικαστηρίου πιο πολλοί είναι οι φασίστες κάθε μέρα. Στο μυαλό του μπορεί να μας έχει πολύς κόσμος, στην πράξη όμως βλέπω ότι αυτά έχουν ξεθωριάσει. Έχω κουραστεί τρία χρόνια μετά να με ρωτάνε για τον δολοφόνο του Παύλου.

Δεν είναι μόνο ο φονιάς που τον μαχαίρωσε, αλλά κι εκείνος που του όπλισε το χέρι, που δικάζεται, μια ολόκληρη οργάνωση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο πληρωμένος εκτελεστής, αλλά αυτή η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο.

Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω. Αυτό που θα μου έδινε αισιοδοξία είναι να δω την κοινωνία να αντιλαμβάνεται και να αναλαμβάνει δράση» («Εφ. Συντακτών» 17-18/9/2016, σελ.15 και αναδημοσίευση «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» Νο. 421, Σεπτέμβρη 2016).

Έτσι, μ’ αυτή την αρνητική συνολικά κατάσταση για την έκβαση της ΔΙΚΗΣ, φτάσαμε στην προκλητικότατη αθωωτική πρόταση της «ξανθομάλας»(!)Εισαγγελέως ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (=«διαμάντι» Χιτλερικό Ναζι-φασιστικό) των Χιτλερικών αποβρασμάτων θρασύδειλών φυρερίσκων της δολοφονικής εγκληματικής Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», περιμένοντας τώρα την 7η Οχτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: