Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Νέα από την κορεατική χερσόνησο - Φλεβάρης 2017

Νότια Κορέα: Στη φυλακή ο επικεφαλής της Samsung

Ο ντε φάκτο επικεφαλής του Samsung, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της Νότιας Κορέας, προφυλακίσθηκε σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεση της προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν Χε.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics και γιος του προέδρου του ομίλου, ο Λι Τζάε-Γιονγκ, 48 ετών, κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι δωροδόκησε με σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια μια έμπιστη φίλη της Παρκ, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες.

Σχόλιο του KCNA: Η ομάδα της Παρκ Γκέουν-Χε είναι Καταδικασμένη να Εξαληφθεί

Πιονγκγιάνγκ 8 Φεβρουαρίου (KCNA) - Η ομάδα της Παρκ Γκέουν-χε της Νότιας Κορέας είναι καταδικασμένη να εκδιωχθεί από την Chongwadae λόγω της πρωτοφανούς αντι-«κυβερνητικής" αντίστασης και κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να παρατείνει τις μέρες που της μένουν.
 
 Καθώς οι μέρες περνούν, η προδότης Παρκ Γκέουν-χε αρνείται όλα τα εγκλήματά της, αρνείται να συμμορφωθεί με την απαίτηση του συνταγματικού δικαστηρίου. Εφαρμόζει «τακτική» καθυστέρησης της απόφασης σχετικά με την μομφή εναντίον της, χρησιμοποιεί ότι ταχυδακτυλουργία γνωρίζει για να ανατρέψει τη δίκη και την ειδική έρευνα μέσα από δεκάδες μάρτυρες.
 
Η Πάρκ ουρλιάζει για «σχέδια», τραυλίζοντας ότι «φάνηκε ότι κάποιος το σχεδίαζε από καιρό πριν» και ότι «το σκάνδαλο είναι ένα ψηλό βουνό ψεμάτων», χωρίς  οποιασδήποτε προβληματισμό και χωρίς μια συγγνώμη για το πολύ μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Εν τω μεταξύ, η Choe Sun Sil κινείται στο ίδιο μήκος κύματος ισχυριζόμενη «ψεύτικες κατηγορίες».

Αυτές οι γελοίες συμπεριφορές μόνο αυξάνουν τη δυσαρέσκεια στο λαό της Νότιας Κορέας από όλα τα κοινωνικά στρώματα ενάντια στην Παρκ Γκέουν-χε, δεδομένου ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά απεγνωσμένες προσπάθειες αυτών των εγκληματιών που γίνονται από φόβο για τη σκληρή λαϊκή τιμωρία που πλησιάζει.
 
Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει ή να παραβλέψει την αηδιαστική συμπεριφορά της Παρκ, που αποτελεί ντροπή και τραγωδία του έθνους.
 
Η καταστροφή της ομάδας της Παρκ Γκέουν-χε είναι η δίκαιη τιμωρία των υψηλόβαθμων προδοτών από το λαό για την τέλεση των τρισκατάρατων εγκλημάτων κατά του λαού, του έθνους και της επανένωσης κατά τη διάρκεια της θητείας της.
 
Σε συνεργασία με εξωτερικές δυνάμεις, αυτή η ομάδα των προδοτών ξεπούλησε την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του έθνους και έφερε τις ενδοκορεατική σχέσεις σε μια συνολική κατάρρευση και σταμάτησε τον εκδημοκρατισμό της νοτιοκορεάτικης κοινωνίας.
 
Σε συμπαιγνία με τους ξένους, που μονοπώλησαν κεκτημένα δικαιώματα της νοτιοκορεάτικης κοινωνίας, απέκτησαν προνομιακή θέση και συσσώρευσαν τεράστιο πλούτο από την εφαρμογή κάθε είδους αντιλαϊκής πολιτικής. Λόγω αυτών των φιλοαμερικάνικων συντηρητικών δυνάμεων, το σύνολο της κοινωνίας στη Νότια Κορέα έχει ριχτεί σε πρωτοφανή τρομοκρατία, αστάθεια και χάος και είναι διχασμένη σε κοινωνικές και πολιτικές διαμάχες και βία και έγινε γνωστό ως το «σύστημα εισαγωγής κρατικά χειραγωγημένων εγχειριδίων ιστορίας» που έχουν ως στόχο στόχο την αναβίωση της «δικτατορίας του yusin».
 
Το τραγικό τέλος του καθεστώτος της Παρκ Γκέουν-χε είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της Νότιας Κορέας, της μοναδικής αποικίας των ΗΠΑ νέου τύπου στον κόσμο.
 
Η παράταση της θητείας της προδότρας Πάρκ το μόνο που θα κάνει είναι να βαθύνει το κοινωνικό χάος και την περαιτέρω επιδείνωση διαβίωσης του λαού και θα φέρει αφόρητο πόνο στους νοτιοκορεάτες αλλά και σε όλους τους Κορεάτες.
 
Ο χρόνος για να εκδιωχθεί η Παρκ από το Chongwadae πλησιάζει.
 
Ο λαός της Νότιας Κορέας από όλα τα κοινωνικά στρώματα είναι στους δρόμους στον αγώνα για την εξάλειψη όλων των κοινωνικών δεινών με το φως των κεριών της δικαιοσύνης και δεν θα σταματήσει τις δράσεις του μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους του. -0-

Νοτιοκορεάτες νομοθέτες καταγγέλλουν τον Hwang Kyo An που ονειρεύεται την «προεδρία» της χώρας

Πιονγκγιάνγκ, 10 Φεβρουαρίου 10 (KCNA) - Νομοθέτες του Κόμματος Minju της Νότιας Κορέας στις 3 Φεβρουαρίου κατήγγειλαν των Πρωθυπουργό-μαριονέτα Hwang Kyo An ότι ονειρεύεται την «προεδρία» αν και είναι ένα από τα κύρια πρόσωπα εξουσίας που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των καταχρήσεων.
 
Ζήτησαν ο Hwang να αποσαφηνίσει τη στάση του και να μην είναι υποψήφιος για την «προεδρία», όπως ακριβώς επιτάσσει η θέληση των συμμετεχόντων στα συλλαλητήρια με τα κεριά.

Ζήτησαν ο Hwang να εγκρίνει αμέσως την έρευνα εντός του Γαλάζιου Οίκου (Chongwadae).
 

Οργανώνεις απαιτούν παύση της ανάπτυξης THAAD στην Νότια Κορέα

Πιονγκγιάνγκ 8 Φεβρουαρίου (KCNA) - Η Δράση για τον Έλεγχο της Ανάπτυξης THAAD  και άλλες οργανώσεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες συνέντευξη τύπου έξω από το κτήριο της μαριονέτας Υπουργείου Άμυνας στις 3 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάπτυξη του υλικού πολέμου.
  
Οι Ομιλητές στη συνέντευξη είπαν ότι κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα ο γραμματέας Άμυνας των Η.Π.Α. ισχυρίστηκε ότι η ανάπτυξη THAAD είναι απαραίτητη για να "αντιμετωπίσει τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας", αλλά έχει ήδη αποδείξει ότι η ανάπτυξη δεν έχει τίποτα να κάνει με την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας.
  
Υποστήριξαν ότι η ανάπτυξη THAAD ανάπτυξη θα αποφέρει οφέλη μόνο για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και δεν είναι χρήσιμες για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.
 
Προέτρεψαν τις αρχές να σταματήσουν την ανάπτυξη THAAD που θα επιφέρει πόλεμο. -0-
 

Η Rodong Sinmun Προειδοποιεί τους Προβοκάτορες με Ανελέητη Τιμωρία

Πιονγκγιάνγκ, 27 Φεβρουαρίου (KCNA) - Πριν μέρες οι νοτιοκορεάτικες Αρχές ανέπτυξαν επειγόντως μια ταχεία θαλάσσια αποστολή της οποίας στόχος είναι να «χτυπήσει την έδρα του βορρά και να καταστρέψει βασικές εγκαταστάσεις της» στα νησιά Yonphyong και Paekryong και τρία άλλα νησιά της Δυτική Θάλασσας της Κορέας.
 
   Η Rodong Sinmun της Δευτέρας σχολιάζει σχετικά:
 
  Αξίζει μια σοβαρή προσοχή στο ότι οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι ανέπτυξαν την παραπάνω  εν λόγω μονάδα στο κατώφλι του Βορρά, κλιμακώνοντας την ένταση εκεί.
 
Αυτές τις μέρες οι ΗΠΑ κλιμακώνουν ραγδαία τις κυρώσεις και την πίεση στη ΛΔΚ και αυξάνουν την στρατιωτική απειλή τους, παράλογα υποστηρίζοντας ότι οι έννομες δοκιμές πυρός του νέου στρατηγικού οπλικού συστήματος που διεξάγονται στο πλαίσιο των βημάτων για την ενίσχυση της ικανότητας για αυτοάμυνα ήταν «προβοκάτσια» και «απειλή».
 
Την ίδια ώρα, ο νοτιοκορεατικός στρατός σε συμπαιγνία με τις ΗΠΑ είναι απασχολημένος με τέτοιους λεονταρισμούς όπως η δοκιμαστική άσκηση πυραύλων και οι κοινές ναυτικές ασκήσεις που στοχεύουν ενάντια στο Βορρά σχεδόν καθημερινά, σπρώχνοντας την κατάσταση στα άκρα.
 
Η προώθηση της εν λόγω μονάδας στα νερά της Δυτικής Θάλασσας, όπου οι δύο πλευρές βρίσκονται σε οξεία αντιπαράθεση, ισοδυναμεί με μια εσκεμμένη πρόκληση για να οδηγήσει σε αυξανόμενη ένταση και την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.
 
 Κορεάτικος Λαϊκός Στρατός ποτέ δεν θα συγχωρήσει όσους έχουν συμφέρον να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον του Βορρά ως ασπίδα προστασίας των Η.Π.Α.
 
Θα ήταν καλό να έχουν κατά νου ότι είναι βέβαιο ότι θα χάσουν, καθώς γίνονται απερίσκεπτοι βασιζόμενοι στην πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ.
 
Δεν πρέπει να ξεχνούν τα πικρά διδάγματα από την αψιμαχία στο νησί Yonphyong.
 
Αν οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι πυροδοτήσουν απερίσκεπτα έναν πόλεμο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αμφισβητώντας την πατριωτική έκκλησή της και τις ειλικρινείς προσπάθειες, ο στρατός της θα εξαλείψει ανελέητα τους προβοκάτορες και θα ανατινάξει τις βάσεις τους, προειδοποιεί το σχόλιο. -0-

Δεν υπάρχουν σχόλια: