Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Περιφερειακή Συνάντηση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2012)

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη στον Ισημερινό, περιφερειακή συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης Μ-Λ Κομμάτων και Οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με συμμετοχή των αδελφών κομμάτων και οργανώσεων από τη Βραζιλία, τη Κολομβία, τον Ισημερινό, το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού και τη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας,

Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό),

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργασίας της Δομινικανής Δημοκρατίας,

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ,

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

Κομμουνιστικό Κόμμα Περού (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Η Συνάντηση εξέδωσε πολιτική διακήρυξη. Στα ισπανικά υπάρχει δημοσιευμένη στην Vanguardia Proletaria, όργανο του ΚΚ Μεξικού (Μ-Λ), φύλλο 395 (1-15/8/2012).

Αντίστοιχη συνάντηση είχε γίνει το Μάη στο Παρίσι από τα ευρωπαϊκά μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα και τις οργανώσεις με τη συμμετοχή της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55.

***

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Διακήρυξη της Περιφερειακής Συνάντησης Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2010)

- Περιφερειακή Συνάντηση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2011)

- «Η πραγματική χειραφέτηση των λαών είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός» (2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: