Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ (ΑΡΙΘ. 369)


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ Ε Σ Σ Δ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΑΡΙΘ. 369 — 9 ΤΟΥ ΜΑΗ 1945
 
Στις 8 του Μάη 1945 υπογράφηκε στο Βερολίνο από τους αντιπροσώπους της γερμανικής ανώτατης διοίκησης, η πράξη για τη χωρίς όρους συνθηκολόγηση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο μεγάλος πόλεμος για την Πατρίδα που διεξήγαγε ο σοβιετικός λαός ενάντια στους γερμανοφασίστες κατακτητές, τελείωσε με νίκη· η Γερμανία τσακίστηκε πέρα για πέρα.

Σύντροφοι κόκκινοι φαντάροι, κόκκινοι ναύτες, λοχίες, επιλοχίες, αξιωματικοί του στρατού και του στόλου, στρατηγοί, ναύαρχοι και στρατάρχες, σας συγχαίρω για το νικηφόρο τέλος του μεγάλου πολέμου για την Πατρίδα!

Για πανηγυρισμό της πλέριας νίκης πάνω στη Γερμανία, σήμερα 9 του Μάη, μέρα της νίκης, στις 22 η ώρα, η πρωτεύουσα της Πατρίδας μας, η Μόσχα, θα χαιρετίσει στο όνομα της Πατρίδας τα ηρωικά στρατεύματα του Κόκκινου στρατού, τα σκάφη και τα τμήματα του Πολεμικού ναυτικού, που πραγματοποίησαν αυτή τη λαμπρή νίκη, με τριάντα ομοβροντίες πυροβολικού από χίλια πυροβόλα.

Αιώνια δόξα στους ήρωες που έπεσαν στις μάχες για την ελευθερία της Πατρίδας μας!
Ζήτω ο νικηφόρος Κόκκινος στρατός και το νικηφόρο Πολεμικό ναυτικό!
Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων
Στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης

I. ΣΤΑΛΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: