Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε νέες απολύσεις στις επιχειρήσεις του «Κ»ΚΕ προχώρησε η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του

Τέλη Δεκέμβρη, εν μέσω εορτών, επέλεξε η ηγεσία του «Κ»ΚΕ να απολύσει 5 συντάκτες του «Ρ» (Δημήτρης Μηλάκας - Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια, Ρούλα Μπανάκου - Πειραϊκό Ρεπορτάζ, Ανδρέας Παγανόπουλος - Αθλητικό Ρεπορτάζ, Ανθή Γεωργίου - ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ και ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ), όλοι εξωκομματικοί. Αυτές οι απολύσεις έρχονται ως συνέχεια στις προ μηνών απολύσεις στην «Τυποεκδοτική» μαζί με το αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και τη διακοπή λειτουργίας του 902 TV. Κινήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτούν τους νέους αντεργατικούς νόμους σε βάρος των εργαζομένων τους.

Οι απολύσεις αυτές έφεραν τριγμούς στο ΠΑΜΕ τύπου μιας και η Πόπη Χριστοδουλίδου (μέλος της παράταξης «Δημοσιογραφική Συνεργασία») ανακοίνωσε την παραίτησή της από το σχήμα στην ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ καθώς και από το ΠΑΜΕ τύπου και ΜΜΕ. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε η ίδια σε ιστότοπο αναφέρει: «Για μένα και την συνείδησή μου τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά και μετά δεν δικαιολογείται με τίποτα να απολύεις εργαζόμενους από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου γιατί το σκληρό αφεντικό απολύει εργαζόμενους!»

Οι απολύσεις όμως προβλέπεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα μιας και από τους 83 δημοσιογράφους που εργάζονταν στις 21/12/2012 εκεί, προβλέπεται να μείνουν μόνο 40 (!), σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του «Ρ» και μέλους του ΠΓ του «Κ»ΚΕ Στέφανου Λουκά «τον ριζοσπάστη μπορώ να τον βγάζω μόνο με 40 μέλη του Κόμματος και κνίτες». Την ίδια στιγμή η ΕΣΗΕΑ τηρεί σιγή ιχθύος, καλύπτοντας απροκάλυπτα την σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ.

Και οι νέες απολύσεις δείχνουν το μέγεθος του αστικού εκφυλισμού του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ και του ρεφορμιστικού ΠΑΜΕ και αποκαλύπτουν στην εργατική τάξη το πραγματικό τους πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: