Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο χαιρετισμός του σ. Raul Marco στο βήμα του 6ου Συνεδρίου του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας

P1010334Ο σ. Raul Marco απηύθυνε χαιρετισμό από το βήμα του 6ου Συνεδρίου του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας εκ μέρους των παρευρισκομένων αντιπροσωπειών: ΚΚ Ισπανίας (μ-λ), ΚΚ Αλβανίας, Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, ΚΚ Μπενίν, Μ-Λ ΚΚ Ισημερινού και ΚΚ Εργατών Τυνησίας:

«Αγαπητοί σύντροφοι, δεχτείτε τα αδελφικούς χαιρετισμούς των διεθνών αντιπροσωπειών που είναι παρούσες στο έκτο συνέδριο σας . Ένα συνέδριο θετικό, αποτελεσματικό, για την πάλη όχι μόνο του τουρκικού λαού (και των εθνικοτήτων όπως οι Κούρδοι) αλλά και για τους κομμουνιστές του κόσμου που αγωνίζονται κατά του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

καπιταλιστικής, ιμπεριαλιστικό.

Τα επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις στον κόσμο, αντιμετωπίζουμε μια κρίση που προκλήθηκε από τους καπιταλιστές, οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν οι λαοί τις συνέπειες της με την επιβολή των μέτρων που ονομάζονται "διάσωση", όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για οικονομικά μέτρα να επιβάλουν οικονομική και πολιτική υποταγή και συμβάλλουν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. [...]

Οι λέξεις και οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ, τον Μιγκέλ Χερνάντεζ, του Νερούντα, του Λουί Αραγκόν και πολλών άλλων σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν χάσει την αξία τους. Οι στίχους, τα τραγούδια τους, οι διακηρύξεις τους, οι κραυγές οργής ενάντια στην άγρια καπιταλιστική καταπίεση είναι απολύτως σωστές. Η εξέγερση είναι παραπάνω από δικαιολογημένη: ή θα εξαλείψουμε τον καπιταλισμό, τη σάπια κοινωνία, ή θα συνεχίσουμε στα σκοτεινά βάθη της εκμετάλλευσης, την ταπείνωση, την καταπίεση. Αυτή είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτό απαιτεί την ενίσχυση και την αύξηση της αντι-ιμπεριαλιστική ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, και πρώτα απ 'τους κομμουνιστές όλου του κόσμου να "αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, για την ειρήνη και την ελευθερία."

Αγαπητοί σύντροφοι, σας συγχαίρω για την ακούραστη προσπάθεια σας σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Έχετε επιτύχει επιτυχίες που είναι μια ενθάρρυνση για όλους εκείνους που πολεμάνε στο ίδιο χαράκωμα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Συνεδρίου σας θα ενισχύσουν αναμφισβήτητα το Κόμμα σας για να επιτύχει νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες, για να αποτελέσει κίνητρο για την εργατική τάξη στον αγώνα της ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ζήτω το 6ο Συνέδριο του Κόμματος Εργασίας! Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός! Ζήτω η επανάσταση!»

“ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ”, αρ. φύλ. 363, 1-15/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: